Ingrediente
● Pentru blat: |
● 75 g unt bio |
● 175 g zahar brut |
● 175 g faina integrala de alac bio |
● 3 oua bio |
● 100 ml smantana bio |
● 1 lingurita seminte de vanilie bio |
● Stratul de inghetata: |
● 250 g zmeura, plus extra pentru decorat |
● 150 g coacaze |
● 100 g zahar pudra nerafinat |
● 500 ml smantana bio |
● 250 g mascarpone |
● 3 buc piersici |
Mod de preparare

PREGĂTIRE
1h:20min
Pentru ca este sezonul tocmai bun pentru un tort cu inghetata, va prezint o reteta delicioasa, din revista Good Food luna iulie.
Incingem cuptorul la 160C.
Tapetam cu hartie de copt o forma de tort cu diametrul de 25 cm.
Punem intr-un bol mare untul, zaharul, faina, ouale, smantana, vanilia si mixam cu un mixer electric.
Cand am obtinut o compozitie omogena si fina o transferam in forma de tort si coacem 50 de minute, pana cand blatul creste iar o scobitoare introdusa in miezul lui iese curata.
Lasam sa se raceasca 10 minute in tava, apoi transferam blatul pe un gratar pentru prajituri pentru a se raci complet.
Curatam forma de tort si o tapetam cu un strat dubu de folie alimentara.
Punem intr-un bol jumatate din cantitatea de zmeura si coacaze, adaugam 2 linguri de zahar pudra si zdrobim usor cu ajutorul unei furculite.
Intr-un alt bol punem smantana, zaharul pudra, crema mascarpone si mixam cu un mixer electric pana cand obtinem o compozitie omogena.
Incorporam in aceasta compozitie piersicile tocate si fructele de padure intregi (din care oprim 50 g pentru decorat) si cele zdrobite.
Pentru a scurta timul de congelare, am pus crema de inghetata intr-un aparat de facut inghetata, timp de 30 de minute. Daca nu aveti aparat de facut inghetata, tineti tortul la congelator minum 4 ore.
Taiem blatul pe orizontala in 3 straturi egale. Punem primul blat in forma de tort si adaugam peste blat 1/3 din cantitatea de crema cu fructe si cateva bucati de fructe intregi.
Adaugam si al doilea blat, intindem peste el inca 1/3 din crema de fructe apoi punem deasupra cel de al treilea blat peste care intindem crema ramasa.
Invelim tortul cu folie alimentara si il punem la congelator unde il lasam minim 4 ore.
Scoatem tortul din cogelator cu 20 de minute inainte de servire. Ornam tortul cu cele 50 g fructe de padure.
Va doresc
Pofta Buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta Tort cu Inghetata de Piersici si Fructe Rosii de Padure" nu uita sa ii faci un review.
Incingem cuptorul la 160C.
Tapetam cu hartie de copt o forma de tort cu diametrul de 25 cm.
Punem intr-un bol mare untul, zaharul, faina, ouale, smantana, vanilia si mixam cu un mixer electric.
Cand am obtinut o compozitie omogena si fina o transferam in forma de tort si coacem 50 de minute, pana cand blatul creste iar o scobitoare introdusa in miezul lui iese curata.
Lasam sa se raceasca 10 minute in tava, apoi transferam blatul pe un gratar pentru prajituri pentru a se raci complet.
Curatam forma de tort si o tapetam cu un strat dubu de folie alimentara.
Punem intr-un bol jumatate din cantitatea de zmeura si coacaze, adaugam 2 linguri de zahar pudra si zdrobim usor cu ajutorul unei furculite.
Intr-un alt bol punem smantana, zaharul pudra, crema mascarpone si mixam cu un mixer electric pana cand obtinem o compozitie omogena.
Incorporam in aceasta compozitie piersicile tocate si fructele de padure intregi (din care oprim 50 g pentru decorat) si cele zdrobite.
Pentru a scurta timul de congelare, am pus crema de inghetata intr-un aparat de facut inghetata, timp de 30 de minute. Daca nu aveti aparat de facut inghetata, tineti tortul la congelator minum 4 ore.
Taiem blatul pe orizontala in 3 straturi egale. Punem primul blat in forma de tort si adaugam peste blat 1/3 din cantitatea de crema cu fructe si cateva bucati de fructe intregi.
Adaugam si al doilea blat, intindem peste el inca 1/3 din crema de fructe apoi punem deasupra cel de al treilea blat peste care intindem crema ramasa.
Invelim tortul cu folie alimentara si il punem la congelator unde il lasam minim 4 ore.
Scoatem tortul din cogelator cu 20 de minute inainte de servire. Ornam tortul cu cele 50 g fructe de padure.
Va doresc
Pofta Buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta Tort cu Inghetata de Piersici si Fructe Rosii de Padure" nu uita sa ii faci un review.
Recomandari pentru tine si casa ta
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
pana la 12 rate
Comentarii
Fii primul care lasa un comentariu
Comentează rețeta
Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!
Ultimele retete
Salam de biscuiti
Salata de vinete asiatica
Budinca de tofu cu textura fina
Cornuri cu suc de portocale umplute cu rahat sau dulceata (de post)
Placinte cu branza
Macrou la gratar cu mamaliguta
Placinte cu carne
Rulouri cu spanac si telemea
Pate de casa, cu ciuperci
Cele mai noi discutii de pe forum
-
Saratelele bunicii
Retete preferate / Autor: cara
-
Bine v-am regasit!
Mesaj de bun venit / Autor: cara
-
Reteta gogosi cu gem
Retete ilustrate - Mancaruri / Autor: nadynady
-
Reteta gogosi glazurate cu ciocolata
Retete ilustrate - Mancaruri / Autor: kameluta
-
Reteta gogosi glazurate de post, la cuptor
Concurs - Reteta Lunii / Autor: nadynady
-
Reteta gogosi pufoase cu branza
Concurs - Bucatarul lunii / Autor: Lau Dany