Tort cu Inghetata de Piersici si Fructe Rosii de Padure

Timp pregatire
80 minute
Complexitate
redusa
Tort cu Inghetata de Piersici si Fructe Rosii de Padure

Ingrediente

  • Pentru blat:
  • 75 g unt bio
  • 175 g zahar brut
  • 175 g faina integrala de alac bio
  • 3 oua bio
  • 100 ml smantana bio
  • 1 lingurita seminte de vanilie bio
  • Stratul de inghetata:
  • 250 g zmeura, plus extra pentru decorat
  • 150 g coacaze
  • 100 g zahar pudra nerafinat
  • 500 ml smantana bio
  • 250 g mascarpone
  • 3 buc piersici

Mod de preparare

Pentru ca este sezonul tocmai bun pentru un tort cu inghetata, va prezint o reteta delicioasa, din revista Good Food luna iulie.

Incingem cuptorul la 160C.

Tapetam cu hartie de copt o forma de tort cu diametrul de 25 cm.

Punem intr-un bol mare untul, zaharul, faina, ouale, smantana, vanilia si mixam cu un mixer electric.

Cand am obtinut o compozitie omogena si fina o transferam in forma de tort si coacem 50 de minute, pana cand blatul creste iar o scobitoare introdusa in miezul lui iese curata.

Lasam sa se raceasca 10 minute in tava, apoi transferam blatul pe un gratar pentru prajituri pentru a se raci complet.

Curatam forma de tort si o tapetam cu un strat dubu de folie alimentara.

Punem intr-un bol jumatate din cantitatea de zmeura si coacaze, adaugam 2 linguri de zahar pudra si zdrobim usor cu ajutorul unei furculite.

Intr-un alt bol punem smantana, zaharul pudra, crema mascarpone si mixam cu un mixer electric pana cand obtinem o compozitie omogena.

Incorporam in aceasta compozitie piersicile tocate si fructele de padure intregi (din care oprim 50 g pentru decorat) si cele zdrobite.

Pentru a scurta timul de congelare, am pus crema de inghetata intr-un aparat de facut inghetata, timp de 30 de minute. Daca nu aveti aparat de facut inghetata, tineti tortul la congelator minum 4 ore.

Taiem blatul pe orizontala in 3 straturi egale. Punem primul blat in forma de tort si adaugam peste blat 1/3 din cantitatea de crema cu fructe si cateva bucati de fructe intregi.

Adaugam si al doilea blat, intindem peste el inca 1/3 din crema de fructe apoi punem deasupra cel de al treilea blat peste care intindem crema ramasa.

Invelim tortul cu folie alimentara si il punem la congelator unde il lasam minim 4 ore.

Scoatem tortul din cogelator cu 20 de minute inainte de servire. Ornam tortul cu cele 50 g fructe de padure.

Va doresc
Pofta Buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Nectar de caise

Nectar de caise

Nectar de caise
Prajitura cu sos de cirese

Prajitura cu sos de cirese

Prajitura cu sos de cirese
Cartofi noi copti cu rosii cherry si usturoi

Cartofi noi copti cu rosii cherry si usturoi

Cartofi noi copti cu rosii cherry si usturoi
Cele mai apreciate rețete
Dulceaţă de căpșuni reţetă
1
Conserve, muraturi

Dulceaţă de căpșuni reţetă

Dulceaţă de căpșuni reţetă
Cartofi-evantai cu cascaval
2
Garnituri

Cartofi-evantai cu cascaval

Cartofi-evantai cu cascaval
Briose cu visine (sau orice fruct)
3
Dulciuri

Briose cu visine (sau orice fruct)

Briose cu visine (sau orice fruct)
Prajitura cu gem si cacao
4
Dulciuri

Prajitura cu gem si cacao

Prajitura cu gem si cacao
Branzoaicele Bunicii
5
Dulciuri

Branzoaicele Bunicii

Branzoaicele Bunicii
Parteneri
Crema de broccoli cu seminte de dovleac, crutoane si pesto din menta
Bucataras.RO

Crema de broccoli cu seminte de dovleac, crutoane si pesto din menta

Supa de broccoli de azi a iesit una fantastica. Ca sa exclud monotonia, am adaugat crutoane si seminte de dovleac pentru a...

Crema de broccoli cu seminte de dovleac, crutoane si pesto din menta
Rulouri de vinete in sos de rosii cu usturoi
Culinar.RO

Rulouri de vinete in sos de rosii cu usturoi

Retete dietetice Este o reteta foarte simpla si foarte gustoasa!

Rulouri de vinete in sos de rosii cu usturoi
Tort copii
Gustos.RO

Tort copii

Tort copii