Tort cu Inghetata de Piersici si Fructe Rosii de Padure

Timp pregatire
80 minute
Complexitate
redusa
Tort cu Inghetata de Piersici si Fructe Rosii de Padure

Ingrediente

  • Pentru blat:
  • 75 g unt bio
  • 175 g zahar brut
  • 175 g faina integrala de alac bio
  • 3 oua bio
  • 100 ml smantana bio
  • 1 lingurita seminte de vanilie bio
  • Stratul de inghetata:
  • 250 g zmeura, plus extra pentru decorat
  • 150 g coacaze
  • 100 g zahar pudra nerafinat
  • 500 ml smantana bio
  • 250 g mascarpone
  • 3 buc piersici

Mod de preparare

Pentru ca este sezonul tocmai bun pentru un tort cu inghetata, va prezint o reteta delicioasa, din revista Good Food luna iulie.

Incingem cuptorul la 160C.

Tapetam cu hartie de copt o forma de tort cu diametrul de 25 cm.

Punem intr-un bol mare untul, zaharul, faina, ouale, smantana, vanilia si mixam cu un mixer electric.

Cand am obtinut o compozitie omogena si fina o transferam in forma de tort si coacem 50 de minute, pana cand blatul creste iar o scobitoare introdusa in miezul lui iese curata.

Lasam sa se raceasca 10 minute in tava, apoi transferam blatul pe un gratar pentru prajituri pentru a se raci complet.

Curatam forma de tort si o tapetam cu un strat dubu de folie alimentara.

Punem intr-un bol jumatate din cantitatea de zmeura si coacaze, adaugam 2 linguri de zahar pudra si zdrobim usor cu ajutorul unei furculite.

Intr-un alt bol punem smantana, zaharul pudra, crema mascarpone si mixam cu un mixer electric pana cand obtinem o compozitie omogena.

Incorporam in aceasta compozitie piersicile tocate si fructele de padure intregi (din care oprim 50 g pentru decorat) si cele zdrobite.

Pentru a scurta timul de congelare, am pus crema de inghetata intr-un aparat de facut inghetata, timp de 30 de minute. Daca nu aveti aparat de facut inghetata, tineti tortul la congelator minum 4 ore.

Taiem blatul pe orizontala in 3 straturi egale. Punem primul blat in forma de tort si adaugam peste blat 1/3 din cantitatea de crema cu fructe si cateva bucati de fructe intregi.

Adaugam si al doilea blat, intindem peste el inca 1/3 din crema de fructe apoi punem deasupra cel de al treilea blat peste care intindem crema ramasa.

Invelim tortul cu folie alimentara si il punem la congelator unde il lasam minim 4 ore.

Scoatem tortul din cogelator cu 20 de minute inainte de servire. Ornam tortul cu cele 50 g fructe de padure.

Va doresc
Pofta Buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa

Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa
Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita

Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita

Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita
Saramura de pui

Saramura de pui

Saramura de pui
Cele mai apreciate rețete
Prajitura turnata cu branza si fructe de vara - un desert racoros
1
Dulciuri

Prajitura turnata cu branza si fructe de vara - un desert racoros

Prajitura turnata cu branza si fructe de vara iti rasfața simturile cu fiecare muscatura. Textura fina a branzei se...

Prajitura turnata cu branza si fructe de vara - un desert racoros
Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor
2
Dulciuri

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor

Savarinele cu frisca sunt o delicioasa imbinare intre textura pufoasa și ușor umeda a savarinei, imbibata cu deliciosul...

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor
Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicate
3
Carte de bucate

Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicate

Prajitura Medovik, cunoscuta si ca prajitura cu miere, este un desert format din foi subtiri cu miere si crema fina din...

Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicate
Prajitura cu Nuca
4
Dulciuri

Prajitura cu Nuca

Prajitura cu Nuca
Ciorba de Spanac si Grausor (Untisor)
5
Borsuri, supe, ciorbe

Ciorba de Spanac si Grausor (Untisor)

Ciorba de Spanac si Grausor (Untisor)
Parteneri
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Culinar.RO

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.