Tort cu Iaurt de Capsuni si Frisca

Complexitate
redusa
Tort cu Iaurt de Capsuni si Frisca

Ingrediente

  • Pentru blat:
  • - 2 oua
  • - un praf de sare
  • - 150 g zahar
  • - un pachet zahar vanilinat
  • - 80 g faina
  • - 80 g amidon
  • - 6 linguri lapte gras
  • - o lingurita praf de copt
  • - 40 g cacao pudra
  • Pentru crema:
  • ~ un iaurt mare de capsuni 375 g
  • ~ un pliculet de gelatina
  • ~ 300 g frisca
  • Pentru insiropare am folosit compot de fructe Pentru ornare frisca vegetala, fulgi de ciocolata, bombonele decorative si zmeura

Mod de preparare

Separam galbenusurile de albusuri. Batem spuma albusurile cu sarea si apoi turnam in ploaie 50 g. zahar. Frecam bine galbenusurile cu restul de zahar, cu zaharul pudra si cu 6 linguri de lapte cald.

Amestecam faina, amidonul, praful de copt si cacaoa, apoi turnati peste crema cu ou. Adaugam albusurile batute spuma si amestecati-le bine folosind telul.

Incalzim cuptorul la 175 grade. Punem hartie pergament pe fundul formei de copt, turnam apoi blatul de biscuit, nivelam si lasam la cuptor 30 de minute.

Rasturnati-l pe o planseta si taiati-l in trei, dupa ce s-a racit.

Prepararea cremei:

Se bate frisca cu mixerul pana cand aceasta se intareste. Eu am pus si jumatate de pliculet de intaritor pentru frisca.

Topim gelatina in putina apa rece apoi o incazim putin la bain-marie, atentie nu o fierbem, doar se incalzeste, apoi se amesteca foarte bine cu iaurtul si la sfarsit punem frisca batuta si omogenizam.

Asamblarea tortului:

Pe un platou asezam prima parte a blatului, insiropam, intindem crema de iaurt, deasupra punem fructe din compot si iarasi partea a doua de blat, insiropam, si ungem cu crema si apoi ultimul blat. Imbracam tortul in frisca si se orneaza dupa preferintele fiecaruia.

Eu sincer nu prea am rabdare la ornat si am facut totul rapid cu mi-a trecut mie prin cap.

Se da la rece cateva ore inainte de a se consuma.

Pofta buna!


 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Placinta cu prune (Mosocoarna)

Placinta cu prune (Mosocoarna)

Placinta cu prune (Mosocoarna)
Guacamole: un sos mexican autentic si delicios

Guacamole: un sos mexican autentic si delicios

Guacamole: un sos mexican autentic si delicios. Preparat din avocado copt, rosii, ceapa, usturoi, coriandru si suc de lime,...

Guacamole: un sos mexican autentic si delicios
Supa de Rosii cu Orez

Supa de Rosii cu Orez

Supa de Rosii cu Orez
Cele mai apreciate rețete
Prajitura 18 (prajitura Pufoasa cu Fructe)
1
Dulciuri

Prajitura 18 (prajitura Pufoasa cu Fructe)

Prajitura 18 (prajitura Pufoasa cu Fructe)
Prajitura Rustica
2
Dulciuri

Prajitura Rustica

Prajitura Rustica
Cum se face sucul de roșii
3
Conserve, muraturi

Cum se face sucul de roșii

Cum se face sucul de roșii
Prajitura Tosca - un desert imbietor
4
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Ardei Iuti Feliati in Otet
5
Conserve, muraturi

Ardei Iuti Feliati in Otet

Ardei Iuti Feliati in Otet
Parteneri
Zacusca cu vinete, gogosari si kapia
Bucataras.RO

Zacusca cu vinete, gogosari si kapia

Am incercat o noua reteta de zacusca ,,fara ardei". A reusit foarte bine, aroma intensa de toamna, gust spectaculos de...

Zacusca cu vinete, gogosari si kapia
Galuste cu prune
Culinar.RO

Galuste cu prune

Credeți că pokemonii mănâncă Găluște cu prune? Poate încearcă găluștele făcute de Andrei .

Galuste cu prune
Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe
Gustos.RO

Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe

Pandispan cu prune si cacao - cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe. Descopera reteta perfecta pentru un desert...

Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia