Tort cu Iaurt de Capsuni si Frisca

Complexitate
redusa
Tort cu Iaurt de Capsuni si Frisca

Ingrediente

  • Pentru blat:
  • - 2 oua
  • - un praf de sare
  • - 150 g zahar
  • - un pachet zahar vanilinat
  • - 80 g faina
  • - 80 g amidon
  • - 6 linguri lapte gras
  • - o lingurita praf de copt
  • - 40 g cacao pudra
  • Pentru crema:
  • ~ un iaurt mare de capsuni 375 g
  • ~ un pliculet de gelatina
  • ~ 300 g frisca
  • Pentru insiropare am folosit compot de fructe Pentru ornare frisca vegetala, fulgi de ciocolata, bombonele decorative si zmeura

Mod de preparare

Separam galbenusurile de albusuri. Batem spuma albusurile cu sarea si apoi turnam in ploaie 50 g. zahar. Frecam bine galbenusurile cu restul de zahar, cu zaharul pudra si cu 6 linguri de lapte cald.

Amestecam faina, amidonul, praful de copt si cacaoa, apoi turnati peste crema cu ou. Adaugam albusurile batute spuma si amestecati-le bine folosind telul.

Incalzim cuptorul la 175 grade. Punem hartie pergament pe fundul formei de copt, turnam apoi blatul de biscuit, nivelam si lasam la cuptor 30 de minute.

Rasturnati-l pe o planseta si taiati-l in trei, dupa ce s-a racit.

Prepararea cremei:

Se bate frisca cu mixerul pana cand aceasta se intareste. Eu am pus si jumatate de pliculet de intaritor pentru frisca.

Topim gelatina in putina apa rece apoi o incazim putin la bain-marie, atentie nu o fierbem, doar se incalzeste, apoi se amesteca foarte bine cu iaurtul si la sfarsit punem frisca batuta si omogenizam.

Asamblarea tortului:

Pe un platou asezam prima parte a blatului, insiropam, intindem crema de iaurt, deasupra punem fructe din compot si iarasi partea a doua de blat, insiropam, si ungem cu crema si apoi ultimul blat. Imbracam tortul in frisca si se orneaza dupa preferintele fiecaruia.

Eu sincer nu prea am rabdare la ornat si am facut totul rapid cu mi-a trecut mie prin cap.

Se da la rece cateva ore inainte de a se consuma.

Pofta buna!


 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Covrigi cu mac si sare - rontaiala perfecta

Covrigi cu mac si sare - rontaiala perfecta

Covrigii cu mac si sare sunt o alegere populara pentru micul dejun, gustare sau chiar o rontaiala rapida in timpul zilei....

Covrigi cu mac si sare - rontaiala perfecta
Mancare de urzici cu mamaliga

Mancare de urzici cu mamaliga

Mancare de urzici cu mamaliga
Sarmale de post cu ciuperci

Sarmale de post cu ciuperci

Sarmale de post cu ciuperci
Cele mai apreciate rețete
Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicate
2
Carte de bucate

Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicate

Prajitura Medovik, cunoscuta si ca prajitura cu miere, este un desert format din foi subtiri cu miere si crema fina din...

Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicate
Prajitura cu Branza de Vaci
3
Dulciuri

Prajitura cu Branza de Vaci

Prajitura cu Branza de Vaci
Macrou la gratar cu mamaliguta - un festin culinar
4
Mancaruri cu peste

Macrou la gratar cu mamaliguta - un festin culinar

Macrou la gratar cu mamaliguta - un festin culinar
Supa mexicana de rosii cu galuste de malai
5
Borsuri, supe, ciorbe

Supa mexicana de rosii cu galuste de malai

Supa mexicana de rosii cu galuste de malai
Parteneri
Chec cu portocale
Culinar.RO

Chec cu portocale

Un chec foarte gustos care a disparut mult mai repede decat m-as fi asteptat. Este cu suc de portocale in compozitie si...

Chec cu portocale
Cozonac pufos de post in doua culori – reteta usoara pentru un desert gustos
Gustos.RO

Cozonac pufos de post in doua culori – reteta usoara pentru un desert gustos

Incearca o reteta usoara de cozonac pufos de post in doua culori, cu aluat simplu si cu cacao. Un desert delicios si aromat,...

Cozonac pufos de post in doua culori – reteta usoara pentru un desert gustos