Tort cu Fructe de Padure si Crema de Ciocolata

Complexitate
medie
Tort cu Fructe de Padure si Crema de Ciocolata

Ingrediente

  • Pentru blat ne sunt necesare:
  • 3 ouă mari
  • o ceşcuţă cu lapte
  • o ceşcuţă cu ulei
  • 2 ceşcuţe cu zahăr
  • 4 ceşcuţe cu faină
  • sucul şi coaja de la o portocală
  • coaja rasă de lămâie
  • 2 linguriţe cu praf de copt
  • Pentru cremă ne sunt necesare:
  • 500 ml frişcă lichidă
  • 300 g ciocolată cu lapte
  • o păstaie de vanilie
  • Opţional: 50 g unt (85% grăsime) Pentru însiropat ne sunt necesare:
  • 200 ml apă plată
  • 4 linguri cu zahăr
  • Sucul si coaja unei portocale
  • 100 gr fructe de pădure
  • Pentru ornat ne sunt necesare: 200 g ciocolată neagră de calitate

Mod de preparare

Pentru blat procedăm astfel:

Mixăm ouăle împreună cu zaharul până ce obţinem o compoziţie cremoasă. Încorporăm, rând pe rând, uleiul, laptele şi făina împreună cu praful de copt. Presarăm coaja de portocala şi de lămâie si adaugăm sucul de portocală. Omogenizăm compoziţia şi o turnăm într-o tavă de copt unsă cu unt sau ulei.

Pentru cremă procedăm astfel:

Punem frişca lichidă, într-un vas, la foc mic. Cand ajunge la punctul de fierbere, adaugăm ciocolata ruptă în bucăţi mici.

Amestecăm uşor cu o spatulă până se topeşte complet.

Încorporăm untul si dăm vasul la rece pentru cateva ore.

Mixăm apoi câteva minute. Se va obţine o cremă fină, densă.

Pentru sirop procedăm astfel:

Fierbem apa cu zahărul, până ce acesta din urmă se topeşte complet. Adaugăm fructele de pădure, coaja de portocală şi sucul acesteia. Continuăm fierberea încă 3-4 minute, după care se lasă la răcit.

Pentru ansamblare:

După răcirea completă, se taie blatul în trei părţi egale. Se aşază pe un platou primul blat. Se însiropează si se adaugă o parte din cremă si fructele de pădure uniform, procedându-se la fel cu următoarele două blaturi. Tortul se îmbracă în crema rămasă şi se ornează cu fâşii de ciocolată şi fructe de pădure. (Pentru decor: Ciocolata se topeşte, se întinde fâşii pe o folie şi apoi se ruleaza în jurul tortului).

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Socată reţeta bunicii

Socată reţeta bunicii

Socată reţeta bunicii
Prajitura cu capsuni si bezea

Prajitura cu capsuni si bezea

Prajitura cu capsuni si bezea
Evantai din carne de porc cu legume

Evantai din carne de porc cu legume

Evantai din carne de porc cu legume
Cele mai apreciate rețete
Prajitura La Metru
1
Dulciuri

Prajitura La Metru

Prajitura La Metru
Placinta cu branza de vaci
3
Dulciuri

Placinta cu branza de vaci

Placinta cu branza de vaci
Cartofi-evantai cu cascaval
4
Garnituri

Cartofi-evantai cu cascaval

Cartofi-evantai cu cascaval
Socată reţeta bunicii
5
Bauturi

Socată reţeta bunicii

Socată reţeta bunicii
Parteneri
Aperitiv carnaciori cabanos in foietaj
Bucataras.RO

Aperitiv carnaciori cabanos in foietaj

Acesti carnaciori Cabanos in foietaj fac parte din meniul nostru de weekend, atunci cand nu facem pizza. De ceva timp luam...

Aperitiv carnaciori cabanos in foietaj
Clatite cu capsuni si ciocolata
Culinar.RO

Clatite cu capsuni si ciocolata

Deserturi de vara Retete dietetice

Clatite cu capsuni si ciocolata
Prajitura pufoasa cu capsuni
Gustos.RO

Prajitura pufoasa cu capsuni

Reteta de prajitura pufoasa cu capsuni. Prajitura pufoasa cu capsuni reteta simpla. Retete de prajituri cu capsuni. Prajituri...

Prajitura pufoasa cu capsuni