Blat:
Am facut blatul frecand galbenusurile cu 200 gr zahar cu praful de copt si putina apa (din cele 10 linguri din reteta). Apoi, intercalat, am pus in amestecul de oua apa si faina frecand bine sa nu ramana cocoloase.
Separat am batut albusele cu 50 gr zahar si apoi am amestecat cele 2 compozitii si am mai pus si cateva linguri de sirop de zahar ars. Am pus in tava tapetata cu hartie si unsa si am dat la cuptor.
Crema:
Am trecut apoi la pregatirea cremei. Am frecat galbenusurile cu zahar si cu cateva linguri de lapte si am tot adaugat (intercalat ) faina si lapte, frecand mereu pana s-a terminat de amestecat toate componentele. Am pus la foc mic si am fiert crema pana s-a ingrosat (circa 7-8 minute). Am amestecat mereu si cu putere ca sa nu se prinda pe fundul cratitei. Cand s-a ingrosat am dat la o parte si am lasat la racit. Am adaugat cateva linguri de sirop de zahar ars amestecand cu mixerul.
Dupa racire (nu completa), am adaugat untul si am batut cu mixerul pana s-a facut o crema spumoasa. Am scurs caisele din compot si sucul rezultat am amestecat cu zahar si rom dupa gust.
Am taiat blatul (deja racit) in trei si am pus pe platou. Am uns fiecare blat in parte cu siropul de la caise amestecat cu rom si am pus cate un rand de crema intre blaturi. Crema am acoperit-o cu jumatati de caise.
Am imbracat tortul in restul de crema care am pus deoparte. Cu un cutit am ridicat in sus de crema ca sa ii dau un aspect mai denivelat si am ornat cu bombonele micute (ideea fiului, care nu vrea flori pe tort) si uite ce a iesit de aici.
Ficateii de pui cu ceapa si patrunjel sunt o mancare savuroasa si usor de preparat, perfecta pentru un pranz sau o cina...
Ficatei cu ceapa si patrunjel - o mancare savuroasa si usor de preparatPrajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...
Prajitura Tosca - un desert imbietorPrajitura cu foi și gem de prune este o delicatesa dulce și rafinata, care îmbina texturile si aromele subtile ale foilor...
Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoaraLe-au facut multe fete si am zis sa fac si eu. Foarte bune. "Retete de post creative"
Painici LaugenbrotNu putea sa treacă toamna fără să pregătim ceva cu gutui. Este prima oară când pregătesc gem de gutui. Mi se...
Gem de gutui cu ghimbirDescopera reteta perfecta de prajitura frageda cu aluat ras si prune. Usor de preparat, aceasta prajitura delicioasa va...
Prajitura frageda cu aluat ras si prune. Reteta usoara si delicioasa
Comentarii