Blat:
Am facut blatul frecand galbenusurile cu 200 gr zahar cu praful de copt si putina apa (din cele 10 linguri din reteta). Apoi, intercalat, am pus in amestecul de oua apa si faina frecand bine sa nu ramana cocoloase.
Separat am batut albusele cu 50 gr zahar si apoi am amestecat cele 2 compozitii si am mai pus si cateva linguri de sirop de zahar ars. Am pus in tava tapetata cu hartie si unsa si am dat la cuptor.
Crema:
Am trecut apoi la pregatirea cremei. Am frecat galbenusurile cu zahar si cu cateva linguri de lapte si am tot adaugat (intercalat ) faina si lapte, frecand mereu pana s-a terminat de amestecat toate componentele. Am pus la foc mic si am fiert crema pana s-a ingrosat (circa 7-8 minute). Am amestecat mereu si cu putere ca sa nu se prinda pe fundul cratitei. Cand s-a ingrosat am dat la o parte si am lasat la racit. Am adaugat cateva linguri de sirop de zahar ars amestecand cu mixerul.
Dupa racire (nu completa), am adaugat untul si am batut cu mixerul pana s-a facut o crema spumoasa. Am scurs caisele din compot si sucul rezultat am amestecat cu zahar si rom dupa gust.
Am taiat blatul (deja racit) in trei si am pus pe platou. Am uns fiecare blat in parte cu siropul de la caise amestecat cu rom si am pus cate un rand de crema intre blaturi. Crema am acoperit-o cu jumatati de caise.
Am imbracat tortul in restul de crema care am pus deoparte. Cu un cutit am ridicat in sus de crema ca sa ii dau un aspect mai denivelat si am ornat cu bombonele micute (ideea fiului, care nu vrea flori pe tort) si uite ce a iesit de aici.
Descopera reteta de dovlecei copti in cuptor cu parmezan si pesmet, o gustare crocanta si delicioasa. Perfecti pentru un...
Dovlecei cu parmezan si pesmet, la cuptorReteta delicioasa de dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza, usor de preparat, perfecta pentru o masa sanatoasa si...
Dovlecei umpluti cu pui si crusta de branzaMinitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuniDescopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
Comentarii