Blatul:
Intr-un bol mixati galbenusurile cu zaharul pana isi dubleaza volumul.
Adaugati uleiul, apoi iaurtul si vanilia.
Incorporati nuca macinata, apoi faina cu praful de copt.
Albusurile le bateti spuma cu un praf de sare.
Le adaugati in compozitia de galbenusuri, amestecati usor cu o paleta.
Tapetati cu hartie de copt o tava cu diametrul de 25 cm, turnati compozitia si o nivelati.
Introduceti blatul in cuptorul incins, la 170 de grade si il lasati pana este bine patruns, cam 30-35 de minute. Faceti testul cu scobitoarea si cand este gata, il scoateti din cuptor.
Il lasati sa se raceasca, apoi il taiati in 3 foi.
Krantz-ul de nuca:
Intr-o cratita mai groasa, puneti zaharul, il transferati pe foc.
Cand zaharul s-a caramelizat, adaugati miezul de nuca, amestecati bine.
Luati cratita de pe foc, iar pe o bucata de hartie de copt rasturnati krantz-ul.
Il lasati sa se raceasca, apoi il maruntiti in robotul de bucatarie.
Crema:
Fisca lichida rece, o mixati pana prinde putin volum, dar nu de tot.
Adaugati smantana rece, zaharul pudra, vanilia si mixati in continuare pana obtineti o frisca cu consistenta cremoasa.
Asezati prima foaie de blat pe un platou, iar in jurul sau montati un inel datesabil.
Puneti o parte din frisca, nivelati, presarati krantz de nuca.
Asezati iar foaie de blat, iar frisca, krantz si ultima foaie de blat.
Dati tortul la rece 3-4 ore.
Pastrati restul de frisca la rece, pana urmati tortul.
Dupa ce a stat la rece, scoateti tortul din frigider, indepartati inelul.
Il imbracati in frisca.
Puneti deasupra krantz de nuca, ii faceti si o bordura mica jos.
Cu un pos faceti cateva moate din frisca.
Il ornati cu cirese, frunze de menta, decoratiuni din dantela de zahar. Puteti folosi si alte ornamente, dupa placul vostru.
Il dati la rece pentru o ora, apoi poate fi taiat si servit.
Pofta buna!
Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...
Prajitura Tosca - un desert imbietorSavarinele cu frisca sunt o delicioasa imbinare intre textura pufoasa și ușor umeda a savarinei, imbibata cu deliciosul...
Savarine cu frisca - desert delicat si racoritorPrajitura cu foi și gem de prune este o delicatesa dulce și rafinata, care îmbina texturile si aromele subtile ale foilor...
Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoaraAm făcut acest tort în urmă cu aproape o lună și era sortit musafirilor de ziua mea, dar cum mai aveam și altceva...
Desert tort inimioara, din inghetata de vanilie si ciocolata - Reteta nr. 600Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.
Oua vopsite in foi de ceapaOrganele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.
Drob de miel in foietaj
Comentarii