Ingrediente
● Toamna in bucate |
● Pentru blat: |
● 8 oua |
● 8 linguri zahar |
● 4 linguri ulei |
● 150 gr iaurt |
● 130 gr nuca macinata |
● 16 linguri faina |
● 2 lingurite vanilie |
● 1 lingurita cu varf praf de copt |
● un praf de sare |
● Pentru crema: |
● 450 gr smantana de tara |
● 350 ml frisca lichida |
● 4 linguri zahar pudra |
● 2 lingurite vanilie |
● Pentru krantz-ul de nuca: |
● 150 gr miez de nuca |
● 100 gr zahar |
Mod de preparare

PREGĂTIRE
01h:10min

GĂTIRE
30min

PORȚII
12 portii
Blatul:
Intr-un bol mixati galbenusurile cu zaharul pana isi dubleaza volumul.
Adaugati uleiul, apoi iaurtul si vanilia.
Incorporati nuca macinata, apoi faina cu praful de copt.
Albusurile le bateti spuma cu un praf de sare.
Le adaugati in compozitia de galbenusuri, amestecati usor cu o paleta.
Tapetati cu hartie de copt o tava cu diametrul de 25 cm, turnati compozitia si o nivelati.
Introduceti blatul in cuptorul incins, la 170 de grade si il lasati pana este bine patruns, cam 30-35 de minute. Faceti testul cu scobitoarea si cand este gata, il scoateti din cuptor.
Il lasati sa se raceasca, apoi il taiati in 3 foi.
Krantz-ul de nuca:
Intr-o cratita mai groasa, puneti zaharul, il transferati pe foc.
Cand zaharul s-a caramelizat, adaugati miezul de nuca, amestecati bine.
Luati cratita de pe foc, iar pe o bucata de hartie de copt rasturnati krantz-ul.
Il lasati sa se raceasca, apoi il maruntiti in robotul de bucatarie.
Crema:
Fisca lichida rece, o mixati pana prinde putin volum, dar nu de tot.
Adaugati smantana rece, zaharul pudra, vanilia si mixati in continuare pana obtineti o frisca cu consistenta cremoasa.
Asezati prima foaie de blat pe un platou, iar in jurul sau montati un inel datesabil.
Puneti o parte din frisca, nivelati, presarati krantz de nuca.
Asezati iar foaie de blat, iar frisca, krantz si ultima foaie de blat.
Dati tortul la rece 3-4 ore.
Pastrati restul de frisca la rece, pana urmati tortul.
Dupa ce a stat la rece, scoateti tortul din frigider, indepartati inelul.
Il imbracati in frisca.
Puneti deasupra krantz de nuca, ii faceti si o bordura mica jos.
Cu un pos faceti cateva moate din frisca.
Il ornati cu cirese, frunze de menta, decoratiuni din dantela de zahar. Puteti folosi si alte ornamente, dupa placul vostru.
Il dati la rece pentru o ora, apoi poate fi taiat si servit.
Pofta buna! Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta Tort cu frisca si nuca" nu uita sa ii faci un review.
Intr-un bol mixati galbenusurile cu zaharul pana isi dubleaza volumul.
Adaugati uleiul, apoi iaurtul si vanilia.
Incorporati nuca macinata, apoi faina cu praful de copt.
Albusurile le bateti spuma cu un praf de sare.
Le adaugati in compozitia de galbenusuri, amestecati usor cu o paleta.
Tapetati cu hartie de copt o tava cu diametrul de 25 cm, turnati compozitia si o nivelati.
Introduceti blatul in cuptorul incins, la 170 de grade si il lasati pana este bine patruns, cam 30-35 de minute. Faceti testul cu scobitoarea si cand este gata, il scoateti din cuptor.
Il lasati sa se raceasca, apoi il taiati in 3 foi.
Krantz-ul de nuca:
Intr-o cratita mai groasa, puneti zaharul, il transferati pe foc.
Cand zaharul s-a caramelizat, adaugati miezul de nuca, amestecati bine.
Luati cratita de pe foc, iar pe o bucata de hartie de copt rasturnati krantz-ul.
Il lasati sa se raceasca, apoi il maruntiti in robotul de bucatarie.
Crema:
Fisca lichida rece, o mixati pana prinde putin volum, dar nu de tot.
Adaugati smantana rece, zaharul pudra, vanilia si mixati in continuare pana obtineti o frisca cu consistenta cremoasa.
Asezati prima foaie de blat pe un platou, iar in jurul sau montati un inel datesabil.
Puneti o parte din frisca, nivelati, presarati krantz de nuca.
Asezati iar foaie de blat, iar frisca, krantz si ultima foaie de blat.
Dati tortul la rece 3-4 ore.
Pastrati restul de frisca la rece, pana urmati tortul.
Dupa ce a stat la rece, scoateti tortul din frigider, indepartati inelul.
Il imbracati in frisca.
Puneti deasupra krantz de nuca, ii faceti si o bordura mica jos.
Cu un pos faceti cateva moate din frisca.
Il ornati cu cirese, frunze de menta, decoratiuni din dantela de zahar. Puteti folosi si alte ornamente, dupa placul vostru.
Il dati la rece pentru o ora, apoi poate fi taiat si servit.
Pofta buna! Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta Tort cu frisca si nuca" nu uita sa ii faci un review.
Comentarii
Fii primul care lasa un comentariu
Comentează rețeta
Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!
Ultimele retete
Prajitura cu foi si gem de prune
Savarine cu frisca
Prajitura Tosca
Ratatouille la slow cooker Crock Pot
Branza proaspata de vaci la slow cooker Crock Pot
Fasole cu carnati afumati la slow cooker Crock Pot
Varza cu ciolan afumat la slow cooker Crock Pot
Chilli con carne la slow cooker Crock Pot
Medalion de vitel cu pleurotus si baby morcov la slow cooker Crock Pot
Cele mai noi discutii de pe forum
-
Saratelele bunicii
Retete preferate / Autor: cara
-
Bine v-am regasit!
Mesaj de bun venit / Autor: cara
-
Reteta gogosi cu gem
Retete ilustrate - Mancaruri / Autor: nadynady
-
Reteta gogosi glazurate cu ciocolata
Retete ilustrate - Mancaruri / Autor: kameluta
-
Reteta gogosi glazurate de post, la cuptor
Concurs - Reteta Lunii / Autor: nadynady
-
Reteta gogosi pufoase cu branza
Concurs - Bucatarul lunii / Autor: Lau Dany