Tort cu frisca

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
ridicata

Ingrediente

  • BLATUL
  • oua 6 buc
  • zahar 120 g
  • faina 180 g
  • CREMA
  • frisca 900 g
  • gelatina 50 g
  • zahar 200 g
  • oua 2 buc
  • lapte 200 ml
  • cacao 50 g
  • gem 50 g
  • zahar vanilat 2 plicuri
  • coaja rasa de lamaie 30 g
  • SIROPUL
  • zahar tos 200 g
  • coaja rasa de lamaie 20 g
  • DECORUL
  • frisca 800 g

Mod de preparare

Blatul :

Galbenusurile se amesteca cu 60 g de zahar, pana ce se obtine o crema spumoasa. Albusurile se bat spuma, se adauga restul de 60 g de zahar, se amesteca cele doua compozitii, se adauga faina, amestecandu-se usor, se toarna intr-o forma de tort tapetata cu hartie si se coc la cuptor la un foc potrivit. Se despica blatul in trei felii si se insiropeaza.

Crema :

Se pune la fiert laptele cu 200 g zahar si ouale si se amesteca, pana ce da in fiert, se ia vasul de pe foc, se adauga gelatina inmuiata in prealabil si se amesteca in continuare pana la omogenizarea completa a compozitiei. Se imparte compozitia in trei parti, in trei vase, se adauga la fiecare treime cate 300 g de frisca batuta si se omogenizeaza. In primul vas se pun 50 g de cacao, in al doilea vas se pun 50 g de gem, iar in al treilea vas se pune zahar vanilat si coaja de lamaie rasa. Se amesteca bine fiecare compozitie in parte.

Siropul :

Siropul este preparat din 200 ml de apa, 200 g zahar tos si 20 g coaja de lamaie.

Se umple tortul cu cele trei creme si se lasa in frigider timp de 30 min., apoi se decoreaza cu 800 g de frisca ce se spriteaza cu un cornet sau un pos.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cornulete dulci vanilate cu nuca sau migdale - fragede si aromate

Cornulete dulci vanilate cu nuca sau migdale - fragede si aromate

Cornulete dulci vanilate, cu nuca sau migdale, fragede si aromate, perfecte pentru un desert rapid.

Cornulete dulci vanilate cu nuca sau migdale - fragede si aromate
Bors rusesc cu sfecla rosie –  hranitor si plin de culoare

Bors rusesc cu sfecla rosie – hranitor si plin de culoare

Borsul rusesc cu sfecla rosie este hranitor si colorat, cu gust dulce-acrisor, perfect pentru zilele racoroase. O reteta...

Bors rusesc cu sfecla rosie – hranitor si plin de culoare
Paste penne cu sos cremos de spanac - o reteta rapida, gustoasa si satioasa

Paste penne cu sos cremos de spanac - o reteta rapida, gustoasa si satioasa

Paste penne cu sos cremos de spanac, o reteta rapida, gustoasa si satioasa, ideala pentru pranz sau cina. Pennele se combina...

Paste penne cu sos cremos de spanac - o reteta rapida, gustoasa si satioasa