Cum procedam pentru blat:
- batem albusurile foarte bine, apoi adaugam zaharul,urmeaza galbenusurile,esenta de lamaie si colorantul galben(sunt ambele intr-o sticluta) iar la sfarsit faina cu praful de copt amestecat
Pentru crema procedam asa:
-mixam ouale intregi cu zaharul 5 minute,punem laptele,faina si cacaoa. Apoi le turnam intr-un vas cu fund dublu sau ce aveti voi dar sa nu se prinda crema de fundul oalei. Punem pe foc si cu lingura de lemn amestecam repede. Ea trebuie sa se ingroase bine de tot. O dam la racit.
-untul trebuie sa fie la temp. camerei(deci il scotem primul afar din firigider cand ne pregatim sa facem tortul)
-frecam untul(eu am pus margarina rama) cu mixerul putin de tot dupa care treptat lingura cu lingura adaugam in unt si mixam.
Va iesi o crema tare gustoasa si normal ca nu e gretoasa. La sf. punem cateva picaturi de rom.
Ornam tortul cu frisca si din crema ramasa am facut trandafiri cu varful special wilton si cornetul.
Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...
Prajitura Tosca - un desert imbietorPentru această rețetă delicioasă m-am inspirat de la Oana de la Savori Urbane. Vă invit să o încercați și voi...
Desert chec din albusuri cu fructe confiate si sos de mureCozonacul oparit se poate umple cu nuca, mac, rahat, stafide, mere sau branza. este foarte bun.
Cozonac oparitIncanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Comentarii