Tort cu Crema Mascarpone

Complexitate
medie
Tort cu Crema Mascarpone

Ingrediente

  • Blat:
  • 4 oua
  • 200 gr zahar
  • 80 ml lapte
  • 170 gr faina
  • 3 linguri cacao
  • un plic praf de copt
  • esenta de vanilie
  • un varf de cutit sare
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • Sirop:
  • 150 ml apa
  • 100 ml zahar
  • esenta de portocale
  • Crema:
  • 250 gr mascarpone
  • 200 gr zahar pudra
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 400 gr frisca
  • 20 gr gelatina
  • 100 ml apa pentru gelatina
  • 350 gr gem de prune
  • esenta de vanilie
  • Decor:
  • glazura alba
  • cacao
  • ciocolata alba
  • Decorul se face dupa gustul fiecaruia

Mod de preparare

Blat:
Albusurile impreuna cu sarea se bat spuma tare cu ajutorul unui mixer sau tel. Zaharul si zaharul vanilat se adauga treptat peste albusuri si se amesteca pana ce acesta se dizolva.

Se adauga si galbenusurile, dar de data aceasta nu se mai amesteca cu mixerul, ci cu o spatula de silicon sau de lemn. Atentie: Se amesteca de jos in sus! Tot acum se adauga si esenta de vanilie.

Faina se amesteca cu cacaua si praful de copt si se adauga treptat peste albusuri. Se amesteca in continuare de jos in sus!

Compozitia obtinuta se pune intr-o forma de tort tapetata cu hartie de copt si se adauga in cuptorul preincalzit la foc potrivit. Blatul va sta la cuptor pana ce va trece testul scobitoarei. Dupa aceea se va scoate si se va lasa sa se raceasca. Intre timp se presara siropul pentru insiropat.

Sirop:
Apa se amesteca cu zaharul si se pune la fiert. Cand a dat in clocot se opreste focul si se amesteca pana ce zaharul se fizolva. Cand siropul s-a racit se adauga esenta de portocala.

Crema:
Branza mascarpone se amesteca cu zaharul pudra si zaharul vanilat cu ajutorul unui mixer, pana ce devine o crema pufoasa. Peste se adauga gemul.

Gelatina se pune in apa si se amesteca bine, dupa care se pune pe baie de aburi. Cand aceasta a inceput sa faca spuma se ia de pe baia de aburi. Atentie: Gelatina nu trebuie lasata sa fiarba! Gelatina obtinuta se amesteca treptat in crema de mascarpone. Dupa ce am adaugat gelatina se incorporeaza frisca batuta si esenta de vanilie.

Asamblare tort:
Blatul se taie in doua bucati egale. Pe o tava se aseaza o bucata de blat, iar pe langa aceasta se pune forma detasabila de la tort. Pentru a nu depasii nivelul formei si a curge tortul, preventiv se poate pune pe margini foaie de copt.

Blatul pe care l-am pus pe tava se insiropeaza, peste se se pune jumatate din cantitatea de crema, peste crema blatul ramas care se indiropeaza si acesta, iar deasupra crema ramasa.

Tortul se da la rece de seara pana dimineata sau pentru cateva ore pana ce crema se intareste.
Cand crema este destul de tare se scoate forma detasabila si se orneaza cu glazura, cacao si ciocolata rasa sau dupa gustul fiecaruia.

Se potioneaza in felii potrivite.

Pofta buna!!!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Mini-chec insiropat cu portocale si sofran

Mini-chec insiropat cu portocale si sofran

Mini-chec insiropat cu portocale si sofran
Placinte cu branza

Placinte cu branza

Placinte cu branza
Macrou la gratar cu mamaliguta

Macrou la gratar cu mamaliguta

Macrou la gratar cu mamaliguta
Cele mai apreciate rețete
Hajos teszta (Haiose)
1
Dulciuri

Hajos teszta (Haiose)

Hajos teszta (Haiose)
Prajitura cu Mere
2
Dulciuri

Prajitura cu Mere

Prajitura cu Mere
Prajitura cu Mere si Iaurt
3
Dulciuri

Prajitura cu Mere si Iaurt

Prajitura cu Mere si Iaurt
Prajitura Motzaneasca (Katie Teszta)
5
Dulciuri

Prajitura Motzaneasca (Katie Teszta)

Prajitura Motzaneasca (Katie Teszta)
Parteneri
Aperitiv tarta sarata Yupiiii
Bucataras.RO

Aperitiv tarta sarata Yupiiii

De cate ori fac placinte, o parte din aluat folosesc sa fac aceasta tarta sau renut la placinte in favoarea ei.

Aperitiv tarta sarata Yupiiii
Strudel cu aluat fraged de casa, umplutura de mar si crema de vanilie
Culinar.RO

Strudel cu aluat fraged de casa, umplutura de mar si crema de vanilie

Inainte sa va dau reteta sa va spun cateva cuvinte despre desert. Aluatul este unul relativ simplu, este putin de lucru la...

Strudel cu aluat fraged de casa, umplutura de mar si crema de vanilie
Prajitura Bounty
Gustos.RO

Prajitura Bounty

Reteta de prajitura Bounty. Prajitura Bounty cu blat umed de cacao, crema de cocos si glazura de ciocolata. Bounty cu cocos...

Prajitura Bounty