Tort cu Crema Mascarpone

Complexitate
medie
Tort cu Crema Mascarpone

Ingrediente

  • Blat:
  • 4 oua
  • 200 gr zahar
  • 80 ml lapte
  • 170 gr faina
  • 3 linguri cacao
  • un plic praf de copt
  • esenta de vanilie
  • un varf de cutit sare
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • Sirop:
  • 150 ml apa
  • 100 ml zahar
  • esenta de portocale
  • Crema:
  • 250 gr mascarpone
  • 200 gr zahar pudra
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 400 gr frisca
  • 20 gr gelatina
  • 100 ml apa pentru gelatina
  • 350 gr gem de prune
  • esenta de vanilie
  • Decor:
  • glazura alba
  • cacao
  • ciocolata alba
  • Decorul se face dupa gustul fiecaruia

Mod de preparare

Blat:
Albusurile impreuna cu sarea se bat spuma tare cu ajutorul unui mixer sau tel. Zaharul si zaharul vanilat se adauga treptat peste albusuri si se amesteca pana ce acesta se dizolva.

Se adauga si galbenusurile, dar de data aceasta nu se mai amesteca cu mixerul, ci cu o spatula de silicon sau de lemn. Atentie: Se amesteca de jos in sus! Tot acum se adauga si esenta de vanilie.

Faina se amesteca cu cacaua si praful de copt si se adauga treptat peste albusuri. Se amesteca in continuare de jos in sus!

Compozitia obtinuta se pune intr-o forma de tort tapetata cu hartie de copt si se adauga in cuptorul preincalzit la foc potrivit. Blatul va sta la cuptor pana ce va trece testul scobitoarei. Dupa aceea se va scoate si se va lasa sa se raceasca. Intre timp se presara siropul pentru insiropat.

Sirop:
Apa se amesteca cu zaharul si se pune la fiert. Cand a dat in clocot se opreste focul si se amesteca pana ce zaharul se fizolva. Cand siropul s-a racit se adauga esenta de portocala.

Crema:
Branza mascarpone se amesteca cu zaharul pudra si zaharul vanilat cu ajutorul unui mixer, pana ce devine o crema pufoasa. Peste se adauga gemul.

Gelatina se pune in apa si se amesteca bine, dupa care se pune pe baie de aburi. Cand aceasta a inceput sa faca spuma se ia de pe baia de aburi. Atentie: Gelatina nu trebuie lasata sa fiarba! Gelatina obtinuta se amesteca treptat in crema de mascarpone. Dupa ce am adaugat gelatina se incorporeaza frisca batuta si esenta de vanilie.

Asamblare tort:
Blatul se taie in doua bucati egale. Pe o tava se aseaza o bucata de blat, iar pe langa aceasta se pune forma detasabila de la tort. Pentru a nu depasii nivelul formei si a curge tortul, preventiv se poate pune pe margini foaie de copt.

Blatul pe care l-am pus pe tava se insiropeaza, peste se se pune jumatate din cantitatea de crema, peste crema blatul ramas care se indiropeaza si acesta, iar deasupra crema ramasa.

Tortul se da la rece de seara pana dimineata sau pentru cateva ore pana ce crema se intareste.
Cand crema este destul de tare se scoate forma detasabila si se orneaza cu glazura, cacao si ciocolata rasa sau dupa gustul fiecaruia.

Se potioneaza in felii potrivite.

Pofta buna!!!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Chec cu cirese - desert pentru toata familia

Chec cu cirese - desert pentru toata familia

Checul cu cirese este un desert delicios si usor de preparat, ideal pentru zilele de vara. Cu un aluat pufos si aromat,...

Chec cu cirese - desert pentru toata familia
Supa crema de ciuperci - foarte aromata

Supa crema de ciuperci - foarte aromata

Aceasta supa crema de ciuperci este perfecta in orice moment al zilei, fiind reconfortanta si plina de aroma!

Supa crema de ciuperci - foarte aromata
Lipii Naan - painici indiene pufoase si delicioase

Lipii Naan - painici indiene pufoase si delicioase

Lipia Naan este un fel de paine rotunda, pufoasa, care este populara în bucataria indiana si subcontinentul indian in...

Lipii Naan - painici indiene pufoase si delicioase
Cele mai apreciate rețete
Chec marmorat
2
Dulciuri

Chec marmorat

Chec marmorat
Amandine III
3
Dulciuri

Amandine III

Amandine III
Prajitura Cappuccino
4
Dulciuri

Prajitura Cappuccino

Prajitura Cappuccino
Chec tigrat
5
Dulciuri

Chec tigrat

Chec tigrat
Parteneri
Sirop de zmeura
Bucataras.RO

Sirop de zmeura

Am facut sirop de zmeura si mi-a placut foarte mult cum a iesit. Gustul este dulce-acrisor.

Sirop de zmeura
Mini tarte cu ciocolata si capsuni
Culinar.RO

Mini tarte cu ciocolata si capsuni

Deserturi de vara Aceste minitarte sunt usor de preparat, foarte delicioase si foarte frumusele. Am cautat mai multe retete...

Mini tarte cu ciocolata si capsuni
Inghetata de iaurt si capsuni. Reteta de inghetata de casa, cremoasa si aromata
Gustos.RO

Inghetata de iaurt si capsuni. Reteta de inghetata de casa, cremoasa si aromata

Descoperă rețeta de înghețată de iaurt cu căpșuni, cremoasă și aromată. Prepară acasă o înghețată sănătoasă...

Inghetata de iaurt si capsuni. Reteta de inghetata de casa, cremoasa si aromata
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
citeste mai mult
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia