Blatul:
Mixam galbenusurile spuma cu zaharul, adaugam untul topit si racorit.
Punem praful de copt, faina si vanilia.
Albusurile le batem spuma cu un praf de sare, apoi le incorporam cu o paleta in compozitia de galbenusuri.
Tapetam cu hartie de copt o tava rotunda cu diamentrul de 20 cm, turnam jumatate din compozitie.
Incingem cuptorul, punem tava si coacem prima foaie 10 minute. La fel procedam cu jumatatea cealalta de compozitie.
Lasam foile de blat sa se raceasca.
Crema:
Intr-un bol amestecam amidonul, zaharul si cateva linguri din lapte.
Restul de lapte il punem la fiert, cand da in clocot, dam focul mic, turnam amestecul de amidon, amestecam in crema pana se ingroasa ca o budinca.
Tragem de pe foc, punem ciocolata alba rupta bucatele, amestecam pana se topeste complet. Acoperim crema pana se raceste.
Mixam crema rece, punem mascarponele, vanilia si mai mixam maxim 1 minut. Impartim crema in doua boluri, in mod egal.
Piersicile le taiem feliute pe lung.
Asezam prima foaie de blat pe platou, o insiropam cu compot de piersici, punem putina crema dintr-un bol, asezam visinele si restul de crema din bol.
Asezam a doua foaie insiropata, punem putina crema din celalalt bol, felii de piersici si restul de crema atat deasupra cat si pe margini. Dam tortul la frigider 3-4 ore.
Intr-un bol turnam frisca lichida si smantana, ambele reci, zaharul pudra, mixam pana obtinem o spuma.
Imbracam tortul cu frisca, decoram cu rulouri cu ciocolata, felii de piersici, trufe de ciocolata si ce mai doriti.
Punem putina frisca intr-un pos, ii facem un mic decor apoi il dam la rece.
Sa aveti pofta!
Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...
Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasaPrajitura turnata cu branza si fructe de vara iti rasfața simturile cu fiecare muscatura. Textura fina a branzei se...
Prajitura turnata cu branza si fructe de vara - un desert racorosSavarinele cu frisca sunt o delicioasa imbinare intre textura pufoasa și ușor umeda a savarinei, imbibata cu deliciosul...
Savarine cu frisca - desert delicat si racoritorPrajitura Medovik, cunoscuta si ca prajitura cu miere, este un desert format din foi subtiri cu miere si crema fina din...
Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicateMinitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuniIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Comentarii