Tort cu crema de vanilie, visine si piersici

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie
Tort cu crema de vanilie, visine si piersici

Ingrediente

  • Pentru blat:
  • 3 oua
  • 3 linguri zahar
  • 50 gr unt
  • 4 linguri si 1/2 faina
  • 1 lingurita praf de copt
  • 1 lingurita esenta de vanilie
  • Crema:
  • 450 ml lapte
  • 4 linguri pline cu amidon
  • 50 gr ciocolata alba
  • 150 gr mascarpone
  • 4 linguri zahar
  • 2 lingurite esenta de vanilie
  • 1/2 cana de visine fara samburi
  • piersici din compot decojite (eu am folosit de la Sun Food)
  • Pentru decor:
  • 200 ml frisca lichida
  • 150 gr smantana groasa de tara
  • 2 linguri zahar pudra
  • rulouri cu ciocolata
  • felii de piersici
  • visine
  • trufe de ciocolata

Mod de preparare

Blatul:
Mixam galbenusurile spuma cu zaharul, adaugam untul topit si racorit.
Punem praful de copt, faina si vanilia.
Albusurile le batem spuma cu un praf de sare, apoi le incorporam cu o paleta in compozitia de galbenusuri.
Tapetam cu hartie de copt o tava rotunda cu diamentrul de 20 cm, turnam jumatate din compozitie.
Incingem cuptorul, punem tava si coacem prima foaie 10 minute. La fel procedam cu jumatatea cealalta de compozitie.
Lasam foile de blat sa se raceasca.
Crema:
Intr-un bol amestecam amidonul, zaharul si cateva linguri din lapte.
Restul de lapte il punem la fiert, cand da in clocot, dam focul mic, turnam amestecul de amidon, amestecam in crema pana se ingroasa ca o budinca.
Tragem de pe foc, punem ciocolata alba rupta bucatele, amestecam pana se topeste complet. Acoperim crema pana se raceste.
Mixam crema rece, punem mascarponele, vanilia si mai mixam maxim 1 minut. Impartim crema in doua boluri, in mod egal.
Piersicile le taiem feliute pe lung.
Asezam prima foaie de blat pe platou, o insiropam cu compot de piersici, punem putina crema dintr-un bol, asezam visinele si restul de crema din bol.
Asezam a doua foaie insiropata, punem putina crema din celalalt bol, felii de piersici si restul de crema atat deasupra cat si pe margini. Dam tortul la frigider 3-4 ore.
Intr-un bol turnam frisca lichida si smantana, ambele reci, zaharul pudra, mixam pana obtinem o spuma.
Imbracam tortul cu frisca, decoram cu rulouri cu ciocolata, felii de piersici, trufe de ciocolata si ce mai doriti.
Punem putina frisca intr-un pos, ii facem un mic decor apoi il dam la rece.
Sa aveti pofta!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac cu stafide si crema de nuci cu cacao

Cozonac cu stafide si crema de nuci cu cacao

Cozonac cu stafide si crema de nuci cu cacao
Drob de pui in aluat de foietaj

Drob de pui in aluat de foietaj

Drob de pui in aluat de foietaj
Ciorbă de miel reţetă cu Orez si Cartofi

Ciorbă de miel reţetă cu Orez si Cartofi

Ciorbă de miel reţetă cu Orez si Cartofi
Cele mai apreciate rețete
Beigli cu Nuca
1
Dulciuri

Beigli cu Nuca

Beigli cu Nuca
Prajitura Tosca
2
Dulciuri

Prajitura Tosca

Prajitura Tosca
Prajitura cu foi si gem de prune
3
Dulciuri

Prajitura cu foi si gem de prune

Prajitura cu foi si gem de prune
Cartofi-evantai cu cascaval
4
Garnituri

Cartofi-evantai cu cascaval

Cartofi-evantai cu cascaval
Piept de pui cu sos gorgonzola
5
Mancaruri cu carne

Piept de pui cu sos gorgonzola

Piept de pui cu sos gorgonzola
Parteneri
Desert placinte cu halva
Bucataras.RO

Desert placinte cu halva

Retete de post economice

Desert placinte cu halva
Cozonac inflorat cu doua umpluturi
Culinar.RO

Cozonac inflorat cu doua umpluturi

Un cozonac ce are 2 umpluturi:dulceata de zmeura si crema de nuca si cacao.

Cozonac inflorat cu doua umpluturi
Saramura de miel
Gustos.RO

Saramura de miel

Spalam carnea si o stergem.

Saramura de miel