Blatul:
Mixam galbenusurile spuma cu zaharul, adaugam untul topit si racorit.
Punem praful de copt, faina si vanilia.
Albusurile le batem spuma cu un praf de sare, apoi le incorporam cu o paleta in compozitia de galbenusuri.
Tapetam cu hartie de copt o tava rotunda cu diamentrul de 20 cm, turnam jumatate din compozitie.
Incingem cuptorul, punem tava si coacem prima foaie 10 minute. La fel procedam cu jumatatea cealalta de compozitie.
Lasam foile de blat sa se raceasca.
Crema:
Intr-un bol amestecam amidonul, zaharul si cateva linguri din lapte.
Restul de lapte il punem la fiert, cand da in clocot, dam focul mic, turnam amestecul de amidon, amestecam in crema pana se ingroasa ca o budinca.
Tragem de pe foc, punem ciocolata alba rupta bucatele, amestecam pana se topeste complet. Acoperim crema pana se raceste.
Mixam crema rece, punem mascarponele, vanilia si mai mixam maxim 1 minut. Impartim crema in doua boluri, in mod egal.
Piersicile le taiem feliute pe lung.
Asezam prima foaie de blat pe platou, o insiropam cu compot de piersici, punem putina crema dintr-un bol, asezam visinele si restul de crema din bol.
Asezam a doua foaie insiropata, punem putina crema din celalalt bol, felii de piersici si restul de crema atat deasupra cat si pe margini. Dam tortul la frigider 3-4 ore.
Intr-un bol turnam frisca lichida si smantana, ambele reci, zaharul pudra, mixam pana obtinem o spuma.
Imbracam tortul cu frisca, decoram cu rulouri cu ciocolata, felii de piersici, trufe de ciocolata si ce mai doriti.
Punem putina frisca intr-un pos, ii facem un mic decor apoi il dam la rece.
Sa aveti pofta!
Covrigii cu mac si sare sunt o alegere populara pentru micul dejun, gustare sau chiar o rontaiala rapida in timpul zilei....
Covrigi cu mac si sare - rontaiala perfectaServită ca o garnitură rafinată sau ca fel principal încântător, această mâncare de conopidă promite să încânte...
Mancare de conopidaO minunata minunata tarta cu aluat crocant și umplutură dulce de mere.
Tarta cu aluat fraged si umplutura de mere. Cel mai fraged si gustos aluat.Prajitura Fanta este o delicioasa si colorata prajitura cu o textura aerata si un gust racoritor de portocale. Prajitura...
Prajitura Fanta - proaspata si racoritoareAceasta reteta de cornulete cu mac este o reteta culinara de fursecuri deosebit de gustoase si aspectuoase. Cornuletele nu...
Mohnkipferl - Cornulete cu macIncearca reteta noastra delicioasa de mini eclere umplute cu crema de vanilie si glazurate cu ciocolata alba si neagra....
Mini eclere umplute cu crema de vanilie si glazurate cu ciocolata alba si neagra
Comentarii