Tort cu crema de vanilie, visine si piersici

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie
Tort cu crema de vanilie, visine si piersici

Ingrediente

  • Pentru blat:
  • 3 oua
  • 3 linguri zahar
  • 50 gr unt
  • 4 linguri si 1/2 faina
  • 1 lingurita praf de copt
  • 1 lingurita esenta de vanilie
  • Crema:
  • 450 ml lapte
  • 4 linguri pline cu amidon
  • 50 gr ciocolata alba
  • 150 gr mascarpone
  • 4 linguri zahar
  • 2 lingurite esenta de vanilie
  • 1/2 cana de visine fara samburi
  • piersici din compot decojite (eu am folosit de la Sun Food)
  • Pentru decor:
  • 200 ml frisca lichida
  • 150 gr smantana groasa de tara
  • 2 linguri zahar pudra
  • rulouri cu ciocolata
  • felii de piersici
  • visine
  • trufe de ciocolata

Mod de preparare

Blatul:
Mixam galbenusurile spuma cu zaharul, adaugam untul topit si racorit.
Punem praful de copt, faina si vanilia.
Albusurile le batem spuma cu un praf de sare, apoi le incorporam cu o paleta in compozitia de galbenusuri.
Tapetam cu hartie de copt o tava rotunda cu diamentrul de 20 cm, turnam jumatate din compozitie.
Incingem cuptorul, punem tava si coacem prima foaie 10 minute. La fel procedam cu jumatatea cealalta de compozitie.
Lasam foile de blat sa se raceasca.
Crema:
Intr-un bol amestecam amidonul, zaharul si cateva linguri din lapte.
Restul de lapte il punem la fiert, cand da in clocot, dam focul mic, turnam amestecul de amidon, amestecam in crema pana se ingroasa ca o budinca.
Tragem de pe foc, punem ciocolata alba rupta bucatele, amestecam pana se topeste complet. Acoperim crema pana se raceste.
Mixam crema rece, punem mascarponele, vanilia si mai mixam maxim 1 minut. Impartim crema in doua boluri, in mod egal.
Piersicile le taiem feliute pe lung.
Asezam prima foaie de blat pe platou, o insiropam cu compot de piersici, punem putina crema dintr-un bol, asezam visinele si restul de crema din bol.
Asezam a doua foaie insiropata, punem putina crema din celalalt bol, felii de piersici si restul de crema atat deasupra cat si pe margini. Dam tortul la frigider 3-4 ore.
Intr-un bol turnam frisca lichida si smantana, ambele reci, zaharul pudra, mixam pana obtinem o spuma.
Imbracam tortul cu frisca, decoram cu rulouri cu ciocolata, felii de piersici, trufe de ciocolata si ce mai doriti.
Punem putina frisca intr-un pos, ii facem un mic decor apoi il dam la rece.
Sa aveti pofta!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide
Friptura De Miel

Friptura De Miel

Friptura De Miel
Drob de Miel

Drob de Miel

Drob de Miel
Cele mai apreciate rețete
Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor
1
Dulciuri

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor

Savarinele cu frisca sunt o delicioasa imbinare intre textura pufoasa și ușor umeda a savarinei, imbibata cu deliciosul...

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor
Supa de linte turceasca - delicioasa, sanatoasa si usor de preparat
2
Carte de bucate

Supa de linte turceasca - delicioasa, sanatoasa si usor de preparat

Supa de linte turceasca (Mercimek Çorbası) este o reteta traditionala si foarte populara in bucataria turceasca. Este o...

Supa de linte turceasca - delicioasa, sanatoasa si usor de preparat
Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicate
3
Carte de bucate

Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicate

Prajitura Medovik, cunoscuta si ca prajitura cu miere, este un desert format din foi subtiri cu miere si crema fina din...

Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicate
Prajitura cu Nuca
4
Dulciuri

Prajitura cu Nuca

Prajitura cu Nuca
Rulada cu Miez de Nuca (Frapanta)
5
Dulciuri

Rulada cu Miez de Nuca (Frapanta)

Rulada cu Miez de Nuca (Frapanta)
Parteneri
Pui si legume la gratar cu garnitura de cartofi cu parmezan
Bucataras.RO

Pui si legume la gratar cu garnitura de cartofi cu parmezan

Un pranz usor, gustos, satios si cu ingrediente pentru gustul fiecaruia!

Pui si legume la gratar cu garnitura de cartofi cu parmezan
Cozonac pufos cu aluat oparit
Culinar.RO

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.