Tort cu Crema de Vanilie, Frisca si Fragute! ! !

Postat pe: 27-09-2010
(2)

Ingrediente

Pt blat de pandispan:
4 oua
4 linguri de zahar
4 linguri de faina
1 praf de copt
3 linguri apa rece
2 linguri ulei (nu de masline)
1 vanilie
Pt prima crema (de vanilie cu ciocolata alba)
500 ml lapte
4 galbenuse
4 linguri zahar
50 g amidon de cartofi (sau faina dar iese mai fina cu amidon)
50 g ciocolata alba
unt cat o nuca
baton de vanilie sau vanilie praf
Pt a doua crema (frisca cu fragi)
250 ml smantana pentru frisca (eu folosesc naturala)
100 g fragute (circa)
Pt ornat
un plic de gelatina (daca gasiti rosie e perfect, eu n-am gasit)
50-70 g fragute (alegeti cele mai frumoase)

Mod de preparare

Timp pregatire

PREGĂTIRE

2h
Pandispan
Albusurile se bat spuma tare impreuna cu zaharul. Galbenusurile se amesteca cu doua linguri de ulei, trei de apa rece si un praf de sare. Turnam acest amestec peste albusuri, amestecand usor de jos in sus pana se omogenizeaza. Apoi se adauga faina cernuta impreuna cu praful de copt! Omogenizam din nou, turnam in tava si la cuptor circa 30-35 de minute. Se lasa la racit

Crema de vanilie
Se freaca galbenusurile cu zaharul (putin doar pana se omogenizeaza, nu spuma ca n-are rost), se adauga amidonul.
Peste acest amestec se toarna incet laptele fierbinte (in care am pus si vanilia) si se da pe foc la bain marie pana se ingroasa!
Cand e gata la focul stins se adauga ciocolata alba, untul si amestecam pana se incorporeaza bine! Se lasa la racit

Crema de frisca cu fragi
Se bate bine frisca (eu am pus si doua linguri de zahar pudra vanilat, dar am facut-o dupa gustul meu deci puteti si sa nu puneti) se adauga fragutele si mai invartim de cateva ori cu mixerul pana acestea se desfac si se coloreaza frisca in roz!


Deci avem pandispanul racit! Il taiem in doua, il insiropam cu un sirop simplu de apa cu zahar (dupa gust) il umplem cu crema de vanilie si il dam la frigider.

Acum putem sa facem crema de frisca dupa cum am scris mai sus. Inainte sa punem fragile eu am luat trei, patru linguri de frisca alba pentru a decora marginile tortului!

Scoatem tortul de la frigider decoram marginile si intindem deasupra crema de fragi! ! ! Peste, punem in mod dezordonat fragutele mai aratoase (cele lasate deoparte) si e momentul sa facem gelatina. Pe plic scrie sa se lase la racit doua minute! Eu cred ca am lasat patru cinci (ma gandeam ca se strica frisca cu gelatina asa fierbinte peste) si incepuse deja se se inchege! ! !
N-am mai reusit sa fac gelatina sa curga si pe margini (asa cum doream) dar in schimb gustul a fost nemaipomenit! ! ! !

Se poate face in doua faze sau chiar trei!

Odata ce ai pandispanul facut si crema de vanile, de batut frisca si facut gelatina e un joc! Fetelor zau ca marita sa-l incercati! ! ! !






Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta culinara Tort cu Crema de Vanilie, Frisca si Fragute! ! !" nu uita sa ii faci un review.

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 60 %
499.99 lei
199.99 lei

Caserola vidare 1.893 L

- 20 %
129.99 lei
103.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

adry
•  24.09.2009 14:53:13

Lucia, multumesc mult!!!!

lucia_bp
•  15.09.2009 13:44:43

Ce minunatie de tort !
Cum de mi-a scapat ?
Felicitari !

Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei Tort cu Crema de Vanilie, Frisca si Fragute! ! !