Tort cu crema de petale de trandafiri

Portii
8
Timp pregatire
60 minute
Timp coacere
60 minute
Complexitate
ridicata
Tort cu crema de petale de trandafiri

Ingrediente

  • Ingrediente pentru blat:
  • -6 oua
  • -4 linguri zahar
  • -4 linguri faina de grau
  • -100 gr.ciocolata alba
  • -150 gr.unt
  • -1 plic zahar vanilat
  • -1 plic praf de copt
  • -100 gr. nuca de cocos
  • -1 praf de sare.
  • Ingrediente pentru crema:
  • -300 gr.petale de trandafiri, puse din vara cu zahar si sare de lamaie,(se freaca petalele de trandafiri de dulceata cu zahar si sare de lamaie,se pun in borcane si se folosesc cand vrem sa gasim ceva bun)
  • -500 gr. smantana cu grasime 30%
  • -4 linguri zahar
  • -3 pliculete gelatina
  • -200 ml. suc de struguri sau orice suc de culoare rosie.
  • Ingrediente pentru ornare:
  • -500 gr. smantana, grasime 30%
  • -4 linguri zahar
  • -2 pliculete zahar vanilat
  • -100 gr. ciocolata
  • -100 gr. fulgi de migdale
  • Ingrediente pentru insiropare:
  • -200 ml. apa
  • -3 linguri zahar
  • -2 plicuri zahar vanilat

Mod de preparare

Mod de preparare pentru blat:
Se separa albusurile de galbenusuri, albusurile se pun la mixat cu putina sare si galbenusurile se pun intr-un vas putin mai mare.
Albusurile se mixeaza pana se obtine o spuma densa si galbenusurile se vor mixa impreuna cu zaharul pana devin o pasta cremoasa.
Se rupe ciocolata in bucatele si se topeste impreuna cu untul la bain marie, dupa care se toarna peste crema de galbenusuri si se continua mixarea.
Se adauga nuca de cocos, faina de grau in amestec cu praful de copt si se omogenizeaza bine compozitia.
Se adauga si albusurile batute spuma si se omoenigeaza cu ajutorul unei palete,usor de sus in jos,dupa care se toarna compozitia intr-o tava rotunda cu fund detasabil in care s-a pus hartie de copt.
Se da tava la cuptorul incalzit deja pentru circa o ora,la foc potrivit,dupa care se scoate si se lasa sa se racoreasca in tava chiar pe aragaz, asa nu se va lasa blatul.
Se portioneaza in trei felii ce se pot umple cu crema.
Mod de preparare pentru crema:
Se pun petalele de trandafir intr-un tocator sau blender cu sucul de struguri si se paseaza pana se obtine o pasta.
Se pune gelatina intr-o canita cu putina apa la bain marie si se amesteca pana la topirea completa dupa care se toarna peste pasta de trandafiri.
Se pune la robot smantana,zaharul,zaharul vanilat si se mixeaza pret de cateva minute pana devine o frisca care se adauga peste pasta de trandafiri si se amesteca usor cu o paleta pana la omogenizare.
Mod de preparare pentru ornare:
Se pune smantana,zaharul si zaharul vanilat la robot si se mixeaza pret de cateva minute, trebuie sa iasa o frisca densa si usor de intins.
Se rupe ciocolata in bucatele,se pune intr-o punguta, se ruleaza punguta pana langa ciocolata,se prinde cu un clestisor de rufe si se pune la bain marie pana la topirea completa,dupa care se taie la varf si din ciocolata topita se fac forme ce vor fi folosite la ornare.
Mod de preparare pentru sirop:
Se pune apa la fiert,cu zahar si zahar vanilat si se lasa sa traga doua trei clocote dupa care se da la racit,cand se raceste se poate folosi la insiropare.
Mod de preparare pentru tort:
Se pune o foaie de tort in tava detasabila,se umezeste usor cu sirop,se pune aproximativ 30% din crema,se intinde usor peste toata foaia de blat.
Se mai pune inca o foaie de blat peste crema,se umezeste cu sirop,se mai adauga inca 30% din crema.
Se pune si ultima foaie de blat,se insiropeaza si se toarna restul de crema,se intinde peste tot si se da tava la cuptor pentru circa patru ore dupa care se scoate,se detaseaza tava si se poate orna.
Se pune toata frisca peste tort,se intinde usor cu o paleta sau un cutit, se orneaza cu fulgi de migdale si cu forme de ciocolata.Se lasa la frigider pentru cateva ore sa se patrunda si sa se intrepatrunda gusturile dupa care se poate felia si servi.Sa aveti pofta si la pofta dragilor!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Gem de gutui

Gem de gutui

Gem de gutui
Sarmalute asortate

Sarmalute asortate

Sarmalutele asortate, gatite lent intr-un sos bogat de rosii, te imbie cu arome divine si gusturi care te duc cu gandul la...

Sarmalute asortate
Supa cu carne de rata si galuste de gris

Supa cu carne de rata si galuste de gris

Supa cu carne de rata si galuste de gris
Cele mai apreciate rețete
Cozonac cu carne in foi de varza murata
2
Mancaruri cu carne

Cozonac cu carne in foi de varza murata

Cozonac cu carne in foi de varza murata
Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoara
3
Dulciuri

Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoara

Prajitura cu foi și gem de prune este o delicatesa dulce și rafinata, care îmbina texturile si aromele subtile ale foilor...

Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoara
Peltea de gutui cu petale de trandafiri
4
Dulciuri

Peltea de gutui cu petale de trandafiri

Peltea de gutui cu petale de trandafiri
Salam de biscuiti
5
Dulciuri

Salam de biscuiti

Salam de biscuiti
Parteneri
Tort cu crema de branza si dovleac placintar
Culinar.RO

Tort cu crema de branza si dovleac placintar

Poate ca sunt unii dintre voi carora nu le place dovleacul placintar altfel decat copt in cuptor. Mie imi place in orice...

Tort cu crema de branza si dovleac placintar
Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese
Gustos.RO

Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese

Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese, un desert rapid si delicios, perfect pentru orice ocazie. Incearca reteta...

Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia