Tort cu crema de ness

Postat pe: 09-04-2016
(0)

Ingrediente

350 gr nuci date prin masina
150 gr nuci tocate grosier
500 gr zahar pudra
1 lingura lamaie
9 oua cu albusul mare
6 lingurite de ness
300 gr unt
200 gr zahar tos
frisca pentru ornat

Mod de preparare

Timp pregatire

PREGĂTIRE

3h


1. Vom praji putin nucile la cuptor.

2.Se bat albusurile cu un praf de sare, adaugandu-se treptat zaharul pudra si zeama de lamaie. Se adauga cele 350 gr de nuci macinate amestecand usor cu telul pana la incorporare.Impartim compozitia in trei si coacem pe rand foile in forma tapetata cu hartie de copt, la foc mic, 40 de minute. Diametru formei 22 cm.Este coapta can incepe sa se rumeneasca pe margini.

3.Pentru crema, amestecam galbenusurile cu zaharul tos si cele 6 lingurite de ness dizolvate intr-o lingura de apa.Punem vasul la foc mic si amestecam continuu pana devine ca o ciulama. Se ia de pe foc si cat este inca fierbinte se adauga untul si se amesteca cu ajutorul unui tel pana la inglobare.

4. Se lasa la racit, apoi asamblam tortul. Se aseaza prima foaie, apoi un sfert din crema si un sfert din nucile oprite pentru ornat. Se procedeaza la fel pana la ultima foaie. Se imbraca apoi cu crema ramasa si se orneaza cu nuci, eventual putina frisca si nuci caramelizate.

Se lasa la frigider cateva ore pentru a se intari crema.
Diametrul formei 22 cm.



Se serveste a doua zi cand crema este intarita.
Diametrul formei 22 cm.
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta culinara Tort cu crema de ness" nu uita sa ii faci un review.

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

Fii primul care lasa un comentariu
Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei Tort cu crema de ness