Tort Cu Crema De Mere

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie
Tort Cu Crema De Mere

Ingrediente

  • Pentru blat:
  • -4 oua
  • -250 g zahar
  • -250 g faina
  • -1/2 praf de copt
  • -6 linguri apa fierbinte
  • -arome: vanilie
  • -coaja de lamaie
  • -portocala
  • Pentru crema;
  • -700 ml apa
  • -8 linguri zahar
  • -zeama de la 1/2 lamaie
  • -cca 600 g mere curatate si taiate cubulete
  • -2 budinci de vanilie
  • -5 g gelatina
  • Pentru decor:
  • -500 ml frisca lichida
  • -fructe
  • Pt sirop:
  • -150 ml apa
  • - 4 linguri zahar
  • - 2 plicuri de zahar vanilat

Mod de preparare

Blatul:
Separi albusurile de galbenusuri. Bati galbenusurile impreuna cu zaharul pana se albesc. Pui pe rand apa fierbinte, apoi aromele, faina impreuna cu praful de copt si la sfarsit albusurile spuma. Se toarna aluatul in forma de tort( cu inel)tapetata cu hartie pt. copt. Se coace in cuptorul preancalzit cca 20 de minute.
Se scoate din forma si se aseaza pe farfurie dupa ce s-a racit si se inconjoara cu inelul.

Pregatesti siropul si insiropezi blatul.

Pregatesti crema:se fierb merele in apa cu zaharul si zeama de lamaie pana se moaie merele.

Gelatina se moaie cu o lingura de apa si se lasa de o parte. Cele 2 plicuri de budinca se subtiaza cu 250 ml apa si se toarna peste mere. Se fierbe pana se iingroasa. Se ia de pe foc si se pune gelatina. Se amesteca usor.

Crema se toarna peste blar si se lasa pana a doua zi sa se intareasca.

A doua zi se scoate inelul si se pregateste pentru decor.

Se bate frisca, se imbraca tortul si se orneaza.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata

Tarta cu prune si zmeura este un desert delicios, cu aluat fraged si umplutura aromata de fructe. O reteta simpla, perfecta...

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata
Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc

Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc

Musacaua de vinete este un preparat traditional grecesc, compus din straturi de vinete prajite, carne tocata in sos aromat de...

Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc
Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa

Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa

Aripioarele lipicioase sunt o delicatesa savuroasa, perfecta pentru orice masa. Marinarea in sos de soia, miere, ketchup,...

Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa
Cele mai apreciate rețete
Pandispan cu mere si budinca
2
Dulciuri

Pandispan cu mere si budinca

Pandispan cu mere si budinca
Dulceata de agrise
4
Placinte cu carne
5
Aperitive

Placinte cu carne

Placinte cu carne
Parteneri
Prajitura cu caise si iaurt
Culinar.RO

Prajitura cu caise si iaurt

Retete dietetice

Prajitura cu caise si iaurt
Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie
Gustos.RO

Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie

Incearca reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem, usor de preparat si perfecte pentru orice ocazie. Savureaza gogosi...

Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie