Ingrediente
● Blat: |
● 8 oua |
● 8 linguri de zahar |
● 8 linguri de faina |
● un praf de sare |
● Crema 1 |
● 400 g iaurt cu fructe (fructe de padure am pus eu, mai dulce) |
● 4 foi de gelatina (8g) |
● 50 g zahar |
● 200 ml frisca |
● Crema 2: |
● 2 foi de gelatina |
● 200ml frisca |
● jumatate de borcan de gem (eu am folosit de capsuni) |
● (reteta asta de crema apartine lui Pupi si e nemaipomenit de usor de facut si buna) |
● Frisca pentru ornat (eu am folosit inca 200ml frisca) |
● trandafiri facuti din marshmallows |
Mod de preparare
Se face un blat din 8 oua (se separa ouale, se bat separat albusurile, se bat galbenusurile cu zaharul, se amesteca cu albusurile si la final se adauga faina, se coace la foc moderat).
Crema 1:
Se dizolva gelatina in putina apa rece pentru 10 minute, apoi se pune putin pe foc, dar fara sa fiarba, iaurtul ce amesteca cu zaharul si se adauga si gelatina, la sfarsit se adauga si frisca, rapid, usor, fara foc si buna.
Crema 2:
Se pune la fel gelatina in putina apa rece pt 10 minute, apoi se pune pe foc putin fara sa o fierbem, separat se pune gemul cu putina apa intr-o cratita pe foc ca sa-l facem un pic mai lichid (daca e prea scazut), se adauga gelatina, se lasa sa ajunga la temperatura camerei si se adauga frisca si gata si a doua crema.
Se taie blatul in trei, se insiropeaza cu sirop preparat anterior si racit sau cu zeama din compot, se umple cu crema si se orneaza dupa bunul plac.
Tort cu doua crema bune si mai ales rapide pentru ca sunt facute fara multa fierbere, aproape la rece. Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta Tort cu Crema de Iaurt si Gem" nu uita sa ii faci un review.
Crema 1:
Se dizolva gelatina in putina apa rece pentru 10 minute, apoi se pune putin pe foc, dar fara sa fiarba, iaurtul ce amesteca cu zaharul si se adauga si gelatina, la sfarsit se adauga si frisca, rapid, usor, fara foc si buna.
Crema 2:
Se pune la fel gelatina in putina apa rece pt 10 minute, apoi se pune pe foc putin fara sa o fierbem, separat se pune gemul cu putina apa intr-o cratita pe foc ca sa-l facem un pic mai lichid (daca e prea scazut), se adauga gelatina, se lasa sa ajunga la temperatura camerei si se adauga frisca si gata si a doua crema.
Se taie blatul in trei, se insiropeaza cu sirop preparat anterior si racit sau cu zeama din compot, se umple cu crema si se orneaza dupa bunul plac.
Tort cu doua crema bune si mai ales rapide pentru ca sunt facute fara multa fierbere, aproape la rece. Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta Tort cu Crema de Iaurt si Gem" nu uita sa ii faci un review.
Recomandari pentru tine si casa ta
Set pentru Smoothie si Inghetata, SICS-B6000 pentru gama B6000 si B3500
- 18 %
399.99 lei
329.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
pana la 12 rate
Comentarii
aquarius
• 14.03.2010 05:47:06
Arata nemaipomenit de bine.O sa incerc si eu cremele astea .Sunt intr-adevar simplu de facut si precis si foarte gustoase.Felicitari.
Comentează rețeta
Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!
Ultimele retete
Salam de biscuiti
Salata de vinete asiatica
Budinca de tofu cu textura fina
Cornuri cu suc de portocale umplute cu rahat sau dulceata (de post)
Placinte cu branza
Macrou la gratar cu mamaliguta
Placinte cu carne
Rulouri cu spanac si telemea
Pate de casa, cu ciuperci
Cele mai noi discutii de pe forum
-
Saratelele bunicii
Retete preferate / Autor: cara
-
Bine v-am regasit!
Mesaj de bun venit / Autor: cara
-
Reteta gogosi cu gem
Retete ilustrate - Mancaruri / Autor: nadynady
-
Reteta gogosi glazurate cu ciocolata
Retete ilustrate - Mancaruri / Autor: kameluta
-
Reteta gogosi glazurate de post, la cuptor
Concurs - Reteta Lunii / Autor: nadynady
-
Reteta gogosi pufoase cu branza
Concurs - Bucatarul lunii / Autor: Lau Dany
• 11.07.2010 22:29:03
Foarte bun...l-am facut si mi-a placut foarte mult...
Mersi de reteta...