Se face un blat din 8 oua (se separa ouale, se bat separat albusurile, se bat galbenusurile cu zaharul, se amesteca cu albusurile si la final se adauga faina, se coace la foc moderat).
Crema 1:
Se dizolva gelatina in putina apa rece pentru 10 minute, apoi se pune putin pe foc, dar fara sa fiarba, iaurtul ce amesteca cu zaharul si se adauga si gelatina, la sfarsit se adauga si frisca, rapid, usor, fara foc si buna.
Crema 2:
Se pune la fel gelatina in putina apa rece pt 10 minute, apoi se pune pe foc putin fara sa o fierbem, separat se pune gemul cu putina apa intr-o cratita pe foc ca sa-l facem un pic mai lichid (daca e prea scazut), se adauga gelatina, se lasa sa ajunga la temperatura camerei si se adauga frisca si gata si a doua crema.
Se taie blatul in trei, se insiropeaza cu sirop preparat anterior si racit sau cu zeama din compot, se umple cu crema si se orneaza dupa bunul plac.
Tort cu doua crema bune si mai ales rapide pentru ca sunt facute fara multa fierbere, aproape la rece.
Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...
Prajitura Tosca - un desert imbietorPrajitura cu foi și gem de prune este o delicatesa dulce și rafinata, care îmbina texturile si aromele subtile ale foilor...
Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoaraO prajitura taraneasca si simpla, perfecta de vara, cu caise coapte si aluat fraged.
Galette rustica cu caise - prajitura taraneasca si simplaDe cand am revenit din Bulgaria, m-am gandit numai la vinetele mancate la un restaurant bulgaresc, asa ca astazi va prezint...
Vinete bulgaresti pregatite la slow cooker-ul Crock-Pot Digital 4.7 L DigitalO prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!
Prajitura cu cocos si visinePrepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Comentarii