Tort cu Crema de Iaurt si Gem

Complexitate
redusa
Tort cu Crema de Iaurt si Gem

Ingrediente

  • Blat:
  • 8 oua
  • 8 linguri de zahar
  • 8 linguri de faina
  • un praf de sare
  • Crema 1
  • 400 g iaurt cu fructe (fructe de padure am pus eu, mai dulce)
  • 4 foi de gelatina (8g)
  • 50 g zahar
  • 200 ml frisca
  • Crema 2:
  • 2 foi de gelatina
  • 200ml frisca
  • jumatate de borcan de gem (eu am folosit de capsuni)
  • (reteta asta de crema apartine lui Pupi si e nemaipomenit de usor de facut si buna)
  • Frisca pentru ornat (eu am folosit inca 200ml frisca)
  • trandafiri facuti din marshmallows

Mod de preparare

Se face un blat din 8 oua (se separa ouale, se bat separat albusurile, se bat galbenusurile cu zaharul, se amesteca cu albusurile si la final se adauga faina, se coace la foc moderat).

Crema 1:
Se dizolva gelatina in putina apa rece pentru 10 minute, apoi se pune putin pe foc, dar fara sa fiarba, iaurtul ce amesteca cu zaharul si se adauga si gelatina, la sfarsit se adauga si frisca, rapid, usor, fara foc si buna.

Crema 2:
Se pune la fel gelatina in putina apa rece pt 10 minute, apoi se pune pe foc putin fara sa o fierbem, separat se pune gemul cu putina apa intr-o cratita pe foc ca sa-l facem un pic mai lichid (daca e prea scazut), se adauga gelatina, se lasa sa ajunga la temperatura camerei si se adauga frisca si gata si a doua crema.

Se taie blatul in trei, se insiropeaza cu sirop preparat anterior si racit sau cu zeama din compot, se umple cu crema si se orneaza dupa bunul plac.
Tort cu doua crema bune si mai ales rapide pentru ca sunt facute fara multa fierbere, aproape la rece.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Tort cu banane si biscuiti, in doua culori

Tort cu banane si biscuiti, in doua culori

Tort cu banane si biscuiti, in doua culori
Fasole scazuta cu ciolan de porc afumat si ardei copt

Fasole scazuta cu ciolan de porc afumat si ardei copt

Fasole scazuta cu ciolan de porc afumat si ardei copt
Poale-n brau si colacei cu branza dulce si ciocolata

Poale-n brau si colacei cu branza dulce si ciocolata

Poale-n brau si colacei cu branza dulce si ciocolata
Cele mai apreciate rețete
Chisca umpluta cu crupe albe
1
Mancaruri cu carne

Chisca umpluta cu crupe albe

Chisca umpluta cu crupe albe
Supa mexicana de rosii cu galuste de malai
2
Borsuri, supe, ciorbe

Supa mexicana de rosii cu galuste de malai

Supa mexicana de rosii cu galuste de malai
Chec cu Iaurt
3
Dulciuri

Chec cu Iaurt

Chec cu Iaurt
Prajitura Cappuccino
4
Dulciuri

Prajitura Cappuccino

Prajitura Cappuccino
Prajitura Victoria
5
Dulciuri

Prajitura Victoria

Prajitura Victoria
Parteneri
Spaghete cu creveti si smantana
Bucataras.RO

Spaghete cu creveti si smantana

Imi plac pastele oricum ar fi gatite.

Spaghete cu creveti si smantana
Poale-n brau (branzoaice)
Culinar.RO

Poale-n brau (branzoaice)

In Muntenia li se spune branzoaice, in Moldova Poale-n brau, dar sunt bune oricum le-ai spune.

Poale-n brau (branzoaice)
Tort cu crema de clementine si cappucino
Gustos.RO

Tort cu crema de clementine si cappucino

Blatul: Topiti pe baie de aburi ciocolata impreuna cu untul, le lasati sa se racoreasca.

Tort cu crema de clementine si cappucino