Se face un blat din 8 oua (se separa ouale, se bat separat albusurile, se bat galbenusurile cu zaharul, se amesteca cu albusurile si la final se adauga faina, se coace la foc moderat).
Crema 1:
Se dizolva gelatina in putina apa rece pentru 10 minute, apoi se pune putin pe foc, dar fara sa fiarba, iaurtul ce amesteca cu zaharul si se adauga si gelatina, la sfarsit se adauga si frisca, rapid, usor, fara foc si buna.
Crema 2:
Se pune la fel gelatina in putina apa rece pt 10 minute, apoi se pune pe foc putin fara sa o fierbem, separat se pune gemul cu putina apa intr-o cratita pe foc ca sa-l facem un pic mai lichid (daca e prea scazut), se adauga gelatina, se lasa sa ajunga la temperatura camerei si se adauga frisca si gata si a doua crema.
Se taie blatul in trei, se insiropeaza cu sirop preparat anterior si racit sau cu zeama din compot, se umple cu crema si se orneaza dupa bunul plac.
Tort cu doua crema bune si mai ales rapide pentru ca sunt facute fara multa fierbere, aproape la rece.
Guacamole: un sos mexican autentic si delicios. Preparat din avocado copt, rosii, ceapa, usturoi, coriandru si suc de lime,...
Guacamole: un sos mexican autentic si deliciosPrajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...
Prajitura Tosca - un desert imbietorAm incercat o noua reteta de zacusca ,,fara ardei". A reusit foarte bine, aroma intensa de toamna, gust spectaculos de...
Zacusca cu vinete, gogosari si kapiaCredeți că pokemonii mănâncă Găluște cu prune? Poate încearcă găluștele făcute de Andrei .
Galuste cu prunePandispan cu prune si cacao - cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe. Descopera reteta perfecta pentru un desert...
Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe
Comentarii