Tort cu Crema de Ciocolata si Capsuni

Complexitate
redusa
Tort cu Crema de Ciocolata si Capsuni

Ingrediente

  • Blat :
  • - 4 linguri cacao
  • - 180 ml apa clocotita
  • - 6 oua
  • - 300 g zahar
  • - 280 g faina
  • - 120 ml ulei
  • - 1 praf de copt
  • - sare
  • Crema :
  • - 1 litru lapte
  • - 10 galbenusuri
  • - 5 linguri faina
  • - 240 g zahar
  • - 200 g ciocolata amara
  • Capsuni 1 kg
  • Ciocolata pentru glasat capsunile
  • Ciocolata bucati de pus peste crema
  • Napolitane

Mod de preparare

Preparare:
Blat:
Apa clocotita se amesteca cu cacaoa sa nu aibe cocoloase, se lasa la racit.
Intre timp se bat albusurie spuma cu 150 g zahar.
Galbenusurile se bat cu un pic de sare si 150 g zahar pana devin spumoase si se topeste zaharul. Dupa care se adauga uleiul cate un pic ca la maioneza mixand bine dupa care se pune cacaoa racita si la urma faina amestecata cu praful de copt avand grija sa nu fie cocoloase.
Dupa care se pun albusurile amestecand usor de jos in sus cu o spatula.
Se pune intr-o forma de 28 cm. unsa bine cu unt si tapetata cu faina.
Se coace la 180 ° pentru 40 min, cel mai sigur testul cu scobitoarea.
Se lasa la racit.
Se taie in trei.

Crema:
Se amesteca galbenusurile cu zaharul cu mixerul pana devin spumoase dupa care se adauga faina si se mixeaza bine la urma laptele cate putin pana se incorporeaza complet.
Se pune intr-o cratita cu fundul dublu si se fierbe la foc mic pana se ingroasa avand grija sa mestecam incontinuu sa nu se lipeasca. Se inchide focul si se pune ciocolata bucati amestecand cu un tel.
Se acopera cu folie alimentara punand folia peste crema sa nu faca coaja. Se lasa la racit dupa care se pune in frigider cel mai bine de seara pana dimineata.

Capsunile se spala cu grija se pun bine la scurs dupa care se usuca cu prosop de hartie.
Ciocolata se topeste se trec capsunile dupa care se pun la scurs pe o folie de aluminiu sau hartie de copt. Se lasa la intarit ciocolata si se topeste ciocolata alba daca vrem sa facem decor peste capsuni. Se pune in posch si se decoreaza capsunile.

Asamblarea tortului:
Se pune primul strat de blat peste care se pune crema de cicocolata se intinde bine si se pun bucati de cicocolata dupa care un alt strat de blat din nou crema si ciocolata si la urma un alt start de blat. Se imbraca tortul cu un starat subtire de crema si se da la frigider.
Dupa care se orneaza cu napolitane umplute cu ciocolata de jur imprejur eu am avut 4 pachete de 80 g si nu mi-a ajuns de jur imprejur asa ca o parte am ornat-o cu ciocolata topita, deci e nevoie de 5 pachete de 80 g fiecare.
Se orneaza cu capsunile trase in ciocolata dupa placere si se da la frigider pana la servire.
Super deliciossssss.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii
Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor
Pasca Super Fina

Pasca Super Fina

Pasca Super Fina
Cele mai apreciate rețete
Prajitura Fanta
1
Dulciuri

Prajitura Fanta

Prajitura Fanta
Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
2
Aperitive

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Ouale rosii vopsite cu coji de ceapa au la baza o tehnică tradițională de vopsire a ouălor atât simplă, cât și plină...

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Clatite cu dovlecel si branza
3
Aperitive

Clatite cu dovlecel si branza

Clatite cu dovlecel si branza
Cozonac cu carne in foi de varza murata
4
Mancaruri cu carne

Cozonac cu carne in foi de varza murata

Cozonac cu carne in foi de varza murata
Prajitura Tosca - un desert imbietor
5
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Parteneri
Pui umplut cu cartofi noi
Bucataras.RO

Pui umplut cu cartofi noi

Am vrut sa asez de fapt cartofii pe langa pui, dar fiind vasul mic mi-a venit ideea sa ii introduc in interiorul puiului....

Pui umplut cu cartofi noi
11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Culinar.RO

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită. citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola