Tort cu crema de branza si jeleu de fructe

Postat pe: 05-01-2017
(0)

Ingrediente

1 fiola esenta de lamaie
Pentru blat (pentru o tava cu diametrul de 24 cm)
200 g ciocolata neagra
250 g zahar
75 g unt
65 g cacao
5 oua
120 ml lapte batut
140 g faina
1 lingurita praf de copt
½ lingurita bicarbonat de sodiu
un praf de sare
Pentru crema
400 g brânza dulce de vaci bine scursa
200 ml smântâna 12% grasime
200 ml iaurt gras
200 gr zahar
200 ml frisca 32% grasime
15 gr gelatina granule
1 fiola esenta de lamaie
coaja rasa de la o lamaie mai mica
Pentru jeleu
300 g amestec de mure ,capsuni,zmeura
3 linguri zahar
1 lungura amidon alimentar
Pentru decor
250 ml frisca
ornamente
nuca de cocos
1 kiwi

Mod de preparare

PREGĂTIRE

01h:20min

GĂTIRE

01h

PORȚII

14 portii

Blatul
Rupem ciocolata bucati si punem pe baia de aburi impreuna cu untul.
Lasam sa se topeasca, dupa care luam de pe foc si lasam sa se raceasca. Batem ouale cu un praf de sare (folosind telul)si apoi incorporam zaharul in ploaie .
Adaugam, rand pe rand, esenta de lamaie, apoi laptele batut si mai apoi, ciocolata racita.
Amestecam pentru o buna omogenizare.
Amestecam faina cu praful de copt, bicarbonatul de sodiu si cacao si dupa ce le cernem le incorporam in amestecul de ciocolata.
Captusim o tava rotunda cu hartie de copt, turnam amestecul pentru blat si dam la cuptorul preincalzit in prealabil. 
Coacem la 190 grade C, timp de 50-60 min. (facem testul scobitorii).
Compozitia va fi destul de lichida pâna aproape spre final.
Scoatem blatul din cuptor si il lasam la racit; eu l-am facut astazi si maine l-am taiat.


Crema
Punem gelatina la hidratat in putina apa rece. Mixam frisca si o dam la rece, la frigider.
Amestecam branza cu zaharul (adaugat in ploaie) si cu smantana si mixam, obtinand la final, o pasta fina.
Incorporam esenta de lamaie si coaja de lamaie. Incalzim un pic (cateva secunde) iaurtul (la microunde). Topim gelatina la microunde. Incorporam gelatina in iaurt.
Lasam sa se racoreasca acest amestec si apoi il turnam peste crema de branza. Scoatem frisca din frigider si o incorporam si pe ea in crema de branza.
Dam la frigider si lasam pana ce crema se intareste.


Jeleul
Punem intr-o cratita fructele impreuna cu zaharul pe foc si lasam pana cand isi lasa sirop. Adaugam amidonul si amestecam pana cand se ingroasa.
Tragem de pe foc si lasam sa se raceasca.

Asamblare
Taiem blatul in trei bucati. Ochiometric, impartim si crema in trei. Tot ochiometric impartim si jeleul in doua.
Fiind un blat umed, acesta nu mai trebuie insiropat. 
Asezam primul blat pe un platou rotund si adaugam jumatate din cantitatea de jeleu, iar apoi o parte din crema.
Acoperim cu urmatorul blat, peste care asezam cealalta jumatate de jeleu si a doua parte din crema. Urmeaza ultimul blat peste care asezam ultima portie de crema.
Imbracam tortul in frisca si decoram dupa placul fiecaruia. Delicios de bun!

Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta culinara Tort cu crema de branza si jeleu de fructe" nu uita sa ii faci un review.

Comentarii

Fi primul care lasa un comentariu

Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei Tort cu crema de branza si jeleu de fructe