Tort cu ciocolata si visine

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa
Tort cu ciocolata si visine

Ingrediente

  • Pentru blat:
  • 6 oua
  • 6 linguri zahar
  • 6 linguri faina
  • 6 linguri nuci macinate
  • 1 plic praf de copt
  • 1 plic vanilie
  • coaja rasa de la o lamaie
  • sucul de la 1/2 lamaie
  • Pentru crema:
  • 1 pachet unt (80% grasime)
  • 1 pachet margarina
  • 4-5 linguri crema de ciocolata(Finetti)
  • 3-4 linguri cacao
  • Pentru sirop:
  • 1 borcan (480gr) dulceata de visine
  • 250ml lichior de ciocolata

Mod de preparare

Pregatirea blatului:

Separati albusurile de galbenusuri.
Bateti albusurile (spuma tare) cu zaharul.
Amestecati galbenusurile cu vanilia si coaja rasa de la o lamaie.
Stingeti praful de copt in jumatate din sucul de jumatate de lamaie si adaugati-l in galbenusuri.
Amestecati galbenusurile in albusuri - cu grija, sa nu se lase.
Incorporati apoi faina si nuca macinata.

Puneti aluatul intr-o tava rotunda (21 cm diametru) pe fundul careia ati pus hartie de copt. Peretii raman neunsi!
Coaceti 30 de minute in cuptorul preincalzit, la foc potrivit.
Lasati sa se raceasca in tava.

Intre timp, amestecati dulceata cu lichiorul, acoperiti si dupa o jumatate de ora scurgeti visinele de siropul format. Nu aruncati siropul!!! Il vom folosi la insiroparea blatului!

Pregatirea cremei: Amestecati untul cu margarina pana obtineti o consistenta spumoasa.
Adaugati crema de ciocolata si pudra de cacao cernuta.

Asamblarea tortului: Taiati batul complet racit in trei, pe orizontala. Insiropati prima foaie cu 1/3 din sirop apoi intindeti 1/3 din crema.
Puneti jumatate din visine deasupra si continuati la fel cu cea de-a doua foaie.
Ultima foaie o insoropati cu restul de sirop si apoi imbracati tortul cu crema ramasa.
Decorati cu frisca batuta!
Dati la rece cateva ore - de preferat pana a doua zi.

Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Haiose

Haiose

Haiose
Biscuiti cu branza si chimen

Biscuiti cu branza si chimen

Biscuiti cu branza si chimen
Turta dulce cu mirodenii

Turta dulce cu mirodenii

Turta dulce cu mirodenii
Cele mai apreciate rețete
Cartofi cu Rozmarin, la Cuptor
1
Garnituri

Cartofi cu Rozmarin, la Cuptor

Cartofi cu Rozmarin, la Cuptor
Prajitura Tosca - un desert imbietor
2
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Friptura pomana porcului
3
Fripturi

Friptura pomana porcului

Friptura pomana porcului
Tort cu crema de branza si jeleu de ananas
5
Dulciuri

Tort cu crema de branza si jeleu de ananas

Tort cu crema de branza si jeleu de ananas
Parteneri
Prajitura cu foi de zahar ars
Culinar.RO

Prajitura cu foi de zahar ars

Prajitura cu foi de zahar ars este la fel de buna precum arata. Prajitura este perfecta pentru Craciun, pentru orice masa de...

Prajitura cu foi de zahar ars
Turta dulce
Gustos.RO

Turta dulce

Turta dulce