Tort cu ciocolata si visine

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa
Tort cu ciocolata si visine

Ingrediente

  • Pentru blat:
  • 6 oua
  • 6 linguri zahar
  • 6 linguri faina
  • 6 linguri nuci macinate
  • 1 plic praf de copt
  • 1 plic vanilie
  • coaja rasa de la o lamaie
  • sucul de la 1/2 lamaie
  • Pentru crema:
  • 1 pachet unt (80% grasime)
  • 1 pachet margarina
  • 4-5 linguri crema de ciocolata(Finetti)
  • 3-4 linguri cacao
  • Pentru sirop:
  • 1 borcan (480gr) dulceata de visine
  • 250ml lichior de ciocolata

Mod de preparare

Pregatirea blatului:

Separati albusurile de galbenusuri.
Bateti albusurile (spuma tare) cu zaharul.
Amestecati galbenusurile cu vanilia si coaja rasa de la o lamaie.
Stingeti praful de copt in jumatate din sucul de jumatate de lamaie si adaugati-l in galbenusuri.
Amestecati galbenusurile in albusuri - cu grija, sa nu se lase.
Incorporati apoi faina si nuca macinata.

Puneti aluatul intr-o tava rotunda (21 cm diametru) pe fundul careia ati pus hartie de copt. Peretii raman neunsi!
Coaceti 30 de minute in cuptorul preincalzit, la foc potrivit.
Lasati sa se raceasca in tava.

Intre timp, amestecati dulceata cu lichiorul, acoperiti si dupa o jumatate de ora scurgeti visinele de siropul format. Nu aruncati siropul!!! Il vom folosi la insiroparea blatului!

Pregatirea cremei: Amestecati untul cu margarina pana obtineti o consistenta spumoasa.
Adaugati crema de ciocolata si pudra de cacao cernuta.

Asamblarea tortului: Taiati batul complet racit in trei, pe orizontala. Insiropati prima foaie cu 1/3 din sirop apoi intindeti 1/3 din crema.
Puneti jumatate din visine deasupra si continuati la fel cu cea de-a doua foaie.
Ultima foaie o insoropati cu restul de sirop si apoi imbracati tortul cu crema ramasa.
Decorati cu frisca batuta!
Dati la rece cateva ore - de preferat pana a doua zi.

Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Fasole cu ciolan afumat

Fasole cu ciolan afumat

Fasole cu ciolan afumat
Tort de biscuiti cu crema de ciocolata si nuci caramelizate - de post

Tort de biscuiti cu crema de ciocolata si nuci caramelizate - de post

Tort de biscuiti cu crema de ciocolata si nuci caramelizate - de post
Biscuiti cu branza si chimen

Biscuiti cu branza si chimen

Biscuiti cu branza si chimen
Cele mai apreciate rețete
Prajitura Tosca
1
Dulciuri

Prajitura Tosca

Prajitura Tosca
Braduti dulci
2
Dulciuri

Braduti dulci

Braduti dulci
Prajitura Sau Rulada cu Mere
4
Dulciuri

Prajitura Sau Rulada cu Mere

Prajitura Sau Rulada cu Mere
Ciocolata de Casa III
5
Dulciuri

Ciocolata de Casa III

Ciocolata de Casa III
Parteneri
Negresa ( II ) cu dulceata de caise si fulgi de ciocolata
Bucataras.RO

Negresa ( II ) cu dulceata de caise si fulgi de ciocolata

Ador aceasta prajitura in orice combinatie!

Negresa ( II ) cu dulceata de caise si fulgi de ciocolata
Ghiveci de legume cu fasole boabe la cuptor
Culinar.RO

Ghiveci de legume cu fasole boabe la cuptor

Aceasta reteta de ghiveci cu legume este foarte gustoasa si se prepara foarte usor. Este potrivita si pentru zilele de post.

Ghiveci de legume cu fasole boabe la cuptor
Gogosi de post
Gustos.RO

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post