Tort cu ciocolata si visine

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa
Tort cu ciocolata si visine

Ingrediente

  • Pentru blat:
  • 6 oua
  • 6 linguri zahar
  • 6 linguri faina
  • 6 linguri nuci macinate
  • 1 plic praf de copt
  • 1 plic vanilie
  • coaja rasa de la o lamaie
  • sucul de la 1/2 lamaie
  • Pentru crema:
  • 1 pachet unt (80% grasime)
  • 1 pachet margarina
  • 4-5 linguri crema de ciocolata(Finetti)
  • 3-4 linguri cacao
  • Pentru sirop:
  • 1 borcan (480gr) dulceata de visine
  • 250ml lichior de ciocolata

Mod de preparare

Pregatirea blatului:

Separati albusurile de galbenusuri.
Bateti albusurile (spuma tare) cu zaharul.
Amestecati galbenusurile cu vanilia si coaja rasa de la o lamaie.
Stingeti praful de copt in jumatate din sucul de jumatate de lamaie si adaugati-l in galbenusuri.
Amestecati galbenusurile in albusuri - cu grija, sa nu se lase.
Incorporati apoi faina si nuca macinata.

Puneti aluatul intr-o tava rotunda (21 cm diametru) pe fundul careia ati pus hartie de copt. Peretii raman neunsi!
Coaceti 30 de minute in cuptorul preincalzit, la foc potrivit.
Lasati sa se raceasca in tava.

Intre timp, amestecati dulceata cu lichiorul, acoperiti si dupa o jumatate de ora scurgeti visinele de siropul format. Nu aruncati siropul!!! Il vom folosi la insiroparea blatului!

Pregatirea cremei: Amestecati untul cu margarina pana obtineti o consistenta spumoasa.
Adaugati crema de ciocolata si pudra de cacao cernuta.

Asamblarea tortului: Taiati batul complet racit in trei, pe orizontala. Insiropati prima foaie cu 1/3 din sirop apoi intindeti 1/3 din crema.
Puneti jumatate din visine deasupra si continuati la fel cu cea de-a doua foaie.
Ultima foaie o insoropati cu restul de sirop si apoi imbracati tortul cu crema ramasa.
Decorati cu frisca batuta!
Dati la rece cateva ore - de preferat pana a doua zi.

Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata

Tarta cu prune si zmeura este un desert delicios, cu aluat fraged si umplutura aromata de fructe. O reteta simpla, perfecta...

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata
Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc

Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc

Musacaua de vinete este un preparat traditional grecesc, compus din straturi de vinete prajite, carne tocata in sos aromat de...

Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc
Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa

Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa

Aripioarele lipicioase sunt o delicatesa savuroasa, perfecta pentru orice masa. Marinarea in sos de soia, miere, ketchup,...

Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa
Cele mai apreciate rețete
Pandispan cu mere si budinca
3
Dulciuri

Pandispan cu mere si budinca

Pandispan cu mere si budinca
Galette rustica cu caise - prajitura taraneasca si simpla
4
Carte de bucate

Galette rustica cu caise - prajitura taraneasca si simpla

O prajitura taraneasca si simpla, perfecta de vara, cu caise coapte si aluat fraged.

Galette rustica cu caise - prajitura taraneasca si simpla
Vinete cu Ton si Mozzarella
5
Mancaruri cu peste

Vinete cu Ton si Mozzarella

Vinete cu Ton si Mozzarella
Parteneri
Prajitura cu caise si iaurt
Culinar.RO

Prajitura cu caise si iaurt

Retete dietetice

Prajitura cu caise si iaurt
Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie
Gustos.RO

Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie

Incearca reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem, usor de preparat si perfecte pentru orice ocazie. Savureaza gogosi...

Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie