Ingrediente
● Pentru blat: |
● 6 oua |
● 6 linguri zahar |
● 6 linguri faina |
● 6 linguri nuci macinate |
● 1 plic praf de copt |
● 1 plic vanilie |
● coaja rasa de la o lamaie |
● sucul de la 1/2 lamaie |
● Pentru crema: |
● 1 pachet unt (80% grasime) |
● 1 pachet margarina |
● 4-5 linguri crema de ciocolata(Finetti) |
● 3-4 linguri cacao |
● Pentru sirop: |
● 1 borcan (480gr) dulceata de visine |
● 250ml lichior de ciocolata |
Mod de preparare

PREGĂTIRE
1h:30min
Pregatirea blatului:
Separati albusurile de galbenusuri.
Bateti albusurile (spuma tare) cu zaharul.
Amestecati galbenusurile cu vanilia si coaja rasa de la o lamaie.
Stingeti praful de copt in jumatate din sucul de jumatate de lamaie si adaugati-l in galbenusuri.
Amestecati galbenusurile in albusuri - cu grija, sa nu se lase.
Incorporati apoi faina si nuca macinata.
Puneti aluatul intr-o tava rotunda (21 cm diametru) pe fundul careia ati pus hartie de copt. Peretii raman neunsi!
Coaceti 30 de minute in cuptorul preincalzit, la foc potrivit.
Lasati sa se raceasca in tava.
Intre timp, amestecati dulceata cu lichiorul, acoperiti si dupa o jumatate de ora scurgeti visinele de siropul format. Nu aruncati siropul!!! Il vom folosi la insiroparea blatului!
Pregatirea cremei: Amestecati untul cu margarina pana obtineti o consistenta spumoasa.
Adaugati crema de ciocolata si pudra de cacao cernuta.
Asamblarea tortului: Taiati batul complet racit in trei, pe orizontala. Insiropati prima foaie cu 1/3 din sirop apoi intindeti 1/3 din crema.
Puneti jumatate din visine deasupra si continuati la fel cu cea de-a doua foaie.
Ultima foaie o insoropati cu restul de sirop si apoi imbracati tortul cu crema ramasa.
Decorati cu frisca batuta!
Dati la rece cateva ore - de preferat pana a doua zi.
Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta Tort cu ciocolata si visine" nu uita sa ii faci un review.
Separati albusurile de galbenusuri.
Bateti albusurile (spuma tare) cu zaharul.
Amestecati galbenusurile cu vanilia si coaja rasa de la o lamaie.
Stingeti praful de copt in jumatate din sucul de jumatate de lamaie si adaugati-l in galbenusuri.
Amestecati galbenusurile in albusuri - cu grija, sa nu se lase.
Incorporati apoi faina si nuca macinata.
Puneti aluatul intr-o tava rotunda (21 cm diametru) pe fundul careia ati pus hartie de copt. Peretii raman neunsi!
Coaceti 30 de minute in cuptorul preincalzit, la foc potrivit.
Lasati sa se raceasca in tava.
Intre timp, amestecati dulceata cu lichiorul, acoperiti si dupa o jumatate de ora scurgeti visinele de siropul format. Nu aruncati siropul!!! Il vom folosi la insiroparea blatului!
Pregatirea cremei: Amestecati untul cu margarina pana obtineti o consistenta spumoasa.
Adaugati crema de ciocolata si pudra de cacao cernuta.
Asamblarea tortului: Taiati batul complet racit in trei, pe orizontala. Insiropati prima foaie cu 1/3 din sirop apoi intindeti 1/3 din crema.
Puneti jumatate din visine deasupra si continuati la fel cu cea de-a doua foaie.
Ultima foaie o insoropati cu restul de sirop si apoi imbracati tortul cu crema ramasa.
Decorati cu frisca batuta!
Dati la rece cateva ore - de preferat pana a doua zi.
Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta Tort cu ciocolata si visine" nu uita sa ii faci un review.
Recomandari pentru tine si casa ta
Aparat de vidat alimente FFS005X-01, vidare uscata/umeda, functie pulse
- 150 lei
1049.99 lei
899.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
pana la 12 rate
Comentarii
alina_i
• 03.02.2009 21:24:21
Multumesc frumos! Nu stiu cat de specialista sunt, dar imi place mult sa fac dulciuri! Poate prea mult! :)
Comentează rețeta
Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!
Ultimele retete
Salam de biscuiti
Salata de vinete asiatica
Budinca de tofu cu textura fina
Cornuri cu suc de portocale umplute cu rahat sau dulceata (de post)
Placinte cu branza
Macrou la gratar cu mamaliguta
Placinte cu carne
Rulouri cu spanac si telemea
Pate de casa, cu ciuperci
Cele mai noi discutii de pe forum
-
Saratelele bunicii
Retete preferate / Autor: cara
-
Bine v-am regasit!
Mesaj de bun venit / Autor: cara
-
Reteta gogosi cu gem
Retete ilustrate - Mancaruri / Autor: nadynady
-
Reteta gogosi glazurate cu ciocolata
Retete ilustrate - Mancaruri / Autor: kameluta
-
Reteta gogosi glazurate de post, la cuptor
Concurs - Reteta Lunii / Autor: nadynady
-
Reteta gogosi pufoase cu branza
Concurs - Bucatarul lunii / Autor: Lau Dany
• 09.11.2015 09:44:25
Cum faci bani pe internet! S-a lansat acum, în premieră absolută, un curs exceptional si gratuit care te invata simplu cum faci bani pe internet! Trebuie sa incepi si tu ACUM! Inveti cum faci bani pe internet si te lansezi spre un viitor prosper pentru tine! Solicita acum restul detaliilor la adresa de email:laura.paraschiv@gmail.com