Tort Cu Ciocolata Si Visine

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
ridicata
Tort Cu Ciocolata Si Visine

Ingrediente

  • Blatul este facut din:
  • 6 oua
  • 6 lg zahar
  • 6 lg faina
  • 2 lg ulei
  • 2 lg amidon
  • 2 lg apa
  • 1 praf de copt
  • Crema:
  • 1 plic praf budinca cu gust de ciocolata
  • 1 ligura amidon
  • 300 ml lapte
  • 80 g zahar
  • 200 ml frisca lichida
  • 200 g branza vaci
  • 600 g visine (eu am pus visine inghetate-pe care le-am lasat la dezghetat la teml camerei iar apoi la scurs bine)

Mod de preparare

Se amesteca amidonul cu praful de budinca si se dizolva in 3 linguri de lapte. Restul de lapte se incalzeste intr-o craticioara impreuna cu zaharul. Se adauga budinca si se ia de pe foc. Se lasa sa se raceasca si apoi se amesteca cu frisca batuta spuma, branza amestecata cu sucul de portocale si visinele curatate de samburi.

Eu am facut portie dubla la crema.

Glazura: 4 cioco primola amarui, frisca lichida, 2 linguri alexandrion coniac, 100 ml lapte. Cantitatile nu le stu exact ca eu fac consistenta glazurii dupa ochi.

Topesc 3 minute ciocolata cu lapte la micro, apoi amestec repede ca la maioneza, adaug treptat frisca si coniacul

 

Comentarii

Acest articol nu are comentarii. Fii primul care comentează!

Adaugă comentariu

Budinca de dovlecei cu branza

Budinca de dovlecei cu branza

Budinca de dovlecei cu branza
Prajitura turnata cu branza si visine

Prajitura turnata cu branza si visine

Prajitura turnata cu branza si visine
Prajitura cu iaurt si caise

Prajitura cu iaurt si caise

Prajitura cu iaurt si caise
Cele mai apreciate rețete
Salata olteneasca - Csalamale
1
Romania

Salata olteneasca - Csalamale

Salata olteneasca - Csalamale
Prajitura Schneider
2
Romania

Prajitura Schneider

Prajitura Schneider
Savarine cu frisca
3
Dulciuri

Savarine cu frisca

Savarine cu frisca
Cremes A la Cluj
4
Romania

Cremes A la Cluj

Cremes A la Cluj
Prajitura cu foi si gem de prune
5
Dulciuri

Prajitura cu foi si gem de prune

Prajitura cu foi si gem de prune