Tort cu Ciocolata si Vanilie

Postat pe: 24-02-2011
(0)

Ingrediente

Blat :
6 galbenusuri
6 albusuri
2 cani de faina
2 cani de zahar
6 linguri de ulei
esenta de rom Dr Oetker
praf de copt Dr Oetker
Crema:
6 oua
amidon 4 linguri
lapte 1 litru
4 linguri de faina

Mod de preparare

Timp pregatire

PREGĂTIRE

1h
Blatul se prepare astfel: se bat albusurile spuma, se adauga zahar cate putin pentru a nu se lasa, apoi se adauga faina putin cate putin pentru a nu se face cocoloase. Se bat galbenusurile cu 6 linguri de ulei, apoi se adauga peste compozitia de albusuri. Se adauga esenta de rom si se amesteca totul.

Se pune compozitia intr-o forma de tort si se lasa 50 de min la cuptor... se probeaza cu o scobitoare pt a vedea daca este copt... daca nu se ia pe scobitoare e gata.

Crema: se bat bine ouale cu mixerul, se pun 10 linguri de zahar cu varf, 4 linguri de amidon, si 4 de faina la urma se pune laptele... se amesteca pana se ingroasa... si se lasa la racit.

Pentru crema de cacao se face jumate din crema de vanilie cu 2 linguri de cacao si 1 pachet jumate de unt si se amesteca cu mixerul.

Blatul se taie in 3 si se pune crema un strat de vanilie si unul de cacao dupa se orneaza ciocolata neagra sau alba menaj.

Se pune la frigider si se lasa 4 ore sa se raceasca foarte bine!

Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta culinara Tort cu Ciocolata si Vanilie" nu uita sa ii faci un review.

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

Fii primul care lasa un comentariu
Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei Tort cu Ciocolata si Vanilie