Tort cu Ciocolata si Capsuni

Complexitate
redusa
Tort cu Ciocolata si Capsuni

Ingrediente

  • Blat:
  • - 7 oua
  • - 7 linguri zahar
  • - 7 linguri faina
  • - 3 linguri cacao
  • - 1 lingurita praf de copt
  • - 100 g ciocolata amara
  • Sirop:
  • -200 ml apa
  • - 4 linguri zahar
  • - 2 plicuri capucino rom
  • Crema:
  • - 500 ml frisca
  • - 500 g mascarpone
  • - 200 g zahar pudra
  • - 250 g capsuni
  • - 4 linguri zahar tos
  • - 25 g gelatina
  • Glazura:
  • - 100 g ciocolata amara
  • - 100 ml frisca lichida
  • Decor:
  • - 200 g capsuni
  • - ciocolata rasa dupa preferinta

Mod de preparare

Tapetam o forma de tort de 28 cm cu hartie de copt (forma trebuie sa fie cu peretii detasabili, intrucat vom folosi acesti "pereti" la ansamblarea tortului, mai tarziu).

Batem ouale cu zaharul pana se topeste zaharul si compozitia devine cremoasa. Adaugam faina, praful de copt si cacaua cernute. La urma, de adauga ciocolata rasa pe razatoarea mica si se omogenizeaza bine compozitia.

Se pune compozitia in tava si se coace la foc mic pana trece testul cu scobitoarea.

Se lasa la racit. Cand e rece se taie in doua.

Intre timp, pregatim siropul: se fierbe apa cu zaharul si se adauga capucino, amestecand bine. Se lasa la racit.

Crema:
Se bate bine frisca.

Gelatina se pune in apa sa se hidrateze (conform instructiunilor de pe plic).

Capsunile se spala, se scurg bine si se taie cubulete. Se adauga cele 4 linguri de zahar tos deasupra se amesteca un pic si se lasa 20 min sa iasa siropul din ele.

Mascarponele se bate cu zaharul pudra. Se adauga peste frisca batuta bine amestecand usor de jos in sus, apoi capsunile cu tot cu sirop. La urma, se pune si gelatina topita un pic la baie de aburi sau mw.

Se amesteca bine totul.

Pe un platou se pun "peretii" de la forma de tort in care am copt blatul.

Se pune prima foaie de blat, se insiropeaza si se adauga peste acesta toata crema niveland bine.

Se pune a doua foaie de tort si se insiropeaza cu siropul ramas.

Apoi, se topeste ciocolata cu frisca lichida la foc mic amestecand continuu.

Cand e gata se pune peste tort se niveleaza bine si se da la frigider de pe o zi pe alta. a doua zi se scot "peretii" formei si se orneaza cu capsuni intregi sau taiate in jumatate si ciocolata rasa daca va place.

E un tort racoros si delicios.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide
Friptura De Miel

Friptura De Miel

Friptura De Miel
Drob de Miel

Drob de Miel

Drob de Miel
Cele mai apreciate rețete
Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
1
Aperitive

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Ouale rosii vopsite cu coji de ceapa au la baza o tehnică tradițională de vopsire a ouălor atât simplă, cât și plină...

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Prajitura Kinder Bueno
2
Dulciuri

Prajitura Kinder Bueno

Aceasta prajitura se bazeaza adesea pe baza de biscuiti sau blat de ciocolata fina, care este apoi umpluta cu o crema moale...

Prajitura Kinder Bueno
Negresa (III)
3
Dulciuri

Negresa (III)

Negresa (III)
Prajitura cu prune, nuci si branza de vaci in aluat
4
Dulciuri

Prajitura cu prune, nuci si branza de vaci in aluat

Prajitura cu prune, nuci si branza de vaci in aluat
Prajitura cu Nuca
5
Dulciuri

Prajitura cu Nuca

Prajitura cu Nuca
Parteneri
Briose cu banane
Bucataras.RO

Briose cu banane

"Bunatati pentru colindatori"   O reteta super buna, luata de pe Retete de Colectie by Unica, putin modificata de mine :D

Briose cu banane
Cozonac pufos cu aluat oparit
Culinar.RO

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Pasca traditionala
Gustos.RO

Pasca traditionala

Pasca traditionala