Tort cu Ciocolata si Capsuni

Complexitate
redusa
Tort cu Ciocolata si Capsuni

Ingrediente

  • Blat:
  • - 7 oua
  • - 7 linguri zahar
  • - 7 linguri faina
  • - 3 linguri cacao
  • - 1 lingurita praf de copt
  • - 100 g ciocolata amara
  • Sirop:
  • -200 ml apa
  • - 4 linguri zahar
  • - 2 plicuri capucino rom
  • Crema:
  • - 500 ml frisca
  • - 500 g mascarpone
  • - 200 g zahar pudra
  • - 250 g capsuni
  • - 4 linguri zahar tos
  • - 25 g gelatina
  • Glazura:
  • - 100 g ciocolata amara
  • - 100 ml frisca lichida
  • Decor:
  • - 200 g capsuni
  • - ciocolata rasa dupa preferinta

Mod de preparare

Tapetam o forma de tort de 28 cm cu hartie de copt (forma trebuie sa fie cu peretii detasabili, intrucat vom folosi acesti "pereti" la ansamblarea tortului, mai tarziu).

Batem ouale cu zaharul pana se topeste zaharul si compozitia devine cremoasa. Adaugam faina, praful de copt si cacaua cernute. La urma, de adauga ciocolata rasa pe razatoarea mica si se omogenizeaza bine compozitia.

Se pune compozitia in tava si se coace la foc mic pana trece testul cu scobitoarea.

Se lasa la racit. Cand e rece se taie in doua.

Intre timp, pregatim siropul: se fierbe apa cu zaharul si se adauga capucino, amestecand bine. Se lasa la racit.

Crema:
Se bate bine frisca.

Gelatina se pune in apa sa se hidrateze (conform instructiunilor de pe plic).

Capsunile se spala, se scurg bine si se taie cubulete. Se adauga cele 4 linguri de zahar tos deasupra se amesteca un pic si se lasa 20 min sa iasa siropul din ele.

Mascarponele se bate cu zaharul pudra. Se adauga peste frisca batuta bine amestecand usor de jos in sus, apoi capsunile cu tot cu sirop. La urma, se pune si gelatina topita un pic la baie de aburi sau mw.

Se amesteca bine totul.

Pe un platou se pun "peretii" de la forma de tort in care am copt blatul.

Se pune prima foaie de blat, se insiropeaza si se adauga peste acesta toata crema niveland bine.

Se pune a doua foaie de tort si se insiropeaza cu siropul ramas.

Apoi, se topeste ciocolata cu frisca lichida la foc mic amestecand continuu.

Cand e gata se pune peste tort se niveleaza bine si se da la frigider de pe o zi pe alta. a doua zi se scot "peretii" formei si se orneaza cu capsuni intregi sau taiate in jumatate si ciocolata rasa daca va place.

E un tort racoros si delicios.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Kiss cu spuma de capsuni

Prajitura Kiss cu spuma de capsuni

Prajitura Kiss cu spuma de capsuni
Briose cu afine - reteta de briose pufoase

Briose cu afine - reteta de briose pufoase

Briosele cu afine sunt delicioase prajituri individuale, perfecte pentru micul dejun, gustari sau deserturi. Acestea sunt...

Briose cu afine - reteta de briose pufoase
Cartofi boieresti - simplu si bun

Cartofi boieresti - simplu si bun

Cartofii boieresti sunt un fel de mancare simplu de preparat, ieftin si cu ingrediente la indemana oricui.

Cartofi boieresti - simplu si bun
Cele mai apreciate rețete
Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor
1
Dulciuri

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor

Savarinele cu frisca sunt o delicioasa imbinare intre textura pufoasa și ușor umeda a savarinei, imbibata cu deliciosul...

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor
Sirop de Soc Pentru Iarna
3
Conserve, muraturi

Sirop de Soc Pentru Iarna

Sirop de Soc Pentru Iarna
Papricas de pui cu galuste - gustos si savuros
4
Mancaruri cu carne

Papricas de pui cu galuste - gustos si savuros

Papricasul de pui cu galuste este unul dintre cele mai cunoscute feluri de mancare traditionale unguresti.

Papricas de pui cu galuste - gustos si savuros
Prajitura cu visine si nuca
5
Dulciuri

Prajitura cu visine si nuca

Prajitura cu visine si nuca
Parteneri
Tiramisu reţetă originală
Bucataras.RO

Tiramisu reţetă originală

Tiramisu reţetă originală facuta de junior chef Andrei

Tiramisu reţetă originală
Coulis de capsuni
Culinar.RO

Coulis de capsuni

• adaugati anasonul stelat, boabele de cardamon, batonul de scortisoara, bobitele de ienibahar, coaja de portocala, fulgii...

Coulis de capsuni
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent. citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!