Tort cu Ciocolata si Capsuni

Complexitate
redusa
Tort cu Ciocolata si Capsuni

Ingrediente

  • Blat:
  • - 7 oua
  • - 7 linguri zahar
  • - 7 linguri faina
  • - 3 linguri cacao
  • - 1 lingurita praf de copt
  • - 100 g ciocolata amara
  • Sirop:
  • -200 ml apa
  • - 4 linguri zahar
  • - 2 plicuri capucino rom
  • Crema:
  • - 500 ml frisca
  • - 500 g mascarpone
  • - 200 g zahar pudra
  • - 250 g capsuni
  • - 4 linguri zahar tos
  • - 25 g gelatina
  • Glazura:
  • - 100 g ciocolata amara
  • - 100 ml frisca lichida
  • Decor:
  • - 200 g capsuni
  • - ciocolata rasa dupa preferinta

Mod de preparare

Tapetam o forma de tort de 28 cm cu hartie de copt (forma trebuie sa fie cu peretii detasabili, intrucat vom folosi acesti "pereti" la ansamblarea tortului, mai tarziu).

Batem ouale cu zaharul pana se topeste zaharul si compozitia devine cremoasa. Adaugam faina, praful de copt si cacaua cernute. La urma, de adauga ciocolata rasa pe razatoarea mica si se omogenizeaza bine compozitia.

Se pune compozitia in tava si se coace la foc mic pana trece testul cu scobitoarea.

Se lasa la racit. Cand e rece se taie in doua.

Intre timp, pregatim siropul: se fierbe apa cu zaharul si se adauga capucino, amestecand bine. Se lasa la racit.

Crema:
Se bate bine frisca.

Gelatina se pune in apa sa se hidrateze (conform instructiunilor de pe plic).

Capsunile se spala, se scurg bine si se taie cubulete. Se adauga cele 4 linguri de zahar tos deasupra se amesteca un pic si se lasa 20 min sa iasa siropul din ele.

Mascarponele se bate cu zaharul pudra. Se adauga peste frisca batuta bine amestecand usor de jos in sus, apoi capsunile cu tot cu sirop. La urma, se pune si gelatina topita un pic la baie de aburi sau mw.

Se amesteca bine totul.

Pe un platou se pun "peretii" de la forma de tort in care am copt blatul.

Se pune prima foaie de blat, se insiropeaza si se adauga peste acesta toata crema niveland bine.

Se pune a doua foaie de tort si se insiropeaza cu siropul ramas.

Apoi, se topeste ciocolata cu frisca lichida la foc mic amestecand continuu.

Cand e gata se pune peste tort se niveleaza bine si se da la frigider de pe o zi pe alta. a doua zi se scot "peretii" formei si se orneaza cu capsuni intregi sau taiate in jumatate si ciocolata rasa daca va place.

E un tort racoros si delicios.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Haiose

Haiose

Haiose
Biscuiti cu branza si chimen

Biscuiti cu branza si chimen

Biscuiti cu branza si chimen
Turta dulce cu mirodenii

Turta dulce cu mirodenii

Turta dulce cu mirodenii
Cele mai apreciate rețete
Cartofi cu Rozmarin, la Cuptor
1
Garnituri

Cartofi cu Rozmarin, la Cuptor

Cartofi cu Rozmarin, la Cuptor
Prajitura Tosca - un desert imbietor
2
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Friptura pomana porcului
3
Fripturi

Friptura pomana porcului

Friptura pomana porcului
Prajitura cu foi din miere si crema de gris cu lamaie
4
Dulciuri

Prajitura cu foi din miere si crema de gris cu lamaie

Prajitura cu foi din miere si crema de gris cu lamaie este o delicioasa imbinare intre texturi si arome, care te va incanta...

Prajitura cu foi din miere si crema de gris cu lamaie
Salata cu Trei Feluri de Legume (Ban Sansi)
5
Aperitive

Salata cu Trei Feluri de Legume (Ban Sansi)

Salata cu Trei Feluri de Legume (Ban Sansi)
Parteneri
Prajitura cu foi de zahar ars
Culinar.RO

Prajitura cu foi de zahar ars

Prajitura cu foi de zahar ars este la fel de buna precum arata. Prajitura este perfecta pentru Craciun, pentru orice masa de...

Prajitura cu foi de zahar ars
Turta dulce
Gustos.RO

Turta dulce

Turta dulce