Tort cu ciocolata si caise - o combinatie reusita

Savureaza fiecare muscatura din deliciosul tort cu ciocolata si caise, o combinatie perfecta de dulceata ciocolatei cu prospetimea fructelor zemoase.

Portii
15
Timp pregatire
1220 minute
Timp coacere
1220 minute
Complexitate
medie
Tort cu ciocolata si caise - o combinatie reusita

Ingrediente

  • blat (forma cu diametrul 20 cm):
  • 200 g ciocolata
  • 4 oua
  • 150 g zahar
  • 100 g unt moale
  • 130 g faina
  • un praf de sare
  • 1 lingurita de praf de copt
  • umplutura:
  • 5 linguri de gem de caise
  • 50 g unt
  • pentru decor 5 caise nu foarte coapte
  • 100 g ciocolata topita
  • frisca

Mod de preparare

Se topeste ciocolata si se incorporeaza cate putin, untul. Se lasa sa se raceasca. Se mixeaza albusurile cu un praf de sare, apoi cu zaharul pana se intareste. Se freaca galbenusurile apoi se incorporeaza in bezea, la fel si ciocolata topita si racita.
Se amesteca faina cu praful de copt, apoi se adauga in amestec. Se toarna aluatul in forma rotunda de tort tapetata cu hartie pentru copt si se da la copt in cuptorul preincalzit, la foc mediu, cca. 30 minute. Ultimele 10 minute se dau la foc mic.
Se lasa blatul sa se raceasca bine, apoi se taie pe orizontal in 3 discuri egale ca grosime.
Se spala caisele, se rup in cate 2 jumatati, se indepatreaza samburii. Se pune la clocotit o cana de apa. Se scufunda jumatatile de caise in apa clocotita cca. 5 minute, apoi se strecoara si se trec sub jet de apa rece. Se indeparteaza pielita de pe caise, apoi se trec prin ciocolata topita si se dau 5-10 minute la rece.
Gemul de caise se mixeaza cu untul moale, apoi se unge fiecare disc cu un strat uniform, asezandu-se una peste alta. Se toarna deasupra ciocolata topita ramasa si se decoreaza cu frisca si jumatati de caise trase in ciocolata. Se lasa la rece o ora inante de a-l portiona. Acest blat de tort nu mai trebuie insiropat fiind un blat pufos si sfaramicios, avand un gust divin de ciocolata.
Daca v-a placut reteta noastra de tort cu ciocolata si caise, va invitam sa incercati si alte retete: tort cu frisca si nuca, tort la rece cu caise si dulceata sau tort cu mere intregi
Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu iaurt si caise

Prajitura cu iaurt si caise

Prajitura cu iaurt si caise
Bors de dovlecei cu stevie

Bors de dovlecei cu stevie

Bors de dovlecei cu stevie
Prajitura turnata cu branza si visine

Prajitura turnata cu branza si visine

Prajitura turnata cu branza si visine
Cele mai apreciate rețete
Bomboane cu Visine din Visinata
2
Dulciuri

Bomboane cu Visine din Visinata

Bomboane cu Visine din Visinata
Fasole la ceaun - o mancare reconfortanta
3
Mancaruri cu carne

Fasole la ceaun - o mancare reconfortanta

Fasole la ceaun este o mancare traditionala romaneasca, un fel de mancare simplu, dar bogat in gust, preparat din fasole...

Fasole la ceaun - o mancare reconfortanta
Parteneri
Tort Dobos (mic)
Bucataras.RO

Tort Dobos (mic)

E primul Dobos pe care il fac si l-am facut la cererea unor prieteni care au fost foarte multumiti de el. Nu vroiam sa il...

Tort Dobos (mic)
Prajitura cu cocos si visine
Culinar.RO

Prajitura cu cocos si visine

O prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!

Prajitura cu cocos si visine
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Gustos.RO

Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura

Prepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...

Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura