Tort cu ciocolata si caise - o combinatie reusita

Savureaza fiecare muscatura din deliciosul tort cu ciocolata si caise, o combinatie perfecta de dulceata ciocolatei cu prospetimea fructelor zemoase.

Portii
15
Timp pregatire
1220 minute
Timp coacere
1220 minute
Complexitate
medie
Tort cu ciocolata si caise - o combinatie reusita

Ingrediente

  • blat (forma cu diametrul 20 cm):
  • 200 g ciocolata
  • 4 oua
  • 150 g zahar
  • 100 g unt moale
  • 130 g faina
  • un praf de sare
  • 1 lingurita de praf de copt
  • umplutura:
  • 5 linguri de gem de caise
  • 50 g unt
  • pentru decor 5 caise nu foarte coapte
  • 100 g ciocolata topita
  • frisca

Mod de preparare

Se topeste ciocolata si se incorporeaza cate putin, untul. Se lasa sa se raceasca. Se mixeaza albusurile cu un praf de sare, apoi cu zaharul pana se intareste. Se freaca galbenusurile apoi se incorporeaza in bezea, la fel si ciocolata topita si racita.
Se amesteca faina cu praful de copt, apoi se adauga in amestec. Se toarna aluatul in forma rotunda de tort tapetata cu hartie pentru copt si se da la copt in cuptorul preincalzit, la foc mediu, cca. 30 minute. Ultimele 10 minute se dau la foc mic.
Se lasa blatul sa se raceasca bine, apoi se taie pe orizontal in 3 discuri egale ca grosime.
Se spala caisele, se rup in cate 2 jumatati, se indepatreaza samburii. Se pune la clocotit o cana de apa. Se scufunda jumatatile de caise in apa clocotita cca. 5 minute, apoi se strecoara si se trec sub jet de apa rece. Se indeparteaza pielita de pe caise, apoi se trec prin ciocolata topita si se dau 5-10 minute la rece.
Gemul de caise se mixeaza cu untul moale, apoi se unge fiecare disc cu un strat uniform, asezandu-se una peste alta. Se toarna deasupra ciocolata topita ramasa si se decoreaza cu frisca si jumatati de caise trase in ciocolata. Se lasa la rece o ora inante de a-l portiona. Acest blat de tort nu mai trebuie insiropat fiind un blat pufos si sfaramicios, avand un gust divin de ciocolata.
Daca v-a placut reteta noastra de tort cu ciocolata si caise, va invitam sa incercati si alte retete: tort cu frisca si nuca, tort la rece cu caise si dulceata sau tort cu mere intregi
Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Kiss cu spuma de capsuni

Prajitura Kiss cu spuma de capsuni

Prajitura Kiss cu spuma de capsuni
Briose cu afine - reteta de briose pufoase

Briose cu afine - reteta de briose pufoase

Briosele cu afine sunt delicioase prajituri individuale, perfecte pentru micul dejun, gustari sau deserturi. Acestea sunt...

Briose cu afine - reteta de briose pufoase
Cartofi boieresti - simplu si bun

Cartofi boieresti - simplu si bun

Cartofii boieresti sunt un fel de mancare simplu de preparat, ieftin si cu ingrediente la indemana oricui.

Cartofi boieresti - simplu si bun
Cele mai apreciate rețete
Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor
2
Dulciuri

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor

Savarinele cu frisca sunt o delicioasa imbinare intre textura pufoasa și ușor umeda a savarinei, imbibata cu deliciosul...

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor
Rulada cu biscuiti, fineti si cocos
3
Dulciuri

Rulada cu biscuiti, fineti si cocos

Rulada cu biscuiti, fineti si cocos
Placinta cu iaurt
4
Dulciuri

Placinta cu iaurt

Placinta cu iaurt
Tarta cu aluat fraged si umplutura de mere. Cel mai fraged si gustos aluat.
5
Dulciuri

Tarta cu aluat fraged si umplutura de mere. Cel mai fraged si gustos aluat.

O minunata minunata tarta cu aluat crocant și umplutură dulce de mere.

Tarta cu aluat fraged si umplutura de mere. Cel mai fraged si gustos aluat.
Parteneri
Ciorba de loboda cu ochi romanesc
Bucataras.RO

Ciorba de loboda cu ochi romanesc

  M-am gandit sa fac o ciorba de vara usoara, dar in acelasi timp sa aiba si proteina. Am recurs la ou. A iesit ceea...

Ciorba de loboda cu ochi romanesc
Coulis de capsuni
Culinar.RO

Coulis de capsuni

• adaugati anasonul stelat, boabele de cardamon, batonul de scortisoara, bobitele de ienibahar, coaja de portocala, fulgii...

Coulis de capsuni
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent. citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!