Se dau la robot biscuitii, apoi miezul de nuca ( se lasa un pic mai mare) si se amesteca cu untul sau margarina topita. Amestecul omogen se preseaza bine, intr-un strat uniform, intr-o forma cu inel detasabil.
Se prepara crema cu dulceata, mixand bine smantana in care incorporam dulceata si gelatina pe care am hidratat-o in apa rece si apoi am topit-o la bain marie. Se toarna crema peste blatul de biscuiti si se da la rece 20 de minute.
Se scoate forma de la rece si turnam deasupra crema din smantana mixata cu nectar de caise si gelatina topita. Se lasa cel putin 2 ore la frigider, apoi se decoreaza cu dulceata si caise si se portioneaza.
Pofta buna!
Nectarul din caise il pregatim din 1 kg de caise foarte coapte, fiert cca. 30 minute cu 2 cani de zahar, apoi dam de pe foc, lasam sa se racoreasca un pic si dam bine la blender. In crema se adauga dupa ce s-a racit bine si a stat si la frigider cca. 10 minute.
Rulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...
Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosiiOmleta cu legume, perfecta pentru un mic dejun satios sau o cina rapida. Se prepara usor, din ingrediente simple, si poate fi...
Omleta cu legume – reteta simpla si gustoasaPrajitura pufoasa cu piersici proaspete, perfecta pentru vara.
Prajitura pufoasa cu piersici
Comentarii