Se dau la robot biscuitii, apoi miezul de nuca ( se lasa un pic mai mare) si se amesteca cu untul sau margarina topita. Amestecul omogen se preseaza bine, intr-un strat uniform, intr-o forma cu inel detasabil.
Se prepara crema cu dulceata, mixand bine smantana in care incorporam dulceata si gelatina pe care am hidratat-o in apa rece si apoi am topit-o la bain marie. Se toarna crema peste blatul de biscuiti si se da la rece 20 de minute.
Se scoate forma de la rece si turnam deasupra crema din smantana mixata cu nectar de caise si gelatina topita. Se lasa cel putin 2 ore la frigider, apoi se decoreaza cu dulceata si caise si se portioneaza.
Pofta buna!
Nectarul din caise il pregatim din 1 kg de caise foarte coapte, fiert cca. 30 minute cu 2 cani de zahar, apoi dam de pe foc, lasam sa se racoreasca un pic si dam bine la blender. In crema se adauga dupa ce s-a racit bine si a stat si la frigider cca. 10 minute.
Tare bune si de efect sunt aceste praline. Si-s simplu de facut. Sursa mea de inspratie a fost reteta Adinei:...
Praline TiramisuDrobul de miel, aromat cu tarhon si menta verde, are o savoare aparte, oferita de amestecul de mirodenii si ingredientele de...
Drob de miel, reteta video
Comentarii