Tort la rece cu caise si dulceata

Portii
15
Timp pregatire
1 minute
Complexitate
medie
Tort la rece cu caise si dulceata

Ingrediente

  • blat:
  • 150 g biscuiti
  • 100 g unt sau margarina
  • 200 g miez de nuca prajita
  • crema roz:
  • 250 g smantana
  • 5-6 linguri dulceata de cirese salbatice (sau dupa preferinta)
  • 1 plic de gelatina
  • crema portocalie:
  • 150 g smantana
  • 200 ml nectar de caise
  • 1 plic de gelatina

Mod de preparare

 Se dau la robot biscuitii, apoi miezul de nuca ( se lasa un pic mai mare) si se amesteca cu untul sau margarina topita. Amestecul omogen se preseaza bine, intr-un strat uniform, intr-o forma cu inel detasabil.
Se prepara crema cu dulceata, mixand bine smantana in care incorporam dulceata si gelatina pe care am hidratat-o in apa rece si apoi am topit-o la bain marie. Se toarna crema peste blatul de biscuiti si se da la rece 20 de minute.
Se scoate forma de la rece si turnam deasupra crema din smantana mixata cu nectar de caise si gelatina topita. Se lasa cel putin 2 ore la frigider, apoi se decoreaza cu dulceata si caise si se portioneaza.
Pofta buna!
Nectarul din caise il pregatim din 1 kg de caise foarte coapte, fiert cca. 30 minute cu 2 cani de zahar, apoi dam de pe foc, lasam sa se racoreasca un pic si dam bine la blender. In crema se adauga dupa ce s-a racit bine si a stat si la frigider cca. 10 minute.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa

Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa
Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita

Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita

Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita
Saramura de pui

Saramura de pui

Saramura de pui
Cele mai apreciate rețete
Prajitura turnata cu branza si fructe de vara - un desert racoros
1
Dulciuri

Prajitura turnata cu branza si fructe de vara - un desert racoros

Prajitura turnata cu branza si fructe de vara iti rasfața simturile cu fiecare muscatura. Textura fina a branzei se...

Prajitura turnata cu branza si fructe de vara - un desert racoros
Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor
2
Dulciuri

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor

Savarinele cu frisca sunt o delicioasa imbinare intre textura pufoasa și ușor umeda a savarinei, imbibata cu deliciosul...

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor
Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicate
3
Carte de bucate

Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicate

Prajitura Medovik, cunoscuta si ca prajitura cu miere, este un desert format din foi subtiri cu miere si crema fina din...

Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicate
Prajitura cu Nuca
4
Dulciuri

Prajitura cu Nuca

Prajitura cu Nuca
Ciorba de Spanac si Grausor (Untisor)
5
Borsuri, supe, ciorbe

Ciorba de Spanac si Grausor (Untisor)

Ciorba de Spanac si Grausor (Untisor)
Parteneri
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Culinar.RO

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.