Tort cu Ciocolata Reciclata, de la Mosu'

Postat pe: 11-01-2012
(1)

Ingrediente

Reteta blatului 4 oua
1 cana de zahar
1 cana de faina
5 linguri de apa
un varf de cutit de sare
4 linguri ulei
Crema ganache alba
200gr ciocolata alba
200 ml frisca lichida
Crema de frisca cu gem de mure-200 ml frisca lichida
2 foi gelatina (4 gr)
4-5 linguri gem de mure sau alt tip

Mod de preparare

Se bat albusurile spuma, apa cu zaharul se face un sirop pe foc si fierbinte se pune peste albusuri, se mixeaza pana se raceste putin, cand s-a mai racit se adauga galbenusurile unul cate unul uleiul cate putin, sarea si faina.

Crema ganache alba-se pune intr-o cratita ciocolata taiata bucatele si smantana pentru frisca si se pun intr-un alt vas cu apa (pe baie de aburi) pe foc, se tine pe foc pana cand ciocolata s-a topit, nu trebuie sa fiarba, cand ciocolata e topita se lasa sa se raceasca bine, 2-3 ore, dupa acest timp se fruleaza cu mixerul cateva minute, se aduga esenta de vanilie.

Crem cu frisca si gem-se pune gelatina la inmuiat in putina apa rece, 2-3 linguri, dupa 10 minute se pune la microunde sau pe abur sa se inmoaie, se bate frisca se adauga gemul si gelatina.

Pentru ornat tortul am folosit ciocolata ramasa de la craciun, am topit-o la microunde, am taiat o fasie lunga cat circumferinta tortului din folie de plastic, cea care se foloseste pentru impachetat sticle, pentru protectie, cea cu bule de aer, am pus pe ea un strat de ciocolata, am mai lasat asa pana s-a mai intarit un pic, circa 10-15 minute si poi am lipit-o pe tort, inainte am imbracat tortul in frisca, se baga la frigider, cand ciocolata s-a intarit se desface usor folia de plastic, deasupra tortului am topit ciocolata alba si maro, am pus pe o folie de plastic normala, fara bule un strat de ciocolata, se da la rece, se taie in formele dorite cand inca nu e bine racita, intarita.
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta culinara Tort cu Ciocolata Reciclata, de la Mosu" nu uita sa ii faci un review.

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style Black

- 17 %
299.99 lei
249.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

pasqualyna
•  21.05.2015 16:55:50

Stiind ce poti si ce visezi, treci repede la lucru. Exista în curaj, si geniu, si putere, si magie. Fa primul pas si mintea se va înfierbânta de gânduri, începe doar si opera se va desavârsi. Asta scrie celebrul Colin Turner în cartea ”Nascut pentru succes”. Cautam urgent colaboratori part-time care vor sa câstige bani în timpul liber, într-un proiect unic la nivel mondial. Oferim contract de comision. Pentru mai multe detalii, trimiteti mesajul PROIECT la adresa de email doinagolpoian@yahoo.com

Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei Tort cu Ciocolata Reciclata, de la Mosu'