Blat: Apa clocotita se adauga peste cacao se amesteca bine sa nu faca cocoloase si se lasa la racit. Albusurile se bat spuma cu 150 g zahar.
Galbenusurile se bat si ele spuma cu 15 g zahar dupa care se adauga uleiul cate putin mixand in continuare cand uleiul e incorporat complet se pune compozitie de cacao care intre timp sa racorit si la urma faina cu praful de copt, cand sunt amestecate bine se pune compozitia de albusuri mestecand cu o lingura de lemn usor de jos in sus.
Se pune intr-o forma de 28 cm unsa si tapetata cu faina. Se da la cuptor pt 40 min sau se face testul cu scobitoarea. Cand sa copt se lasa la racit de seara pana dimineata.
Crema
Se incalzeste frisca lichida bine dupa care se da deoparte se adauga ciocolata bucati se mesteca sa se topeasca ciocolata se mai pune un pic pe foc dupa care se adauga gelatina inmuiata in un pic de apa, se amesteca bine si se lasa la racit.
Cand e rece se pune o folie de plastic deasupra si se da la frigider pt o noapte. Cand trebuie sa umplem tortul se bate bine cu mixterul pana devine spumosa. Asamblare tort: Se taie blatul in 3 parti se umple cu crema peste care se adauga bucati de ciocolata se da la frigider pt o ora si se orneaza dupa preferinta.
Eu dupa ce l-am umplut am facut o crema de unt din 250 g unt. 350 g zahar pudra si un pic de lapte cu care am nivelat bine tortul si am facut o baza pentru pasta de marsmallow, dupa care l-am lasat o noapte la frigider si a doua zi l-am imbracat si ornat cu caramele facute din pasta de zahar.
Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...
Prajitura Tosca - un desert imbietorPrajitura cu foi și gem de prune este o delicatesa dulce și rafinata, care îmbina texturile si aromele subtile ale foilor...
Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoaraPrajitura cu foi de zahar ars este la fel de buna precum arata. Prajitura este perfecta pentru Craciun, pentru orice masa de...
Prajitura cu foi de zahar ars
Comentarii