Tort cu Ciocolata

Complexitate
redusa
Tort cu Ciocolata

Ingrediente

  • blat :
  • 4 linguri cacao
  • 180 ml apa clocotita
  • 6 oua
  • 300 g zahar
  • 120 ml ulei
  • 280 g faina
  • 1 praf de copt
  • crema :
  • 500 ml frisca lichida
  • 500 g ciocolata
  • 5 g gelatina
  • Separat ciocolata si se orneaza dupa preferinte

Mod de preparare

Blat: Apa clocotita se adauga peste cacao se amesteca bine sa nu faca cocoloase si se lasa la racit. Albusurile se bat spuma cu 150 g zahar.

Galbenusurile se bat si ele spuma cu 15 g zahar dupa care se adauga uleiul cate putin mixand in continuare cand uleiul e incorporat complet se pune compozitie de cacao care intre timp sa racorit si la urma faina cu praful de copt, cand sunt amestecate bine se pune compozitia de albusuri mestecand cu o lingura de lemn usor de jos in sus.

Se pune intr-o forma de 28 cm unsa si tapetata cu faina. Se da la cuptor pt 40 min sau se face testul cu scobitoarea. Cand sa copt se lasa la racit de seara pana dimineata.

Crema
Se incalzeste frisca lichida bine dupa care se da deoparte se adauga ciocolata bucati se mesteca sa se topeasca ciocolata se mai pune un pic pe foc dupa care se adauga gelatina inmuiata in un pic de apa, se amesteca bine si se lasa la racit.

Cand e rece se pune o folie de plastic deasupra si se da la frigider pt o noapte. Cand trebuie sa umplem tortul se bate bine cu mixterul pana devine spumosa. Asamblare tort: Se taie blatul in 3 parti se umple cu crema peste care se adauga bucati de ciocolata se da la frigider pt o ora si se orneaza dupa preferinta.

Eu dupa ce l-am umplut am facut o crema de unt din 250 g unt. 350 g zahar pudra si un pic de lapte cu care am nivelat bine tortul si am facut o baza pentru pasta de marsmallow, dupa care l-am lasat o noapte la frigider si a doua zi l-am imbracat si ornat cu caramele facute din pasta de zahar.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Placinta cu prune (Mosocoarna)

Placinta cu prune (Mosocoarna)

Placinta cu prune (Mosocoarna)
Guacamole: un sos mexican autentic si delicios

Guacamole: un sos mexican autentic si delicios

Guacamole: un sos mexican autentic si delicios. Preparat din avocado copt, rosii, ceapa, usturoi, coriandru si suc de lime,...

Guacamole: un sos mexican autentic si delicios
Supa de Rosii cu Orez

Supa de Rosii cu Orez

Supa de Rosii cu Orez
Cele mai apreciate rețete
Prajitura 18 (prajitura Pufoasa cu Fructe)
1
Dulciuri

Prajitura 18 (prajitura Pufoasa cu Fructe)

Prajitura 18 (prajitura Pufoasa cu Fructe)
Prajitura turnata cu branza de vaci
2
Dulciuri

Prajitura turnata cu branza de vaci

Prajitura turnata cu branza de vaci
Prajitura Rustica
3
Dulciuri

Prajitura Rustica

Prajitura Rustica
Cum se face sucul de roșii
4
Conserve, muraturi

Cum se face sucul de roșii

Cum se face sucul de roșii
Prajitura Tosca - un desert imbietor
5
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Parteneri
Coaste de porc cu cartofi noi
Bucataras.RO

Coaste de porc cu cartofi noi

 Perfecte pentru un pranz de duminica! Sunt atat de fragede si gustoase, de te lingi pe degete! Reteta video pas cu pas...

Coaste de porc cu cartofi noi
Galuste cu prune
Culinar.RO

Galuste cu prune

Credeți că pokemonii mănâncă Găluște cu prune? Poate încearcă găluștele făcute de Andrei .

Galuste cu prune
Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe
Gustos.RO

Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe

Pandispan cu prune si cacao - cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe. Descopera reteta perfecta pentru un desert...

Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia