Tort cu Capsuni si Migdale

Complexitate
medie
Tort cu Capsuni si Migdale

Ingrediente

  • Pt blat:
  • - 6 oua;
  • - 6 lg zahar;
  • - 6 lg faina;
  • - un praf de copt;
  • - un praf de sare;
  • Pt crema:
  • - 250 g zahar;
  • - 100 migdale intregi;
  • - 500 ml frisca lichida;
  • - 50 g amidon;
  • - 500 ml lapte;
  • - 4 galbenusuri;
  • - 2 plicuri zahar vanilinat;
  • - coaja de la o lamaie;
  • - un plic de gelatina;
  • - 500 g capsuni;
  • - o tableta ciocolata alba;
  • - 2 linguri finetti

Mod de preparare

Pentru prima data topim ciocolata alba, o punem intr-o punguta la care ii taiem putin un capat pentru a face niste forme de aripi pe o hartie de copt (adica aripile fluturasilor, in forma de B), dupa care punem hartia la frigider.

Dupa aceea punem la topit cele doua linguri de finetti (am ales finetti pentru ca asta am avut in casa), dupa care luam cativa capsuni si ii trecem prin ciocolata topita, ii punem pe o farfurie si ii dam la frigider.

Sa trecem la prepararea blatului, se separa albusurile de galbenusuri din cele 6 oua, se bat albusurile spuma cu un praf de sare, apoi se bat galbenusurile la care se adauga cele 6 linguri de zahar, un plic de zahar vanilinat, 6 linguri de faina si un praf de copt, la final amestecam albusurile cu galbenusurile. Le punem intr-o forma de copt si le dam la cuptor pentru circa 20 min.

Punem migdalele la prajit. Dupa ce sunt prajite le punem intr-o punga si le zdrobim cu sucitoarea. Apoi punem 120 g zahar la caramelizat si cand a devenit auriu punem migdalele. Luam compozitia si o intindem pe o punga intr-un strat subtire, lasam sa se racoreasca putin iar apoi zdrobim cu sucitoarea sau daca aveti blender le tocati la blender.

Pentru crema - 130 ml lapte se amesteca cu cele 4 galbenusuri, restul de zahar (circa 130 g) si amidonul. Restul de lapte il punem la fiert cu coaja rasa de lamaie si vanilia, iar cand incepe sa fiarba adaugam compozitia facuta cu amidon, lasam pe foc pana se ingroasa si se formeaza o crema. Lasam sa se racoreasca putin dupa care adaugam gelatina care in prealabil a fost inmuiata in 3 linguri cu apa si topita pe bain marin. Iar la urma adaugam la crema frisca batuta, capsunile taiate bucatele (pe care i-am presarat cu putin zahar inainte) si migdalele.
Este o super prajitura cu mai multe etape de preparare, dar simpla, pe care v-o recomand sa o preparati cu placere.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Placinta cu prune (Mosocoarna)

Placinta cu prune (Mosocoarna)

Placinta cu prune (Mosocoarna)
Guacamole: un sos mexican autentic si delicios

Guacamole: un sos mexican autentic si delicios

Guacamole: un sos mexican autentic si delicios. Preparat din avocado copt, rosii, ceapa, usturoi, coriandru si suc de lime,...

Guacamole: un sos mexican autentic si delicios
Supa de Rosii cu Orez

Supa de Rosii cu Orez

Supa de Rosii cu Orez
Cele mai apreciate rețete
Prajitura 18 (prajitura Pufoasa cu Fructe)
1
Dulciuri

Prajitura 18 (prajitura Pufoasa cu Fructe)

Prajitura 18 (prajitura Pufoasa cu Fructe)
Prajitura Rustica
2
Dulciuri

Prajitura Rustica

Prajitura Rustica
Cum se face sucul de roșii
3
Conserve, muraturi

Cum se face sucul de roșii

Cum se face sucul de roșii
Prajitura Tosca - un desert imbietor
4
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Ardei Iuti Feliati in Otet
5
Conserve, muraturi

Ardei Iuti Feliati in Otet

Ardei Iuti Feliati in Otet
Parteneri
Prajitura cu piscoturi si crema de lamaie
Bucataras.RO

Prajitura cu piscoturi si crema de lamaie

Deliiiiiiciooooosaaaaaaaa! Garantez...racoritoare, lejera...de vara!Merge cu o limonada cu gheata si menta perfect! 

Prajitura cu piscoturi si crema de lamaie
Galuste cu prune
Culinar.RO

Galuste cu prune

Credeți că pokemonii mănâncă Găluște cu prune? Poate încearcă găluștele făcute de Andrei .

Galuste cu prune
Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe
Gustos.RO

Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe

Pandispan cu prune si cacao - cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe. Descopera reteta perfecta pentru un desert...

Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia