Tort cu Capsuni si Migdale

Complexitate
medie
Tort cu Capsuni si Migdale

Ingrediente

  • Pt blat:
  • - 6 oua;
  • - 6 lg zahar;
  • - 6 lg faina;
  • - un praf de copt;
  • - un praf de sare;
  • Pt crema:
  • - 250 g zahar;
  • - 100 migdale intregi;
  • - 500 ml frisca lichida;
  • - 50 g amidon;
  • - 500 ml lapte;
  • - 4 galbenusuri;
  • - 2 plicuri zahar vanilinat;
  • - coaja de la o lamaie;
  • - un plic de gelatina;
  • - 500 g capsuni;
  • - o tableta ciocolata alba;
  • - 2 linguri finetti

Mod de preparare

Pentru prima data topim ciocolata alba, o punem intr-o punguta la care ii taiem putin un capat pentru a face niste forme de aripi pe o hartie de copt (adica aripile fluturasilor, in forma de B), dupa care punem hartia la frigider.

Dupa aceea punem la topit cele doua linguri de finetti (am ales finetti pentru ca asta am avut in casa), dupa care luam cativa capsuni si ii trecem prin ciocolata topita, ii punem pe o farfurie si ii dam la frigider.

Sa trecem la prepararea blatului, se separa albusurile de galbenusuri din cele 6 oua, se bat albusurile spuma cu un praf de sare, apoi se bat galbenusurile la care se adauga cele 6 linguri de zahar, un plic de zahar vanilinat, 6 linguri de faina si un praf de copt, la final amestecam albusurile cu galbenusurile. Le punem intr-o forma de copt si le dam la cuptor pentru circa 20 min.

Punem migdalele la prajit. Dupa ce sunt prajite le punem intr-o punga si le zdrobim cu sucitoarea. Apoi punem 120 g zahar la caramelizat si cand a devenit auriu punem migdalele. Luam compozitia si o intindem pe o punga intr-un strat subtire, lasam sa se racoreasca putin iar apoi zdrobim cu sucitoarea sau daca aveti blender le tocati la blender.

Pentru crema - 130 ml lapte se amesteca cu cele 4 galbenusuri, restul de zahar (circa 130 g) si amidonul. Restul de lapte il punem la fiert cu coaja rasa de lamaie si vanilia, iar cand incepe sa fiarba adaugam compozitia facuta cu amidon, lasam pe foc pana se ingroasa si se formeaza o crema. Lasam sa se racoreasca putin dupa care adaugam gelatina care in prealabil a fost inmuiata in 3 linguri cu apa si topita pe bain marin. Iar la urma adaugam la crema frisca batuta, capsunile taiate bucatele (pe care i-am presarat cu putin zahar inainte) si migdalele.
Este o super prajitura cu mai multe etape de preparare, dar simpla, pe care v-o recomand sa o preparati cu placere.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Mini-chec insiropat cu portocale si sofran

Mini-chec insiropat cu portocale si sofran

Mini-chec insiropat cu portocale si sofran
Placinte cu branza

Placinte cu branza

Placinte cu branza
Macrou la gratar cu mamaliguta

Macrou la gratar cu mamaliguta

Macrou la gratar cu mamaliguta
Cele mai apreciate rețete
Hajos teszta (Haiose)
1
Dulciuri

Hajos teszta (Haiose)

Hajos teszta (Haiose)
Prajitura cu Mere
3
Dulciuri

Prajitura cu Mere

Prajitura cu Mere
Gogosi a la Sidy
4
Dulciuri

Gogosi a la Sidy

Gogosi a la Sidy
Prajitura cu Mere si Iaurt
5
Dulciuri

Prajitura cu Mere si Iaurt

Prajitura cu Mere si Iaurt
Parteneri
Costite cu miere la cuptor
Bucataras.RO

Costite cu miere la cuptor

Costite cu miere la cuptor
Strudel cu aluat fraged de casa, umplutura de mar si crema de vanilie
Culinar.RO

Strudel cu aluat fraged de casa, umplutura de mar si crema de vanilie

Inainte sa va dau reteta sa va spun cateva cuvinte despre desert. Aluatul este unul relativ simplu, este putin de lucru la...

Strudel cu aluat fraged de casa, umplutura de mar si crema de vanilie
Covrigi turcesti cu susan - Simit
Gustos.RO

Covrigi turcesti cu susan - Simit

Reteta de covrigi turcesti cu susan- Simit. Covrigi turcesti cu susan - Simit reteta simpla si usor de preparat. Reteta de...

Covrigi turcesti cu susan - Simit