Tort cu Capsuni si Lichior de Fructe de Padure

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie
Tort cu Capsuni si Lichior de Fructe de Padure

Ingrediente

  • Blat:
  • 250 g zahar
  • 250 g unt
  • 3 oua
  • 10 linguri lichior de fructe de padure
  • 350 g faina
  • o lingurita praf de copt
  • un varf de cutit sare
  • 1 plic zahar vanilat
  • Crema:
  • 400 g branza dulce
  • 600 g capsuni (400g pentru interiorul tortului si 200 g pentru decor)
  • 400 ml frisca lichida (300ml pt crema, iar restul pt ornat)
  • 120 gr zahar
  • 3 pliculete zahar vanilat
  • 2 oua
  • 50 ml lichior fructe de padure
  • 10 g gelatina
  • Iar pentru insiropat un suc cu gust de fructe de padure

Mod de preparare

Blat:
Se freaca untul cu zaharul tos si zaharul vanilat pana cand se obtine o crema deschisa la culoare. Peste unt si zahar se pun galbenusurile separate de albusuri si lichiorul, amestecand bine pana se omogenizeaza.

Separat se bat albusurile spuma cu putina sare, dupa care se amesteca cu compozitia facuta mai devreme, amestecand usor de jos in sus. La final se pune faina amestecata cu praful de copt (amestecand cu grija).

Se omogenizeaza bine compozitia si se toarna intr-o forma rotunda unsa cu unt si tapetata cu faina, avand diagonala de 22 cm. Blatul se coace in cuptorul incins in prealabil, timp de 40-45 de minute, la foc potrivit.

Dupa ce se raceste blatul se scoate din forma rotunda si se taie in trei straturi egale.

Crema:
Gelatina se dizolva in aproximativ 100ml apa rece si se amesteca cu lichiorul, urmand sa fie amestecata la randul ei.

Intr-o cratita se pune branza de vaci si se amesteca cu zaharul tos si zaharul vanilat. Dupa omogenizare se pun galbenusurile si se amesteca continuu in cratita care va sta pe baie marina pana ce compozitia va fii legata bine.

Dupa ce s-a luat compozitia de pe baia marina se adauga gelatina cu lichior, amestecand astfel pana la omogenizare si se lasa la racit.

Albusurile se bat spuma, ca pentru bezea, apoi se amesteca usor cu frisca (care a fost deja batuta). Cand prima compozitie s-a racit(cea cu gelatina) se amesteca cu frisca si albusurile.
Capsunile se taie feliute subtiri.

Dupa ce am taiat blatul, punem primul blat il insiropam cu suc de fructe de padure, punem jumatate din crema, capsunile taiate feliute, urmatorul blat insiropat, restul de crema si iarasi capsuni. In final se pune ultimul blat care se insiropeaza.
Tortul se imbraca in frisca si se orneaza cu capsuni si frisca sau dupa gustul fiecaruia.

Dupa ce tortul este gata acesta trebuie sa stea la rece aproximativ 2-3 ore, dar recomandat este de pe o zii pe alta, pentru a se lega gelatina bine de blat.
Pofta buna!!!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Strudel delicios cu fructe, cu un aluat foietat usor de facut

Strudel delicios cu fructe, cu un aluat foietat usor de facut

Strudel delicios cu fructe, cu un aluat foietat usor de facut
Dovlecei cu parmezan si pesmet, la cuptor

Dovlecei cu parmezan si pesmet, la cuptor

Descopera reteta de dovlecei copti in cuptor cu parmezan si pesmet, o gustare crocanta si delicioasa. Perfecti pentru un...

Dovlecei cu parmezan si pesmet, la cuptor
Spaghete cu gorgonzola, zucchini și roșii deshidratate

Spaghete cu gorgonzola, zucchini și roșii deshidratate

Încântă-ți papilele gustative cu această rețetă rafinată de spaghete cu gorgonzola, zucchini și roșii deshidratate....

Spaghete cu gorgonzola, zucchini și roșii deshidratate
Cele mai apreciate rețete
Tocana de legume cu morcov si orez - conserva pentru iarna
2
Conserve, muraturi

Tocana de legume cu morcov si orez - conserva pentru iarna

Tocana de legume cu morcov si orez este o conserva minunata pentru iarna, care nu lipseste niciodata din camara mea.

Tocana de legume cu morcov si orez - conserva pentru iarna
Tavalita cu Nuca
3
Dulciuri

Tavalita cu Nuca

Tavalita cu Nuca
Salata de ardei copti cu sos de rosii, usturoi si otet balsamic
4
Salate

Salata de ardei copti cu sos de rosii, usturoi si otet balsamic

Salata de ardei copti cu sos de rosii, usturoi si otet balsamic
Cum se face sucul de roșii pentru iarnă
5
Conserve, muraturi

Cum se face sucul de roșii pentru iarnă

Cum se face sucul de roșii pentru iarnă
Parteneri
Briose cu ciocolata pentru Halloween
Bucataras.RO

Briose cu ciocolata pentru Halloween

Briose cu ciocolata pentru Halloween
Dulceata de caise
Culinar.RO

Dulceata de caise

Am avut cateva caise pe acasa care stateau sa se strice . In urma cu vreo luna si jumatate am comandat Green Sugar gelifiant...

Dulceata de caise
Galette cu caise. Reteta de tarta rustica cu caise
Gustos.RO

Galette cu caise. Reteta de tarta rustica cu caise

Galette cu caise - reteta de tarta rustica cu caise. Descopera cum sa prepari o tarta delicioasa si usor de facut, perfecta...

Galette cu caise. Reteta de tarta rustica cu caise
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia