Blatul:
Separati ouale.
Albusurile le bateti spuma cu un praf de sare, apoi adaugati zaharul treptat si mixati pana devin spuma.
Intr-un vas amestecati galbenusurile cu uleiul, le adaugati peste albusuri si mixati.
Incorporati laptele si vanilia.
Faina o amestecati cu praful de copt, o puneti peste compozitia de mai sus, amestecati usor cu o paleta, cu miscari de jos in sus, pana sunt bine incorporate.
Tapetati cu hartie de copt o tava cu diametrul de 23 cm, turnati compozitia de blat.
Introduceti tava in cuptorul incins, la 180 de grade, pentru 30-35 de minute.
Faceti testul cu scobitoare si cand este gata blatul, il scoateti din cuptor si il lasati sa se raceasca bine.
Cand s-a racit, taiati 3 foi.
Eu optez mereu sa coc foile separat.
Jeleul de caise:
Caisele le puneti in blender si le maruntiti, dar nu le faceti piure.
Rasturnati intr-o cratita, adaugati zaharul, le transferati pe foc.
Lasati sa dea cateva clocote, apoi adaugati amidonul pe care il dizolvati cu 4-5 linguri de apa rece.
Amestecati continuu pana se ingroasa.
Dati cratita deoparte.
Asezati 2 foi de blat pe doua platouri, puneti in jurul sau inele detasabile, daca nu, hartie de copt.
Turnati jeleul de caise pe cele doua foi, in mod egal, il nivelati, apoi le dati la rece.
Lasati pana se incheaga bine jeleul, iar in acest timp pregatiti cremele.
Crema de ciocolata:
Intr-un vas de inox puneti ciocolata rupta bucati, frisca lichida si le transferati pe baie de aburi.
Amestecati continuu pana ciocolata aeste complet topita si cele doua ingrediente sunt bine incorporate.
Dati bolul deoparte si il bagati la frigider 3-4 ore.
Dupa acest timp, scoateti crema de la rece si o mixati pana devine spuma.
Arahidele le tocati grosier, le amestecati in crema de ciocolata.
Crema de mascarpone:
Intr-o cratita amestecati galbenusurile cu zaharul.
Adaugati laptele, apoi amidonul si amestecati bine.
Transferati totul pe foc, focul sa fie mic, amestecati continuu cu un tel pana se ingroasa crema.
O dati deoparte, o acoperiti cu folie si o puneti la rece.
Cand crema s-a racit, o mixati usor, apoi adaugati mascarponele, vanilia si mixati bine.
Acum treceti la asamblarea tortului.
Scoateti de la frigider cele doua foi cu jeleu de caise.
Una din foi o lasati pe platou si montati un inel detasabil in jurul sau.
Puneti crema de ciocolata, o nivelati, a doua foia cu jeleul in sus, crema de mascarpone si nivelati.
La final puneti ultima foaie si dati tortul la rece 3-4 ore sau chiar peste noapte.
Frisca lichida si smantana, reci, le mixati impreuna cu zaharul pudra. Trebuie sa obtineti o frisca spumoasa.
Scoateti tortul de la rece, indepartati inelul.
Imbracati tortul in frisca, apoi il decorati puna bunul plac.
Sa il serviti cu placere, pentru ca este prea delicios!
O salata Caprese clasica, simpla si delicioasa, facuta cu rosii proaspete, mozzarella, busuioc si ulei de masline. Reteta...
Salata Caprese - simpla si delicioasaTocana picanta de vinete in stil coreean este o mancare savuroasa, cu vinete fragede gatite in sos iute si aromat, completata...
Tocana picanta de vinete in stil coreean cu ceapa verde - o mancare savuroasaPandișpan pufos cu zmeură, ideal pentru vară – simplu, rapid și plin de gust!
Pandișpan pufos cu zmeură – simplu, rapid și plin de gustAm incercat crema de unt postata de bucataras Ligia, delicioasa crema...
Tort Paste 2016Deserturi racoritoare de vara
Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaiseIncearca aceste clatite de dovlecei si branza, gata in doar 30 de minute! O reteta usoara, perfecta pentru pranz sau cina,...
Clatite de dovlecei si branza – reteta simpla si delicioasa, gata in doar 30 de minute
Comentarii