Tort cu Branza de Vaci si Fructe

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • (12 portii):
  • Pentru blat:
  • 6 oua
  • 175 g zahar
  • 1 zahar vanilinat
  • 120 g faina
  • 80 g amidon
  • 1 lingurita praf de copt
  • Pentru umplutura:
  • 8 foite de gelatina
  • 4 galbenusuri
  • sucul de la o jumatate de lamaie
  • 150 g zahar
  • 1 pachet zahar vanilinat
  • 4 linguri rom (sau 4 picaturi esenta de rom)
  • 400 ml frisca
  • 500 g branza dulce de vaci
  • cate 150 g mandarine si ananas (cutie)
  • 6 linguri gem de coacaze

Mod de preparare


1. Incingeti cuptorul la 175ºC. Separati ouale. Bateti spuma galbenusurile, jumatate din cantitatea de zahar si zaharul vanilinat. Bateti galbenusurile spuma si turnati zaharul in ploaie. Incorporati albusurile spuma in amestecul cu galbenusuri. Cerneti faina, amidonul si praful de copt peste amestecul cu oua si incorporati totul.

2. Turnati amestecul rezultat intr-o forma de sufleu (ø 26 cm) tapetata in prealabil cu hartie pentru copt, apoi intindeti-l si uniformizati-l. Coaceti-l cca. 35 de minute. Dupa aceea lasati-l sa se raceasca putin, rasturnati-l si lasati-l cel putin 2 ore sa se linisteasca.

3. Inmuiati gelatina. Amestecati galbenusurile cu sucul de lamaie, zaharul, zaharul vanilinat si romul si bateti-le spuma deasupra unei bai de aburi. Scurgeti gelatina si incorporati-o. Bateti frisca. In amestecul cu galbenusuri incorporati mai intai branza de vaci, apoi frisca. Scurgeti fructele.

4. Taiati blatul orizontal. Ungeti jumatatile cu cate 3 linguri de gem. Inchideti partea de jos intr-un inel de tort, incorporati fructele si crema, asezati amestecul format peste blatul de jos si acoperiti cu al doilea blat. Lasati tortul cca. 4 ore la rece. Ornati cu zahar pudra si migdale.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Chec cu ciocolata

Chec cu ciocolata

Chec cu ciocolata
Ciorba taraneasca de porc

Ciorba taraneasca de porc

Ciorba taraneasca de porc
Lasagna - delicios si usor de preparat

Lasagna - delicios si usor de preparat

Lasagna este un preparat delicios si destul de versatil. Iata o reteta clasica pentru lasagna cu carne:

Lasagna - delicios si usor de preparat
Cele mai apreciate rețete
Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicate
2
Carte de bucate

Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicate

Prajitura Medovik, cunoscuta si ca prajitura cu miere, este un desert format din foi subtiri cu miere si crema fina din...

Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicate
Supa de linte turceasca - delicioasa, sanatoasa si usor de preparat
3
Carte de bucate

Supa de linte turceasca - delicioasa, sanatoasa si usor de preparat

Supa de linte turceasca (Mercimek Çorbası) este o reteta traditionala si foarte populara in bucataria turceasca. Este o...

Supa de linte turceasca - delicioasa, sanatoasa si usor de preparat
Tort Dobos
4
Dulciuri

Tort Dobos

Tort Dobos
Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor
5
Dulciuri

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor

Savarinele cu frisca sunt o delicioasa imbinare intre textura pufoasa și ușor umeda a savarinei, imbibata cu deliciosul...

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor
Parteneri
American pancakes
Culinar.RO

American pancakes

Acestea sunt vestitele clatite americane, groase, spongioase care sunt adesea consumate cu sirop de artar sau bacon prajit....

American pancakes
Briose cu crema de ciocolata. Reteta simpla si delicioasa de cupcakes cu crema ganache
Gustos.RO

Briose cu crema de ciocolata. Reteta simpla si delicioasa de cupcakes cu crema ganache

Briose cu crema de ciocolata. Reteta simpla si delicioasa de cupcakes cu crema ganache. Descopera cum sa prepari rapid aceste...

Briose cu crema de ciocolata. Reteta simpla si delicioasa de cupcakes cu crema ganache