Tort cu Branza de Vaci si Fructe

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • (12 portii):
  • Pentru blat:
  • 6 oua
  • 175 g zahar
  • 1 zahar vanilinat
  • 120 g faina
  • 80 g amidon
  • 1 lingurita praf de copt
  • Pentru umplutura:
  • 8 foite de gelatina
  • 4 galbenusuri
  • sucul de la o jumatate de lamaie
  • 150 g zahar
  • 1 pachet zahar vanilinat
  • 4 linguri rom (sau 4 picaturi esenta de rom)
  • 400 ml frisca
  • 500 g branza dulce de vaci
  • cate 150 g mandarine si ananas (cutie)
  • 6 linguri gem de coacaze

Mod de preparare


1. Incingeti cuptorul la 175ºC. Separati ouale. Bateti spuma galbenusurile, jumatate din cantitatea de zahar si zaharul vanilinat. Bateti galbenusurile spuma si turnati zaharul in ploaie. Incorporati albusurile spuma in amestecul cu galbenusuri. Cerneti faina, amidonul si praful de copt peste amestecul cu oua si incorporati totul.

2. Turnati amestecul rezultat intr-o forma de sufleu (ø 26 cm) tapetata in prealabil cu hartie pentru copt, apoi intindeti-l si uniformizati-l. Coaceti-l cca. 35 de minute. Dupa aceea lasati-l sa se raceasca putin, rasturnati-l si lasati-l cel putin 2 ore sa se linisteasca.

3. Inmuiati gelatina. Amestecati galbenusurile cu sucul de lamaie, zaharul, zaharul vanilinat si romul si bateti-le spuma deasupra unei bai de aburi. Scurgeti gelatina si incorporati-o. Bateti frisca. In amestecul cu galbenusuri incorporati mai intai branza de vaci, apoi frisca. Scurgeti fructele.

4. Taiati blatul orizontal. Ungeti jumatatile cu cate 3 linguri de gem. Inchideti partea de jos intr-un inel de tort, incorporati fructele si crema, asezati amestecul format peste blatul de jos si acoperiti cu al doilea blat. Lasati tortul cca. 4 ore la rece. Ornati cu zahar pudra si migdale.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Lamington de Ciocolata

Prajitura Lamington de Ciocolata

Prajitura Lamington de Ciocolata
Ciorba de perisoare din piept de pui

Ciorba de perisoare din piept de pui

Ciorba de perisoare din piept de pui
Papricas de pui cu galuste - gustos si savuros

Papricas de pui cu galuste - gustos si savuros

Papricasul de pui cu galuste este unul dintre cele mai cunoscute feluri de mancare traditionale unguresti.

Papricas de pui cu galuste - gustos si savuros
Cele mai apreciate rețete
Prajitura Cappuccino
1
Dulciuri

Prajitura Cappuccino

Prajitura Cappuccino
Salata asortata de iarna - o muratura delicioasa
3
Conserve, muraturi

Salata asortata de iarna - o muratura delicioasa

Salata asortata de iarna este o muratura pe care o pregatesc in fiecare an, deoarece se insoteste foarte bine cu fripturi,...

Salata asortata de iarna - o muratura delicioasa
Chec Italian
4
Dulciuri

Chec Italian

Chec Italian
Briose cu ciocolata - dulci si delicioase
5
Carte de bucate

Briose cu ciocolata - dulci si delicioase

Reteta simpla pentru briose pufoase cu ciocolata. Descopera cum sa pregatesti aceste delicii rapid, folosind ingrediente de...

Briose cu ciocolata - dulci si delicioase
Parteneri
Prajitura aromata cu pere intregi
Culinar.RO

Prajitura aromata cu pere intregi

Aceasta reteta de prajitura este perfecta pentru sarbatorile de iarna. Perele posate in vin surprind toate aromele iernii,...

Prajitura aromata cu pere intregi
Clatite pufoase. Reteta simpla si gustoasa de pancakes
Gustos.RO

Clatite pufoase. Reteta simpla si gustoasa de pancakes

Incercati aceasta reteta simpla si gustoasa de clatite pufoase (pancakes). Cu doar cateva ingrediente de baza, veti obtine...

Clatite pufoase. Reteta simpla si gustoasa de pancakes
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia