Mod de preparare pentru blat:
Se separa galbenusurile de albusuri.
Se pune intr-o craticioara la bain marie, ciocolata, untul, zaharul si zaharul vanilat si se amesteca usor pana se topeste zaharul, se opreste focul si se lasa sa se racoreasca, pana ajunge la temperatura camerei.
Se mixeaza albusurile cu putina sare, pana cand se obtine o pasta foarte densa.
Se pune cicolata topita intr-un vas putin mai mare si se toarna peste ea albusurile spuma.
Cu o paleta, se incepe a se omogeniza compozitia, amestecand usor de jos in sus si, din cand in cand, se presara faina de grau in ploaie, dupa ce a fost incorporata in ea si praful de copt si se continua amestecarea usor.
Se toarna compozitia intr-o tava in care s-a pus hartie de copt si se da tava la cuptor, la foc potrivit, pentru circa o ora. Se inteapa cu o scobitoare pe mijloc, pentru a se verifica daca este copt; daca scobitoarea iese curata, inseamna ca blatul este copt, se scoate si se lasa sa se raceasca la temperatura camerei, apoi se taie in felii, mie mi-au iesit patru felii.
Mod de preparare pentru frisca:
Se pune la robot smantana, zaharul si zaharul vanilat si se mixeaza pana cand se obtine o frisca tare, nu exagerati cu mixarea sa nu se faca unt.
Mod de preparare pentru sirop:
Se pune apa la fiert cu zaharul si cand clocoteste, se opreste focul si se toarna esenta, se amesteca si se lasa la rece.
Se pune pe un platou o foaie de blat, se insiropeaza, se asaza un strat de frisca, felii de banane, bucati de ciocolata si se continua pana cand se termina foile de blat. La ultima foaie, se insiropeaza, se pune toata frisca si se intinde in mod uniform, peste tot tortul, apoi se orneaza dupa gust si preferinta. Sa aveti pofta, dragilor!
Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...
Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasaPrajitura turnata cu branza si fructe de vara iti rasfața simturile cu fiecare muscatura. Textura fina a branzei se...
Prajitura turnata cu branza si fructe de vara - un desert racorosUn desert rapid si delicios facut cu biscuiti si crema de ciocolata. Alternezi straturile de biscuiti si crema pentru a...
Desert rapid cu biscuiti si ciocolata - gata in cateva minutePrajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...
Prajitura Tosca - un desert imbietorSavarinele cu frisca sunt o delicioasa imbinare intre textura pufoasa și ușor umeda a savarinei, imbibata cu deliciosul...
Savarine cu frisca - desert delicat si racoritorMinitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuniIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Comentarii