Tort cu blat de ciocolata

Portii
10
Timp pregatire
30 minute
Timp coacere
60 minute
Complexitate
medie
Tort cu blat de ciocolata

Ingrediente

  • Ingrediente pentru blat:
  • - 150 gr. ciocolata
  • - 150 gr. unt
  • - 1 plic zahar vanilat
  • - 1 plic praf de copt
  • - 7 oua
  • - 150 gr faina de grau
  • - 1 varf de cutit de sare
  • - 150 gr zahar pudra
  • Ingrediente pentru crema:
  • - 1 kg smantana grasime 30%
  • - 4-5 linguri zahar vanilat
  • Ingrediente pentru ornat:
  • - 1 portocala
  • - ornamente din zahar
  • Ingrediente pentru insiropat:
  • - 200 ml apa
  • - 2 linguri zahar
  • - 1 esenta de vanilie
  • - Se mai folosesc fructe pentru umplutura, cum ar fi bananele sau orice aveti in casa si ciocolata.

Mod de preparare

Mod de preparare pentru blat:
Se separa galbenusurile de albusuri.
Se pune intr-o craticioara la bain marie, ciocolata, untul, zaharul si zaharul vanilat si se amesteca usor pana se topeste zaharul, se opreste focul si se lasa sa se racoreasca, pana ajunge la temperatura camerei.
Se mixeaza albusurile cu putina sare, pana cand se obtine o pasta foarte densa.
Se pune cicolata topita intr-un vas putin mai mare si se toarna peste ea albusurile spuma.
Cu o paleta, se incepe a se omogeniza compozitia, amestecand usor de jos in sus si, din cand in cand, se presara faina de grau in ploaie, dupa ce a fost incorporata in ea si praful de copt si se continua amestecarea usor.
Se toarna compozitia intr-o tava in care s-a pus hartie de copt si se da tava la cuptor, la foc potrivit, pentru circa o ora. Se inteapa cu o scobitoare pe mijloc, pentru a se verifica daca este copt; daca scobitoarea iese curata, inseamna ca blatul este copt, se scoate si se lasa sa se raceasca la temperatura camerei, apoi se taie in felii, mie mi-au iesit patru felii.


Mod de preparare pentru frisca:
Se pune la robot smantana, zaharul si zaharul vanilat si se mixeaza pana cand se obtine o frisca tare, nu exagerati cu mixarea sa nu se faca unt.


Mod de preparare pentru sirop:
Se pune apa la fiert cu zaharul si cand clocoteste, se opreste focul si se toarna esenta, se amesteca si se lasa la rece.
Se pune pe un platou o foaie de blat, se insiropeaza, se asaza un strat de frisca, felii de banane, bucati de ciocolata si se continua pana cand se termina foile de blat. La ultima foaie, se insiropeaza, se pune toata frisca si se intinde in mod uniform, peste tot tortul, apoi se orneaza dupa gust si preferinta. Sa aveti pofta, dragilor!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Socată reţeta bunicii

Socată reţeta bunicii

Socată reţeta bunicii
Dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza

Dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza

Reteta delicioasa de dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza, usor de preparat, perfecta pentru o masa sanatoasa si...

Dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza
Prajitura cu crema de lapte si mousse de capsuni

Prajitura cu crema de lapte si mousse de capsuni

Prajitura cu crema de lapte si mousse de capsuni
Cele mai apreciate rețete
Tavalita cu Nuca
1
Dulciuri

Tavalita cu Nuca

Tavalita cu Nuca
Turta dulce
2
Dulciuri

Turta dulce

Turta dulce
Foi Lica cu nuca
3
Dulciuri

Foi Lica cu nuca

Foi Lica cu nuca
Cremes A la Cluj
5
Dulciuri

Cremes A la Cluj

Cremes A la Cluj
Parteneri
Desert tort cu jeleu de capsuni si crema de vanilie
Bucataras.RO

Desert tort cu jeleu de capsuni si crema de vanilie

Un tort foarte bun, pe care l-am gandit pentru ziua de nastere a fetitei mele.

Desert tort cu jeleu de capsuni si crema de vanilie
Socată reţeta bunicii
Culinar.RO

Socată reţeta bunicii

Socată reţeta bunicii. Socata aromata este o bautura racoritoare foarte buna. Aceasta se face din 14 flori de soc, 10 l de...

Socată reţeta bunicii
Jeleu de capsuni. Perfect pentru micul dejun, torturi si prajituri
Gustos.RO

Jeleu de capsuni. Perfect pentru micul dejun, torturi si prajituri

Descopera cum sa faci acasa un jeleu de capsuni fin si aromat, perfect pentru a fi savurat la micul dejun sau adaugat in...

Jeleu de capsuni. Perfect pentru micul dejun, torturi si prajituri