Tort cu Blat de Cafea si Crema de Coniac

Complexitate
medie
Tort cu Blat de Cafea si Crema de Coniac

Ingrediente

  • Pentru blatul cu cafea:
  • 5 oua
  • 5 linguri zahar tos
  • 2 linguri cafea solubila
  • 3 linguri cu varf faina
  • 2 linguri cu varf amidon alimentar
  • 1 plic praf de copt
  • 1 plic zahar vanilinat
  • 1 varf de cutit de sare
  • Pentru crema de coniac:
  • 4 albusuri
  • 5 linguri zahar tos
  • 2 linguri suc de lamaie
  • 100 ml coniac
  • 1 plic gelatina (10 grame)
  • 5 linguri apa rece
  • 200 ml frisca
  • Zmeura congelata
  • Pentru sirop:
  • 100 ml apa
  • 5 linguri zahar tos
  • 4 linguri cafea solubila

Mod de preparare

Pregatim blatul astfel:
* batem albusurile cu sarea apoi adaugam zaharul si batem pana obtinem o bezea.
* amestecam galbenusurile cu cafeaua solubila apoi le adaugam treptat in bezea.
* amestecam faina cu amidonul si cu praful de copt.

Cernem in aluatul cu oua si amestecam usor pana se incorporeaza.
Coacem in tava imbracata cu hartie de copt aprox 40 de minute la foc mic.
Scoatem blatul din tava in care l-am copt, indepartam hartia si il lasam sa se raceasca pe un gratar, cateva ore - mai bine pana a 2- zi.

Pregatim crema astfel:
* intr-o ceasca punem gelatina impreuna cu apa.
Cat timp se hidrateaza, pregatim crema astfel:
* amestecam albusurile cu zaharul, sucul de lamaie si coniacul.
Punem amestecul pe baie de aburi.

Amestecam cu telul cateva minute ca sa se gateasca albusurile si sa nu se faca cocoloase.
Luam vasul cu crema de pe aburi si adaugam gelatina hidratata.
Amestecam tot cu telul pana se incorporeaza bine gelatina.
Punem la frigider 2-3 ore sa se raceasca si sa devina solida.

Batem frisca cu mixerul.
Tot cu mixerul amestecam crema de coniac cu frisca batuta.
Amestecam ingredientele pentru sirop si le amestecam pe foc pana se dizolva zaharul. Lasam sa se raceasca.

Asamblam tortul:
Taiem blatul in 3-4 felii pe orizontala si le insiropam.
Punem o parte din crema apoi zmeura si tot asa pana terminam foile de blat
Punem constructia obtinuta la frigider peste noapte, ca sa se raceasca bine.

Il putem imbraca tot cu aceiasi crema (in cazul acesta facem mai multa crema), cu pasta de zahar (ca in cazul meu), frisca batuta.
Decoram dupa inspiratie.

Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cornuri cu suc de portocale umplute cu rahat sau dulceata (de post)

Cornuri cu suc de portocale umplute cu rahat sau dulceata (de post)

Cornuri cu suc de portocale umplute cu rahat sau dulceata (de post)
Ghiveci de legume

Ghiveci de legume

Ghiveci de legume
Prajitura cu foi si crema cu nuca de cocos

Prajitura cu foi si crema cu nuca de cocos

Prajitura cu foi si crema cu nuca de cocos
Cele mai apreciate rețete
Prajitura Georgiana
5
Dulciuri

Prajitura Georgiana

Prajitura Georgiana
Parteneri
Briose cu Mere si Scortisoara (Reteta Video)
Bucataras.RO

Briose cu Mere si Scortisoara (Reteta Video)

Nu numai ca se pregatesc rapid, sunt prajituri ieftine, dar nici nu trebuie sa stea prea mult in cuptor! Reteta de briose cu...

Briose cu Mere si Scortisoara (Reteta Video)
Prajitura de post, cu suc de rosii
Culinar.RO

Prajitura de post, cu suc de rosii

O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...

Prajitura de post, cu suc de rosii
Pasta primavera conopida, rosii cherry si baby spanac
Gustos.RO

Pasta primavera conopida, rosii cherry si baby spanac

Se rupe conopida buchetele si se pune la fiert in apa cu sare timp de 5 minute.

Pasta primavera conopida, rosii cherry si baby spanac