Tort cu Blat de Cafea si Crema de Coniac

Postat pe: 26-01-2012
(2)

Ingrediente

Pentru blatul cu cafea:
5 oua
5 linguri zahar tos
2 linguri cafea solubila
3 linguri cu varf faina
2 linguri cu varf amidon alimentar
1 plic praf de copt
1 plic zahar vanilinat
1 varf de cutit de sare
Pentru crema de coniac:
4 albusuri
5 linguri zahar tos
2 linguri suc de lamaie
100 ml coniac
1 plic gelatina (10 grame)
5 linguri apa rece
200 ml frisca
Zmeura congelata
Pentru sirop:
100 ml apa
5 linguri zahar tos
4 linguri cafea solubila

Mod de preparare

Pregatim blatul astfel:
* batem albusurile cu sarea apoi adaugam zaharul si batem pana obtinem o bezea.
* amestecam galbenusurile cu cafeaua solubila apoi le adaugam treptat in bezea.
* amestecam faina cu amidonul si cu praful de copt.

Cernem in aluatul cu oua si amestecam usor pana se incorporeaza.
Coacem in tava imbracata cu hartie de copt aprox 40 de minute la foc mic.
Scoatem blatul din tava in care l-am copt, indepartam hartia si il lasam sa se raceasca pe un gratar, cateva ore - mai bine pana a 2- zi.

Pregatim crema astfel:
* intr-o ceasca punem gelatina impreuna cu apa.
Cat timp se hidrateaza, pregatim crema astfel:
* amestecam albusurile cu zaharul, sucul de lamaie si coniacul.
Punem amestecul pe baie de aburi.

Amestecam cu telul cateva minute ca sa se gateasca albusurile si sa nu se faca cocoloase.
Luam vasul cu crema de pe aburi si adaugam gelatina hidratata.
Amestecam tot cu telul pana se incorporeaza bine gelatina.
Punem la frigider 2-3 ore sa se raceasca si sa devina solida.

Batem frisca cu mixerul.
Tot cu mixerul amestecam crema de coniac cu frisca batuta.
Amestecam ingredientele pentru sirop si le amestecam pe foc pana se dizolva zaharul. Lasam sa se raceasca.

Asamblam tortul:
Taiem blatul in 3-4 felii pe orizontala si le insiropam.
Punem o parte din crema apoi zmeura si tot asa pana terminam foile de blat
Punem constructia obtinuta la frigider peste noapte, ca sa se raceasca bine.

Il putem imbraca tot cu aceiasi crema (in cazul acesta facem mai multa crema), cu pasta de zahar (ca in cazul meu), frisca batuta.
Decoram dupa inspiratie.

Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta culinara Tort cu Blat de Cafea si Crema de Coniac" nu uita sa ii faci un review.

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 20 %
499.99 lei
399.99 lei

Blender Monterrey White

- 23 %
299.99 lei
229.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

ancutsa
•  19.07.2016 14:49:28

Foarte frumos tortul tau, bravo! :)

mihailgheorghe
•  25.10.2015 22:16:05

Cum sa faci bani pe net! Acum s-a lansat un sistem care te invata simplu, pas cu pas, cu extrem de multe detalii, cum sa faci bani pe net. Vrei si tu sa stii cum sa faci bani pe net? E timpul sa lasi la o parte rutina serviciului si sa incepi o viata noua! La noi gasesti tot ceea ce ai nevoie: o echipa dinamica, multa seriozitate si, mai ales, posibilitatea reala si verificata prin care tu sa castigi bani! Cere acum detalii la adresa de email: mihailgheorghe48@gmail.com

Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei Tort cu Blat de Cafea si Crema de Coniac