Această rețetă de blat e una spaniolă( sau poate chiar mexicană), m-a atras la ea faptul că e mai sănătoasă, prin prisma ingredientelor folosite, decât cea a unui blat de tort obișnuit.
Am ales să o înnobilez cu o spumă de pere, că tot suntem în sezonul lor, rețetă proprie, cu fistic și ciocolată, rezultatul fiind unul delicios!
Începem cu prepararea blatului pentru care spălăm lamaia, îi razuim coaja, apoi stoarcem sucul rezultat.
Decojim avocado, pulpa o amestecăm cu sucul de lămâie și o pasam sub forma unui piure fin.
Preincalzim cuptorul la 180 de grade Celsius.
Separam ouăle, albusurile de gălbenușuri.
Albusurile le batem spumă tare.
Gălbenușurile le mixam cu siropul de agave, uleiul de măsline, piureul de avocado, coaja de lămâie rasă.
Amestecăm cele două tipuri de făină cu amidon și praf de copt, le adăugăm în compoziția de gălbenuș.
Ultima dată încorporam încet albusurile.
Punem compoziția rezultată într-o tavă rotundă cu diametrul de 26 cm, o coacem 45 de minute.
O lăsăm să se răcească.
Pentru spumă, curatam perele, le tocam cuburi și le fierbem 10-15 minute în puțin sirop care contine părți egale de apă și zahăr, cu puțină esența de vanilie , restul condimentelor. Le strecuram, dăm deoparte condimentele și le pasam pentru a obtine un piure pe care îl dăm prin sită , să fie mai fin.
Cantarim piureul rezultat, pentru că avem nevoie de 300 de grame.
Îl reincalzim ușor și adăugăm foile de gelatina stoarse , în prealabil hidratate în puțină apă 5 minute .
Separat mixam smantana pentru frișcă cu zahăr pudră, o adăugăm în piureul răcit.
Lăsăm spuma să se întărească puțin și ornam blatul cu aceasta, ajutandu-ne de un șpriț cu vârf rotund, presaram fistic tocat și fulgi de ciocolată.
Acest tort merită încercat! E sănătos și gustos, având textura moale a unui chec!
Poftă bună!
Tarta cu prune si zmeura este un desert delicios, cu aluat fraged si umplutura aromata de fructe. O reteta simpla, perfecta...
Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromataMusacaua de vinete este un preparat traditional grecesc, compus din straturi de vinete prajite, carne tocata in sos aromat de...
Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecescAripioarele lipicioase sunt o delicatesa savuroasa, perfecta pentru orice masa. Marinarea in sos de soia, miere, ketchup,...
Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasaIncearca reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem, usor de preparat si perfecte pentru orice ocazie. Savureaza gogosi...
Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie
Comentarii