Tort cu avocado, mai sanatos, cu spuma aromata de pere si fistic

Portii
8
Timp pregatire
30 minute
Complexitate
medie
Tort cu avocado, mai sanatos, cu spuma aromata de pere si fistic

Ingrediente

  • Pentru blat:
  • 2 bucăți avocado copt
  • 1 lămâie
  • 5 ouă
  • 250 ml sirop de agave
  • 140 de ml ulei de măsline extravirgin
  • 150 grame făină integrală de grâu
  • 150 de grame făină de orez
  • 50 de grame amidon
  • 18 grame praf de copt
  • Pentru spuma de pere:
  • 4 pere mai ferme
  • 3 foi de gelatina
  • 200 de ml smantana pentru frișcă
  • 1 lingura zahăr pudră
  • Sirop de zahăr gata preparat , cca. 300 de ml.
  • Esența de vanilie
  • Fistic
  • Fulgi de ciocolată
  • O steluță de anason
  • Câteva semințe de cardamon

Mod de preparare

Această rețetă de blat e una spaniolă( sau poate chiar mexicană), m-a atras la ea faptul că e mai sănătoasă, prin prisma ingredientelor folosite, decât cea a unui blat de tort obișnuit.
Am ales să o înnobilez cu o spumă de pere, că tot suntem în sezonul lor, rețetă proprie, cu fistic și ciocolată, rezultatul fiind unul delicios!
Începem cu prepararea blatului pentru care spălăm lamaia, îi razuim coaja, apoi stoarcem sucul rezultat.
Decojim avocado, pulpa o amestecăm cu sucul de lămâie și o pasam sub forma unui piure fin.
Preincalzim cuptorul la 180 de grade Celsius.
Separam ouăle, albusurile de gălbenușuri.
Albusurile le batem spumă tare.
Gălbenușurile le mixam cu siropul de agave, uleiul de măsline, piureul de avocado, coaja de lămâie rasă.
Amestecăm cele două tipuri de făină cu amidon și praf de copt, le adăugăm în compoziția de gălbenuș.
Ultima dată încorporam încet albusurile.
Punem compoziția rezultată într-o tavă rotundă cu diametrul de 26 cm, o coacem 45 de minute.
O lăsăm să se răcească.

Pentru spumă, curatam perele, le tocam cuburi și le fierbem 10-15 minute în puțin sirop care contine părți egale de apă și zahăr, cu puțină esența de vanilie , restul condimentelor. Le strecuram, dăm deoparte condimentele și le pasam pentru a obtine un piure pe care îl dăm prin sită , să fie mai fin.
Cantarim piureul rezultat, pentru că avem nevoie de 300 de grame.
Îl reincalzim ușor și adăugăm foile de gelatina stoarse , în prealabil hidratate în puțină apă 5 minute .
Separat mixam smantana pentru frișcă cu zahăr pudră, o adăugăm în piureul răcit.
Lăsăm spuma să se întărească puțin și ornam blatul cu aceasta, ajutandu-ne de un șpriț cu vârf rotund, presaram fistic tocat și fulgi de ciocolată.
Acest tort merită încercat! E sănătos și gustos, având textura moale a unui chec!
Poftă bună!


 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Tort cu banane si biscuiti, in doua culori

Tort cu banane si biscuiti, in doua culori

Tort cu banane si biscuiti, in doua culori
Fasole scazuta cu ciolan de porc afumat si ardei copt

Fasole scazuta cu ciolan de porc afumat si ardei copt

Fasole scazuta cu ciolan de porc afumat si ardei copt
Poale-n brau si colacei cu branza dulce si ciocolata

Poale-n brau si colacei cu branza dulce si ciocolata

Poale-n brau si colacei cu branza dulce si ciocolata
Cele mai apreciate rețete
Chisca umpluta cu crupe albe
1
Mancaruri cu carne

Chisca umpluta cu crupe albe

Chisca umpluta cu crupe albe
Prajitura cu foi si gem de prune
2
Dulciuri

Prajitura cu foi si gem de prune

Prajitura cu foi si gem de prune
Prajitura Cappuccino
3
Dulciuri

Prajitura Cappuccino

Prajitura Cappuccino
Bomboane cu Visine din Visinata
4
Dulciuri

Bomboane cu Visine din Visinata

Bomboane cu Visine din Visinata
Furescuri cu Untura
5
Dulciuri

Furescuri cu Untura

Furescuri cu Untura
Parteneri
Tarta cu branza si visine
Bucataras.RO

Tarta cu branza si visine

Ador combinatia branza-fructe! Initial aveam in plan o tarta cu branza si caise, dar nu mi-au placut caisele din piata si am...

Tarta cu branza si visine
Poale-n brau (branzoaice)
Culinar.RO

Poale-n brau (branzoaice)

In Muntenia li se spune branzoaice, in Moldova Poale-n brau, dar sunt bune oricum le-ai spune.

Poale-n brau (branzoaice)
Cozonac evantai
Gustos.RO

Cozonac evantai

Intr-un bol se dizolva drojdia cu zaharul si putin lapte caldut.

Cozonac evantai