Tort cu avocado, mai sanatos, cu spuma aromata de pere si fistic

Portii
8
Timp pregatire
30 minute
Complexitate
medie
Tort cu avocado, mai sanatos, cu spuma aromata de pere si fistic

Ingrediente

  • Pentru blat:
  • 2 bucăți avocado copt
  • 1 lămâie
  • 5 ouă
  • 250 ml sirop de agave
  • 140 de ml ulei de măsline extravirgin
  • 150 grame făină integrală de grâu
  • 150 de grame făină de orez
  • 50 de grame amidon
  • 18 grame praf de copt
  • Pentru spuma de pere:
  • 4 pere mai ferme
  • 3 foi de gelatina
  • 200 de ml smantana pentru frișcă
  • 1 lingura zahăr pudră
  • Sirop de zahăr gata preparat , cca. 300 de ml.
  • Esența de vanilie
  • Fistic
  • Fulgi de ciocolată
  • O steluță de anason
  • Câteva semințe de cardamon

Mod de preparare

Această rețetă de blat e una spaniolă( sau poate chiar mexicană), m-a atras la ea faptul că e mai sănătoasă, prin prisma ingredientelor folosite, decât cea a unui blat de tort obișnuit.
Am ales să o înnobilez cu o spumă de pere, că tot suntem în sezonul lor, rețetă proprie, cu fistic și ciocolată, rezultatul fiind unul delicios!
Începem cu prepararea blatului pentru care spălăm lamaia, îi razuim coaja, apoi stoarcem sucul rezultat.
Decojim avocado, pulpa o amestecăm cu sucul de lămâie și o pasam sub forma unui piure fin.
Preincalzim cuptorul la 180 de grade Celsius.
Separam ouăle, albusurile de gălbenușuri.
Albusurile le batem spumă tare.
Gălbenușurile le mixam cu siropul de agave, uleiul de măsline, piureul de avocado, coaja de lămâie rasă.
Amestecăm cele două tipuri de făină cu amidon și praf de copt, le adăugăm în compoziția de gălbenuș.
Ultima dată încorporam încet albusurile.
Punem compoziția rezultată într-o tavă rotundă cu diametrul de 26 cm, o coacem 45 de minute.
O lăsăm să se răcească.

Pentru spumă, curatam perele, le tocam cuburi și le fierbem 10-15 minute în puțin sirop care contine părți egale de apă și zahăr, cu puțină esența de vanilie , restul condimentelor. Le strecuram, dăm deoparte condimentele și le pasam pentru a obtine un piure pe care îl dăm prin sită , să fie mai fin.
Cantarim piureul rezultat, pentru că avem nevoie de 300 de grame.
Îl reincalzim ușor și adăugăm foile de gelatina stoarse , în prealabil hidratate în puțină apă 5 minute .
Separat mixam smantana pentru frișcă cu zahăr pudră, o adăugăm în piureul răcit.
Lăsăm spuma să se întărească puțin și ornam blatul cu aceasta, ajutandu-ne de un șpriț cu vârf rotund, presaram fistic tocat și fulgi de ciocolată.
Acest tort merită încercat! E sănătos și gustos, având textura moale a unui chec!
Poftă bună!


 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu iaurt si caise

Prajitura cu iaurt si caise

Prajitura cu iaurt si caise
Bors de dovlecei cu stevie

Bors de dovlecei cu stevie

Bors de dovlecei cu stevie
Prajitura turnata cu branza si visine

Prajitura turnata cu branza si visine

Prajitura turnata cu branza si visine
Cele mai apreciate rețete
Prajitura turnata cu branza si visine
3
Dulciuri

Prajitura turnata cu branza si visine

Prajitura turnata cu branza si visine
Prajitura desteapta cu fructe de sezon
4
Dulciuri

Prajitura desteapta cu fructe de sezon

Prajitura desteapta cu fructe de sezon
Parteneri
Pernute crocante din mamaliguta
Bucataras.RO

Pernute crocante din mamaliguta

Nu-i asa ca de multe ori va ramane mamaliguta si nu stiti ce sa faceti cu ea? Eu am gasit aceasta reteta la Epurasha si am...

Pernute crocante din mamaliguta
Prajitura cu cocos si visine
Culinar.RO

Prajitura cu cocos si visine

O prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!

Prajitura cu cocos si visine
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Gustos.RO

Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura

Prepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...

Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura