Această rețetă de blat e una spaniolă( sau poate chiar mexicană), m-a atras la ea faptul că e mai sănătoasă, prin prisma ingredientelor folosite, decât cea a unui blat de tort obișnuit.
Am ales să o înnobilez cu o spumă de pere, că tot suntem în sezonul lor, rețetă proprie, cu fistic și ciocolată, rezultatul fiind unul delicios!
Începem cu prepararea blatului pentru care spălăm lamaia, îi razuim coaja, apoi stoarcem sucul rezultat.
Decojim avocado, pulpa o amestecăm cu sucul de lămâie și o pasam sub forma unui piure fin.
Preincalzim cuptorul la 180 de grade Celsius.
Separam ouăle, albusurile de gălbenușuri.
Albusurile le batem spumă tare.
Gălbenușurile le mixam cu siropul de agave, uleiul de măsline, piureul de avocado, coaja de lămâie rasă.
Amestecăm cele două tipuri de făină cu amidon și praf de copt, le adăugăm în compoziția de gălbenuș.
Ultima dată încorporam încet albusurile.
Punem compoziția rezultată într-o tavă rotundă cu diametrul de 26 cm, o coacem 45 de minute.
O lăsăm să se răcească.
Pentru spumă, curatam perele, le tocam cuburi și le fierbem 10-15 minute în puțin sirop care contine părți egale de apă și zahăr, cu puțină esența de vanilie , restul condimentelor. Le strecuram, dăm deoparte condimentele și le pasam pentru a obtine un piure pe care îl dăm prin sită , să fie mai fin.
Cantarim piureul rezultat, pentru că avem nevoie de 300 de grame.
Îl reincalzim ușor și adăugăm foile de gelatina stoarse , în prealabil hidratate în puțină apă 5 minute .
Separat mixam smantana pentru frișcă cu zahăr pudră, o adăugăm în piureul răcit.
Lăsăm spuma să se întărească puțin și ornam blatul cu aceasta, ajutandu-ne de un șpriț cu vârf rotund, presaram fistic tocat și fulgi de ciocolată.
Acest tort merită încercat! E sănătos și gustos, având textura moale a unui chec!
Poftă bună!
Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...
Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasaO salata Caprese clasica, simpla si delicioasa, facuta cu rosii proaspete, mozzarella, busuioc si ulei de masline. Reteta...
Salata Caprese - simpla si delicioasaSavarinele cu frisca sunt o delicioasa imbinare intre textura pufoasa și ușor umeda a savarinei, imbibata cu deliciosul...
Savarine cu frisca - desert delicat si racoritorPrajitura cu foi și gem de prune este o delicatesa dulce și rafinata, care îmbina texturile si aromele subtile ale foilor...
Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoaraCartofii sunt preferatii mei ...mai ales cei prajiti :)) ... De fapt e o leguma des folosita si buna in aproape orice...
Cartofi la cuptorAm pregatit un tort racoritor cu fructe de sezon.
Tort de inghetata cu caise si ciocolata albaGem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala. Descopera cum sa prepari gem de caise sanatos si delicios fara zahar...
Gem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala.
Comentarii