Tort cu Alune, Ciocolata si Fructe de Padure, Fara Faina

Postat pe: 16-11-2013
(0)

Ingrediente

Pentru blat:
130 g alune macinate
100 g zahar
50 ml apa
4 oua
1,5 - 2 linguri cacao
1/2 esenta de vanilie
Pentru decor:
frisca
fructe
ciocolata rasa

Mod de preparare

Timp pregatire

PREGĂTIRE

1h:30min
Alunele, zaharul si apa se pun intr-o cratita. Se pune cratita pe foc la Bain Marie (se pune cratita, care nu atinge apa, intr-o oala mai mare cu apa) si se amesteca pana se topeste zaharul. Se lasa sa se racoreasca.

In compozitia rece se amesteca galbenusurile, vanilia si cacaua. Separat se bat spuma albusurile (eventual cu o lingura de zahar, luata din cantitatea totala), apoi se incorporeaza usor, amestecand de jos in sus, in compozitia cu alune.

Se toarna compozitia intr-o forma tapetata cu hartie de copt si se niveleaza. Se coace la foc mic, 150°c, cca o ora. Se face testul scobitorii.

Se scoate blatul, cu grija, dupa ce s-a racit pe un platou si se orneaza. Eu am ornat cu frisca, ciocolata rasa si fructe de padure.
Un tort absolut delicios.
Am folosit o tava de 22 cm diametrul. Pentru un tort mai mare se dubleaza cantitatile.
Reteta e de la Xandrinne, insa eu am inlocuit nucile cu alune.

Ouale se fie la temperatura camerei.

Se decoreaza dupa bunul plac.
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta culinara Tort cu Alune, Ciocolata si Fructe de Padure, Fara Faina" nu uita sa ii faci un review.

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 14 %
499.99 lei
429.99 lei

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

Fii primul care lasa un comentariu
Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei Tort cu Alune, Ciocolata si Fructe de Padure, Fara Faina