Tort cu 5 Creme si Blat Dungat

Postat pe: 07-09-2011
(3)

Ingrediente

blat:
4 oua
4 linguri apa
8 linguri zahar
8 linguri faina
crema 1 :
1 plic budinca vanilie
4 linguri zahar
300 ml cafea preparata
concentrat
crema 2:
3 galbenusuri
4 linguri zahar
50 ml cafea + 3 linguri
jumatate plic gelatina
200 ml frisca
crema 3:
1 plic gelatina
250 ml cafea preparata
100 g zahar
50 ml visinata
150 g visine din visinata
crema 4:
200 ml frisca naturala
50 ml visinata
100 g zahar
100 ml apa
un plic de gelatina
crema 5 :
100 g zahar
150 g dulceata de visine
1 plic gelatina
300 g smantana
150 ml apa

Mod de preparare

Timp pregatire

PREGĂTIRE

3h
Se bat albusele spuma tare cu apa, se adauga zaharul tot, dupa care se mai bat pana cand devine compozitia lucioasa. Pe rand, se adauga galbenusurile si la sfarsit, faina

Aluatul se imparte in doua parti, una se amesteca cu 1, 5 lingura cacao cenuta.
Cu ajutorul unor pungi taiate la capat (doua) se fac dugi oblice intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Se coace la 175 de grade pentru 30 minute.

O forma de tort cu folie alimentara se tapeteaza cu blatul taiat intr-un cerc pentru fundul formei si fasii dreptunghiulare pe margini. Se face un cilindru din folie de aluminiu care se pune direct pe fundul formei, peste blat in care se va pune crema 1.

Crema 1:
se prepara budinca dupa instructiunile de pe plic, inlocuind laptele cu cafeaua.
Dupa ce se toarna in cilindrul de aluminiu, se lasa 15 minute la congelator pana se intareste crema 1.

Crema 2:
Pe bain-marie se freaca 3 galbenusuri, 4 linguri zahar si 3 linguri cafea concentrata. Se lasa la racit
Se amesteca cu jumatate de pliculet de gelatina inmuiata in 50 ml cafea.
Frisca se bate si se amesteca cu cealalta compozitie.

Se taie cilindrul de aluminiu si peste se toarna amestecul crema 2 si se lasa la congelator 15 minute.

crema 3:
Se inmoaie gelatina in cafea, se dizolva putin pe foc si se amesteca cu restul ingredientelor.

Dupa aceea se toarna peste crema 2 si se lasa iar la inchegat la congelator (15 minute)

crema 4:
Gelatina se inmoaie in apa, se dizolva se amesteca cu zaharul, visinata si frisca batuta dupa care se pune peste crema 3. Se lasa alte 15 minute la congelator.

crema 5:
Zaharul se caramelizeaza si se dizlova in putina apa si gem. Gelatina se dizolva in restul de apa. Toate se amesteca cu smantana si se pun peste crema 4.

Tortul se lasa pana a doua zi acoperit in frigider.
Se rastoarna si se scoate folia alimentara.
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta culinara Tort cu 5 Creme si Blat Dungat" nu uita sa ii faci un review.

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 60 %
499.99 lei
199.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

haviva9
•  02.01.2016 12:23:05

este un tort foarte frumos si arata gustos. tava - ce dimensione are? din cantitatea asta de aluat e destul pentru acoperi tortul? multumesc raspunsul tau :)

geli68
•  21.03.2014 11:58:59

Tortul arata foarte bine si sunt convinsa ca este delicios, dar eu nu am inteles nimic din descrierea modului de asamblare.Puteti sa explicati din nou, un pic mai detaliat?

kitinuta
•  17.12.2011 21:18:41

nu va suparati dar eu nu am crescut in romania, si nu stiu ce inseamna cind dumneavoastra ziceti o "lingura de..." si o " cana de..." Daca vreti sa imi spuneti si mie cam cit ari veni in grame. Va multumesc, si astept rasuns. Kristina.

Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei Tort cu 5 Creme si Blat Dungat