Tort cu 5 Creme si Blat Dungat

Timp pregatire
180 minute
Complexitate
ridicata
Tort cu 5 Creme si Blat Dungat

Ingrediente

  • blat:
  • 4 oua
  • 4 linguri apa
  • 8 linguri zahar
  • 8 linguri faina
  • crema 1 :
  • 1 plic budinca vanilie
  • 4 linguri zahar
  • 300 ml cafea preparata
  • concentrat
  • crema 2:
  • 3 galbenusuri
  • 4 linguri zahar
  • 50 ml cafea + 3 linguri
  • jumatate plic gelatina
  • 200 ml frisca
  • crema 3:
  • 1 plic gelatina
  • 250 ml cafea preparata
  • 100 g zahar
  • 50 ml visinata
  • 150 g visine din visinata
  • crema 4:
  • 200 ml frisca naturala
  • 50 ml visinata
  • 100 g zahar
  • 100 ml apa
  • un plic de gelatina
  • crema 5 :
  • 100 g zahar
  • 150 g dulceata de visine
  • 1 plic gelatina
  • 300 g smantana
  • 150 ml apa

Mod de preparare

Se bat albusele spuma tare cu apa, se adauga zaharul tot, dupa care se mai bat pana cand devine compozitia lucioasa. Pe rand, se adauga galbenusurile si la sfarsit, faina

Aluatul se imparte in doua parti, una se amesteca cu 1, 5 lingura cacao cenuta.
Cu ajutorul unor pungi taiate la capat (doua) se fac dugi oblice intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Se coace la 175 de grade pentru 30 minute.

O forma de tort cu folie alimentara se tapeteaza cu blatul taiat intr-un cerc pentru fundul formei si fasii dreptunghiulare pe margini. Se face un cilindru din folie de aluminiu care se pune direct pe fundul formei, peste blat in care se va pune crema 1.

Crema 1:
se prepara budinca dupa instructiunile de pe plic, inlocuind laptele cu cafeaua.
Dupa ce se toarna in cilindrul de aluminiu, se lasa 15 minute la congelator pana se intareste crema 1.

Crema 2:
Pe bain-marie se freaca 3 galbenusuri, 4 linguri zahar si 3 linguri cafea concentrata. Se lasa la racit
Se amesteca cu jumatate de pliculet de gelatina inmuiata in 50 ml cafea.
Frisca se bate si se amesteca cu cealalta compozitie.

Se taie cilindrul de aluminiu si peste se toarna amestecul crema 2 si se lasa la congelator 15 minute.

crema 3:
Se inmoaie gelatina in cafea, se dizolva putin pe foc si se amesteca cu restul ingredientelor.

Dupa aceea se toarna peste crema 2 si se lasa iar la inchegat la congelator (15 minute)

crema 4:
Gelatina se inmoaie in apa, se dizolva se amesteca cu zaharul, visinata si frisca batuta dupa care se pune peste crema 3. Se lasa alte 15 minute la congelator.

crema 5:
Zaharul se caramelizeaza si se dizlova in putina apa si gem. Gelatina se dizolva in restul de apa. Toate se amesteca cu smantana si se pun peste crema 4.

Tortul se lasa pana a doua zi acoperit in frigider.
Se rastoarna si se scoate folia alimentara.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu caise si lapte de cocos

Prajitura cu caise si lapte de cocos

Prajitura cu caise si lapte de cocos
Dovlecei cu parmezan si pesmet, la cuptor

Dovlecei cu parmezan si pesmet, la cuptor

Descopera reteta de dovlecei copti in cuptor cu parmezan si pesmet, o gustare crocanta si delicioasa. Perfecti pentru un...

Dovlecei cu parmezan si pesmet, la cuptor
Cartofi Noi Umpluti, Pane

Cartofi Noi Umpluti, Pane

Cartofi Noi Umpluti, Pane
Cele mai apreciate rețete
Prajitura rasturnata cu visine si caise
1
Dulciuri

Prajitura rasturnata cu visine si caise

Prajitura rasturnata cu visine si caise
Bors cu loboda rosie, reteta de post
2
Borsuri, supe, ciorbe

Bors cu loboda rosie, reteta de post

Bors cu loboda rosie, reteta de post
Inghetata de trandafiri si banane
3
Dulciuri

Inghetata de trandafiri si banane

Inghetata de trandafiri si banane
Supa de linte turceasca - delicioasa, sanatoasa si usor de preparat
4
Carte de bucate

Supa de linte turceasca - delicioasa, sanatoasa si usor de preparat

Supa de linte turceasca (Mercimek Çorbası) este o reteta traditionala si foarte populara in bucataria turceasca. Este o...

Supa de linte turceasca - delicioasa, sanatoasa si usor de preparat
Dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza
5
Carte de bucate

Dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza

Reteta delicioasa de dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza, usor de preparat, perfecta pentru o masa sanatoasa si...

Dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza
Parteneri
Cod Bacalhau cu Alheira si Grelos la cuptor
Bucataras.RO

Cod Bacalhau cu Alheira si Grelos la cuptor

E destul de greu de preparat aceasta reteta daca nu aveti ingredientele necesare , specifice din Portugalia. E inca una din...

Cod Bacalhau cu Alheira si Grelos la cuptor
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Culinar.RO

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
Gustos.RO

Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti

Descopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...

Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti