Tort de cacao cu crema de vanilie

Portii
15
Timp pregatire
145 minute
Timp coacere
35 minute
Complexitate
ridicata
Tort de cacao cu crema de vanilie

Ingrediente

  • 3 linguri zahar;
  • pentru blat avem nevoie de:
  • 6 galbenusuri;
  • 250 g unt sau margarina;
  • 5 linguri de zahar;
  • 6 linguri (cu varf) faina;
  • 10 linguri lapte;
  • 2 linguri (cu varf) cacao;
  • un plic praf de copt;
  • un varf lingurita sare;
  • pentru crema de vanilie:
  • 3 galbenusuri;
  • 350 ml lapte;
  • 2 linguri (cu varf) faina;
  • Jumatate de pastaie de vanilie;
  • 100 g unt;
  • Ciocolata neagra dupa gust;
  • pentru sirop avem nevoie de:
  • apa 400 ml;
  • 3 linguri zahar;
  • 25 g whisky sau alta tarie;
  • pentru ornat avem nevoie de:
  • 200 ml frisca lichida;
  • Ornamente de zahar;
  • O cutie de rulouri de napolitana umplute cu crema

Mod de preparare

Pentru onomastica surorii mele am pregatit un tort cu blat de cacao, crema de vanilie si ciocolata, decorat cu frisca si rulouri de napolitana umplute cu crema.

Mod de preparare:
Blatul:
Se amesteca untul (sau margarina) cu zaharul, un praf de sare, se adauga, rand pe rand, galbenusurile, laptele, faina, cacaoa si praful de copt. Se toarna intr-o tava rotunda pregatita cu foaie de copt si se coace la foc mediu aprox 30-35 de minute.

Siropul:
Se face un sirop din apa cu zahar si se lasa sa fiarba cam 5 minute. Dupa ce se da de pe foc, se adauga whisky sau alte esente.

Cremele:
Pentru crema de vanilie: intr-o craticioara, se amesteca galbenusurile cu zaharul, semintele de vanilie si faina. Se toarna incet laptele cald, amestecand si batand tot timpul cu un tel pentru a o face mai aerata, apoi se pune inapoi craticioara pe foc. Se fierbe pana se ingroasa. Se da de pe foc, se adauga untul si se amesteca bine.
Pentru crema de ciocolata: se toarna intr-un castronel un pic din crema de vanilie si se amesteca bine cu putina ciocolata neagra.

Dupa ce s-au racit blatul, crema si siropul, se taie blatul in 2 foi si se insiropeaza.

Decorul:
Se umple tortul cu crema de vanilie, pastrand insa 2 linguri de crema si pentru ornat. Se intinde peste aceasta, cu grija, si crema de ciocolata si se adauga capacul tortului.


Frisca lichida se bate cu mixerul pana devine cremoasa si consistenta.

Se imbraca tortul in frisca. Se orneaza cu flori de frisca si, in mijloc, cu crema de vanilie ramasa. Se decoreaza cu ornamente de zahar, iar marginile se imbraca in rulouri de napolitana umplute cu crema.

Se da la rece pana la servire.

Portii: 15
Timp total: aprox 3 ore

Pofta Buna!

Daca va place reteta mea, o puteti gasi si pe blogul meu:
http://ancutsa-cuisine.blogspot.com/2017/07/tort-cristina-2017.html

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Tort cu banane si biscuiti, in doua culori

Tort cu banane si biscuiti, in doua culori

Tort cu banane si biscuiti, in doua culori
Fasole scazuta cu ciolan de porc afumat si ardei copt

Fasole scazuta cu ciolan de porc afumat si ardei copt

Fasole scazuta cu ciolan de porc afumat si ardei copt
Poale-n brau si colacei cu branza dulce si ciocolata

Poale-n brau si colacei cu branza dulce si ciocolata

Poale-n brau si colacei cu branza dulce si ciocolata
Cele mai apreciate rețete
Prajitura cu foi si gem de prune
1
Dulciuri

Prajitura cu foi si gem de prune

Prajitura cu foi si gem de prune
Prajitura Tosca
2
Dulciuri

Prajitura Tosca

Prajitura Tosca
Savarine cu frisca
3
Dulciuri

Savarine cu frisca

Savarine cu frisca
Tort cu banane si biscuiti, in doua culori
4
Dulciuri

Tort cu banane si biscuiti, in doua culori

Tort cu banane si biscuiti, in doua culori
Prajitura Sireata
5
Dulciuri

Prajitura Sireata

Prajitura Sireata
Parteneri
Aperitiv muffins cu ou
Bucataras.RO

Aperitiv muffins cu ou

"Picnicul bucatarasilor" Am vazut aceasta reteta faina la Adriana si mi-a placut asa mult ca am si...

Aperitiv muffins cu ou
Poale-n brau (branzoaice)
Culinar.RO

Poale-n brau (branzoaice)

In Muntenia li se spune branzoaice, in Moldova Poale-n brau, dar sunt bune oricum le-ai spune.

Poale-n brau (branzoaice)
Tort Diplomat
Gustos.RO

Tort Diplomat

Reteta de tort Diplomat. Cum faci acasa cel mai bun tort Diplomat.

Tort Diplomat