Tort Cremicios

Complexitate
medie
Tort Cremicios

Ingrediente

  • Blat rulada:
  • 6 oua sau 10 albusuri
  • 6 linguri zahar
  • 4 linguri faina
  • 1 plic praf de copt
  • 1 lingura cacao
  • Crema rulada:
  • 300 ml frisca lichida
  • 200 g ciocolata alba
  • Altele:
  • - 2 oua
  • - 1,25 litri de lapte
  • - 14 linguri zahar
  • - 2 linguri faina
  • - 1/2 lingurita praf de copt
  • - 200 g alune
  • - 300 g visine
  • - 3 pliculete gelatina
  • - 3 budinci de cacao
  • - 250 ml frisca
  • - 300 g ciocolata neagra

Mod de preparare

Intai pregatim blatul pentru rulada. Batem albusurile spuma, impreuna cu zaharul, adaugam galbenusurile, praful de copt, o lingura de cacao si 4 linguri de faina. Amestecul se coace la foc mediu, aproximativ 10 minute.

Apoi, pregatim crema alba, cu care vom umple rulada. Se fierb 150 ml frisca lichida cu ciocolata alba, pana se dizolva. Intre timp, se bat 150 ml frisca si se adauga compozitia obtinuta anterior, amestecand cu mixerul in continuare, pana cand obtinem o crema tare cu care umplem rulada.

In continuare, pregatim un blat subtire, rotund: se bat spuma albusurile cu 2 linguri de zahar, se adauga galbenusurile, faina, praful de copt si se coace la foc mic, in cuptorul preincalzit.
Pentru crema de ciocolata, se prepara 3 budinci, cu 1,25 litri de lapte si 12 linguri de zahar, si se lasa sa se raceasca.

Gelatina se dizolva in cateva linguri de apa si 2-3 linguri de budinca inca neracita complet. Se topeste ciocolata si se adauga in budinca, impreuna cu gelatina. In final, se adauga frisca batuta si alunele maruntite.

Se alege un vas cat mai rotund. Se tapeteaza interiorul vasului cu feliute de rulada, peste care am turnat straturi de crema, intre care am pus visine. Deasupra se pune blatul preparat anterior si se lasa in frigider cam 12 ore (sau de seara pana dimineata).

Dupa cele 12 ore, se intoarce tortul pe un platou si se decoreaza cu ciocolata si eventual frisca.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cornulete dulci vanilate cu nuca sau migdale - fragede si aromate

Cornulete dulci vanilate cu nuca sau migdale - fragede si aromate

Cornulete dulci vanilate, cu nuca sau migdale, fragede si aromate, perfecte pentru un desert rapid.

Cornulete dulci vanilate cu nuca sau migdale - fragede si aromate
Bors rusesc cu sfecla rosie –  hranitor si plin de culoare

Bors rusesc cu sfecla rosie – hranitor si plin de culoare

Borsul rusesc cu sfecla rosie este hranitor si colorat, cu gust dulce-acrisor, perfect pentru zilele racoroase. O reteta...

Bors rusesc cu sfecla rosie – hranitor si plin de culoare
Paste penne cu sos cremos de spanac - o reteta rapida, gustoasa si satioasa

Paste penne cu sos cremos de spanac - o reteta rapida, gustoasa si satioasa

Paste penne cu sos cremos de spanac, o reteta rapida, gustoasa si satioasa, ideala pentru pranz sau cina. Pennele se combina...

Paste penne cu sos cremos de spanac - o reteta rapida, gustoasa si satioasa