Tort Cremicios

Complexitate
medie
Tort Cremicios

Ingrediente

  • Blat rulada:
  • 6 oua sau 10 albusuri
  • 6 linguri zahar
  • 4 linguri faina
  • 1 plic praf de copt
  • 1 lingura cacao
  • Crema rulada:
  • 300 ml frisca lichida
  • 200 g ciocolata alba
  • Altele:
  • - 2 oua
  • - 1,25 litri de lapte
  • - 14 linguri zahar
  • - 2 linguri faina
  • - 1/2 lingurita praf de copt
  • - 200 g alune
  • - 300 g visine
  • - 3 pliculete gelatina
  • - 3 budinci de cacao
  • - 250 ml frisca
  • - 300 g ciocolata neagra

Mod de preparare

Intai pregatim blatul pentru rulada. Batem albusurile spuma, impreuna cu zaharul, adaugam galbenusurile, praful de copt, o lingura de cacao si 4 linguri de faina. Amestecul se coace la foc mediu, aproximativ 10 minute.

Apoi, pregatim crema alba, cu care vom umple rulada. Se fierb 150 ml frisca lichida cu ciocolata alba, pana se dizolva. Intre timp, se bat 150 ml frisca si se adauga compozitia obtinuta anterior, amestecand cu mixerul in continuare, pana cand obtinem o crema tare cu care umplem rulada.

In continuare, pregatim un blat subtire, rotund: se bat spuma albusurile cu 2 linguri de zahar, se adauga galbenusurile, faina, praful de copt si se coace la foc mic, in cuptorul preincalzit.
Pentru crema de ciocolata, se prepara 3 budinci, cu 1,25 litri de lapte si 12 linguri de zahar, si se lasa sa se raceasca.

Gelatina se dizolva in cateva linguri de apa si 2-3 linguri de budinca inca neracita complet. Se topeste ciocolata si se adauga in budinca, impreuna cu gelatina. In final, se adauga frisca batuta si alunele maruntite.

Se alege un vas cat mai rotund. Se tapeteaza interiorul vasului cu feliute de rulada, peste care am turnat straturi de crema, intre care am pus visine. Deasupra se pune blatul preparat anterior si se lasa in frigider cam 12 ore (sau de seara pana dimineata).

Dupa cele 12 ore, se intoarce tortul pe un platou si se decoreaza cu ciocolata si eventual frisca.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata

Tarta cu prune si zmeura este un desert delicios, cu aluat fraged si umplutura aromata de fructe. O reteta simpla, perfecta...

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata
Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc

Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc

Musacaua de vinete este un preparat traditional grecesc, compus din straturi de vinete prajite, carne tocata in sos aromat de...

Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc
Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa

Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa

Aripioarele lipicioase sunt o delicatesa savuroasa, perfecta pentru orice masa. Marinarea in sos de soia, miere, ketchup,...

Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa
Cele mai apreciate rețete
Pandispan cu mere si budinca
2
Dulciuri

Pandispan cu mere si budinca

Pandispan cu mere si budinca
Gogosari in Sos de Mustar
3
Conserve, muraturi

Gogosari in Sos de Mustar

Gogosari in Sos de Mustar
Sufleu de cartofi
5
Aperitive

Sufleu de cartofi

Sufleu de cartofi
Parteneri
Prajitura cu caise si iaurt
Culinar.RO

Prajitura cu caise si iaurt

Retete dietetice

Prajitura cu caise si iaurt
Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie
Gustos.RO

Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie

Incearca reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem, usor de preparat si perfecte pentru orice ocazie. Savureaza gogosi...

Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie