Se bat albusurile tare, se adauga apoi zaharul,galbenusurile pe rand timp in care batem cu mixerul bine de tot si la sfarsit punem faina amestecata cu praful de copt. Lasam mixerul deoparte....si amestecam cu lingura de lemn de jos in sus incet.
Punem compozitia in tava in care am pus hartie de copt si marginile le-amuns cu margarina si dam la cuptor 30 minute. Primele 10 min. focul trebuie sa fie iute apoi dam focul mai incet.
Batem frisca si incet incorporam crema de lune in frisca si amestecam cu mixerul pana terminam crema de alune. Este o crema usoara, gustoasa, buna pentru copii.
Insiropam fiecare blat dar nu mult sirop, cam 300 ml la tot tortul. Tortul este inalt si daca punem mult sirop...mi-e teama sa nu se culce tortul intr-o parte.
Zahar, rom punem dupa cat dorim fiecare, cam 150 g zahar si 1 fiola de esenta rom.
Tarta cu prune si zmeura este un desert delicios, cu aluat fraged si umplutura aromata de fructe. O reteta simpla, perfecta...
Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromataMusacaua de vinete este un preparat traditional grecesc, compus din straturi de vinete prajite, carne tocata in sos aromat de...
Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecescAripioarele lipicioase sunt o delicatesa savuroasa, perfecta pentru orice masa. Marinarea in sos de soia, miere, ketchup,...
Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasaIncearca reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem, usor de preparat si perfecte pentru orice ocazie. Savureaza gogosi...
Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie
Comentarii