Tort Ciudat - cu Crema de Smantana si Struguri

Postat pe: 12-11-2012
(0)

Ingrediente

blat:
175 gr unt
175 gr zahar
esenta de vanilie
3 oua
150 -175 gr faina
1 lingurita praf de copt
1,5 linguri cacao
crema 1:
250 gr nuca macinata
250 gr smantana
1 foaie de gelatina
100 gr gem/jeleu/fructe uscate 100 gr zahar
crema 2:
250 gr smantana
250 gr nuca de cocos
200 gr zahar pudra
1 foaie de gelatina
3 linguri cacao
Struguri
sirop de zahar

Mod de preparare

Timp pregatire

PREGĂTIRE

3h
O sa va surprind cu un tort - ma stiti - cu greu ma apuc eu de torturi (accent pe u si nu pe o ...) Dar m-am gandit sa va felicit pentru anisorii petrecuti in eter - meritati un tort aniversar si, nefiind prezenta la data respectiva, cu atat mai mult!!!

a iesit cam ciudat tortul meu - am avut mai mult inspiratie decat maiestrie asa ca am improvizat chestii, fara prea multa grija la cantitati. Acum, la redare, ma simt pusa la colt - improvizez a doua oara, scriind din memorie. Ca reteta propriuzisa nu am ...

Pentru decor: nuca prajita si toacata grob, nuca de cocos, ciocolata amaruie rasa, boabe de strugure

Asadar, blatul se face foarte usor, clasic: frecati untul pana la inspumare, adaugati zaharul, mai frecati nitel si strecurati pe rand cele trei oua, picurati esenta de vanilie. Cand zaharul este de tot topit si ouale incorporate perfect adaugati faina cernuta in prealabil si amestestecata cu praful de copt.

Impartiti aluatul in doua si adaugati intr-una din parti, cacao cernuta. Ungeti cu unt o forma cu pereti detasabili si turnati cele doua compozitii. Plimbati-va cu varful unui cutit prin aluat ca sa obtineti forme marmorate.

Dati la cuptor pentru 30 de minute, la 180 de grade.

crema 1 - amestecati smantana cu nuca macinata si fructele sau gemul preferat. Dizolvati gelatina in sirop de zahar si adaugati-o la smantana. Lasati-o la racit.

crema 2 - amestecati cantitati egale de smantana si nuca de cocos, zaharul pudra si gelatina dizolvata. Raciti.
Scoateti blatul din forma, lasati-l sa se raceasca la temperatura bucatariei si apoi taiati-l in trei felii egale; insiropati (eu am folosit smeurata indoita cu apa, haha) si incepeti a le umple cu prima crema. Puneti deasupra fiecarui strat de crema, boabe de strugure.

Daca nu aveti timp sau rabdare sa se raceasca suficient crema, puteti sa va ajutati de un un carton pus in jurul blatului - chiar si pentru a avea un tort perfect aliniat, si dupa fiecare strat de crema puneti la rece inainte de a adauga urmatoarea felie de blat si crema aferenta. Eu asa am facut. Puneti intreaga alcatuire in frigider peste noapte.

A doua zi scoateti tortul si-l imbracati in crema a doua, nivelati si ornati cum va taie capul. Cum m-a taiat pe mine capul? Uite asa:
[Paranteza mare! n-o sa va vina sa credeti - exact in ziua cand m-am hotarat eu sa va fac un tort aniversar, tumna strecurasem smeurata si am tras-o la sticlute. Atata m-am tot invartit in jurul strecuratoarei cu boabele de smeura ramase, cand pe dreapta cand pe stanga, pana cand ... am pus in crema tortului o parte din ele - alcoolizate bineee, hehe - pe langa nuca deci ... a iesit un tort pentru adulti, trebuia sa ma gandesc ... abia de-am reusit sa-l dovedim cu vecini cu tot, pfuuiii ... Dar fu atat de bun la gust incat am pus la congelator restul de smeura pentru un viitor stralucit - unele chestii se descopera din intamplare ... Inchid paranteza. ]
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta culinara Tort Ciudat - cu Crema de Smantana si Struguri" nu uita sa ii faci un review.

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

Fii primul care lasa un comentariu
Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei Tort Ciudat - cu Crema de Smantana si Struguri