Tort Cherry-Ricotta

Timp pregatire
70 minute
Complexitate
medie
Tort Cherry-Ricotta

Ingrediente

  • Blat:
  • 4 oua
  • 4 linguri zahar
  • 6 linguri cu varf faina
  • 50 ml ulei
  • un praf de sare
  • 100 gr coacaze rosii si negre
  • Crema:
  • 250 gr ricotta
  • 200 smantana pt frisca
  • 3-4 linguri miere, depinde cat de dulce va place
  • 1 lingura zeama de lamaie
  • coaja razuita de la o jum de lamaie
  • 1 plic gelatina
  • 200 gr cirese fara samburi si taiate in jumatate
  • Pt ornat:
  • cirese si coacaze

Mod de preparare

Incepem prin a face blatul: ouale le batem cu zaharul si sarea pana si-au triplat volumul, apoi adaugam uleiul, amestecam sa se incorporeze, apoi cu o spatula adaugam faina, amestecam usor de jos in sus, la final punem si coacazele. Amestecul il turnam intr-o tava cu inel detasabil de 20 cm, tapetata pe fund cu hartie de copt. Coacem la 180 grade timp de 35-40 min pana trece testul scobitorii. Lasam sa se raceasca apoi taiem blatul in 2.

Pentru crema batem frisca, apoi ricotta o amestecam bine cu mierea, coaja de lamaie si zeama de lamaie, la urma le amestecam pana devin omogene. 1/3 din crema o punem intr-un alt bol. Adaugam ciresele in 2/3 din crema ramasa. Gelatina o hidratam conform instructiunilor de pe ambalaj, apoi o topim pe baie de aburi. 1/3 din gelatina o punem in crrema fara cirese, iar restul in crema cu cirese. Punem o jumatate din blat in forma de copt folosita, peste punem crema cu cirese si ricotta, punem peste al 2-lea blat, iar deasupra crema ramasa. Ornam cu fructe si dam la rece minim 3 ore.
Iunie ciresar! Ce pot fi mai bune decat ciresele? Nimic …daca ma intrebati pe mine:) , dar acest tort imi place pentru ca este usor, cremos si cu cirese prospete.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Tort cu crema de iaurt moca si pere

Tort cu crema de iaurt moca si pere

Tort cu crema de iaurt moca si pere
Mancarica de legume gratinata

Mancarica de legume gratinata

Mancarica de legume gratinata
Luscos Ardelenesc

Luscos Ardelenesc

Luscos Ardelenesc