Incepem prin a face blatul: ouale le batem cu zaharul si sarea pana si-au triplat volumul, apoi adaugam uleiul, amestecam sa se incorporeze, apoi cu o spatula adaugam faina, amestecam usor de jos in sus, la final punem si coacazele. Amestecul il turnam intr-o tava cu inel detasabil de 20 cm, tapetata pe fund cu hartie de copt. Coacem la 180 grade timp de 35-40 min pana trece testul scobitorii. Lasam sa se raceasca apoi taiem blatul in 2.
Pentru crema batem frisca, apoi ricotta o amestecam bine cu mierea, coaja de lamaie si zeama de lamaie, la urma le amestecam pana devin omogene. 1/3 din crema o punem intr-un alt bol. Adaugam ciresele in 2/3 din crema ramasa. Gelatina o hidratam conform instructiunilor de pe ambalaj, apoi o topim pe baie de aburi. 1/3 din gelatina o punem in crrema fara cirese, iar restul in crema cu cirese. Punem o jumatate din blat in forma de copt folosita, peste punem crema cu cirese si ricotta, punem peste al 2-lea blat, iar deasupra crema ramasa. Ornam cu fructe si dam la rece minim 3 ore.
Iunie ciresar! Ce pot fi mai bune decat ciresele? Nimic …daca ma intrebati pe mine:) , dar acest tort imi place pentru ca este usor, cremos si cu cirese prospete.
"pentru Saptamana barbatilor care gatesc" ... Barbatii in bucatarie sunt subestimati ... se stie ca cei mai buni bucatari...
Briose cu ciocolataRetete dietetice Este o reteta foarte simpla si foarte gustoasa!
Rulouri de vinete in sos de rosii cu usturoi
Comentarii