Incepem prin a face blatul: ouale le batem cu zaharul si sarea pana si-au triplat volumul, apoi adaugam uleiul, amestecam sa se incorporeze, apoi cu o spatula adaugam faina, amestecam usor de jos in sus, la final punem si coacazele. Amestecul il turnam intr-o tava cu inel detasabil de 20 cm, tapetata pe fund cu hartie de copt. Coacem la 180 grade timp de 35-40 min pana trece testul scobitorii. Lasam sa se raceasca apoi taiem blatul in 2.
Pentru crema batem frisca, apoi ricotta o amestecam bine cu mierea, coaja de lamaie si zeama de lamaie, la urma le amestecam pana devin omogene. 1/3 din crema o punem intr-un alt bol. Adaugam ciresele in 2/3 din crema ramasa. Gelatina o hidratam conform instructiunilor de pe ambalaj, apoi o topim pe baie de aburi. 1/3 din gelatina o punem in crrema fara cirese, iar restul in crema cu cirese. Punem o jumatate din blat in forma de copt folosita, peste punem crema cu cirese si ricotta, punem peste al 2-lea blat, iar deasupra crema ramasa. Ornam cu fructe si dam la rece minim 3 ore.
Iunie ciresar! Ce pot fi mai bune decat ciresele? Nimic …daca ma intrebati pe mine:) , dar acest tort imi place pentru ca este usor, cremos si cu cirese prospete.
Prajitura Medovik, cunoscuta si ca prajitura cu miere, este un desert format din foi subtiri cu miere si crema fina din...
Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicateAstazi iti arat un alt snack rapid si extrem de gustos. De data aceasta fara carne: trigoane cu ciuperci si cascaval. Le vei...
Aperitiv trigoane cu ciuperci si cascavalCozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparit
Comentarii