Tort Cetatea Cristinei

Portii
10
Timp pregatire
180 minute
Timp coacere
30 minute
Complexitate
ridicata
Tort Cetatea Cristinei

Ingrediente

  • 400 ml smantana pt frisca
  • Blat:
  • 6 oua
  • 150 g zahar
  • 150 g faina
  • 100 g cicolata cu lapte
  • 100 g cicolata amaruie
  • 2 lingurite praf de copt
  • 100 g unt
  • un praf de sare
  • Crema mascarpone:
  • 500 g mascarpone
  • Crema ciocolata:
  • 400 ml smantana pt frisca
  • 360 g ciocolata cu lapte
  • 60 g unt
  • Pentru ornat: fulgi de migdale, mini biscuiti Leibniz, fulgi de ciocolata.

Mod de preparare

Pentru blat separam albusurile de galbenusuri. Topim untul impreuna cu ciocolata. Lasam sa se raceasca. Mixam albusurile spuma cu praful de sare, adaugam zaharul si mixam pana se topeste. Amestecam galbenusurile cu untul si ciocolata topite, apoi le adaugam peste albusurile spuma, amestecand usor. Adaugam treptat si faina amestecata cu praful de copt si omogenizam. Turnam compozitia in tava tapetata cu hartie de copt si introducem in cuptorul incins. Coacem aproximativ 25 minute, facem testul cu scobitoarea.
Lasam blatul sa se raceasca si ne ocupam de creme.
Mai intai punem intr-o cratita pe foc ingredientele pentru crema de ciocolata: cele 360 g ciocolata, 60 g unt si 400 ml smantana pt frisca sau frisca lichida. Eu le pun intotdeauna pe ochiul cel mai mic de la aragaz si amestec pana se topeste ciocolata. Lasam sa se raceasca, apoi introducem la frigider pentru 2 ore.
Pregatim si crema de mascarpone: mixam smantana pentru frisca, apoi adaugam crema de mascarpone frecata in prealabil. Se mai poate adauga zahar pudra dupa gust cand se mixeaza smantana. Dupa gustul meu, nu a fost nevoie de zahar.
Am taiat din blat un patrat cu latura de 20 cm. Cu ajutorul unui pahar am facut 12 discuri pentru turnuri, cate 3 pentru fiecare turn. Am decupat fiecare colt al patratului cu forma rotunda a paharului pentru a introduce turnurile. Partile ramase le-am folosit la stratul 2 de blat.
Am taiat fiecare disc pe jumatate, obtinand cate 6 bucati pentru fiecare turn.
Am insiropat cu zeama de portocala in care am pus si cateva linguri de zahar (dupa gust) fiecare bucata de blat. Am pus crema de mascarpone intre discurile de blat pentru turnuri, unind cate 6. Peste forma patrata insiropata am pus crema de mascarpone, apoi resturile de blat insiropate si din nou crema de mascarpone.
Am asezat turnurile in colturile decupate ale patratului si am imbracat totul in crema de mascarpone.
Am introdus pentru o jumatate de ora la frigider, timp in care am mixat crema de ciocolata.
Am imbracat tot tortul in crema de ciocolata si am ornat cu fulgi de ciocolata, mini biscuiti Leibniz, fulgi de migdale, bucati de ciocolata.


 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Strudel delicios cu fructe, cu un aluat foietat usor de facut

Strudel delicios cu fructe, cu un aluat foietat usor de facut

Strudel delicios cu fructe, cu un aluat foietat usor de facut
Dovlecei cu parmezan si pesmet, la cuptor

Dovlecei cu parmezan si pesmet, la cuptor

Descopera reteta de dovlecei copti in cuptor cu parmezan si pesmet, o gustare crocanta si delicioasa. Perfecti pentru un...

Dovlecei cu parmezan si pesmet, la cuptor
Spaghete cu gorgonzola, zucchini și roșii deshidratate

Spaghete cu gorgonzola, zucchini și roșii deshidratate

Încântă-ți papilele gustative cu această rețetă rafinată de spaghete cu gorgonzola, zucchini și roșii deshidratate....

Spaghete cu gorgonzola, zucchini și roșii deshidratate
Cele mai apreciate rețete
Tocana de legume cu morcov si orez - conserva pentru iarna
2
Conserve, muraturi

Tocana de legume cu morcov si orez - conserva pentru iarna

Tocana de legume cu morcov si orez este o conserva minunata pentru iarna, care nu lipseste niciodata din camara mea.

Tocana de legume cu morcov si orez - conserva pentru iarna
Tavalita cu Nuca
3
Dulciuri

Tavalita cu Nuca

Tavalita cu Nuca
Cum se face sucul de roșii pentru iarnă
4
Conserve, muraturi

Cum se face sucul de roșii pentru iarnă

Cum se face sucul de roșii pentru iarnă
Parteneri
Desert crumble cu prune si nuci
Bucataras.RO

Desert crumble cu prune si nuci

Îmi place tare mult să prepar crumble, cu orice fructe, dar parcă acest crumble cu prune și nuci este cel mai bun...

Desert crumble cu prune si nuci
Dulceata de caise
Culinar.RO

Dulceata de caise

Am avut cateva caise pe acasa care stateau sa se strice . In urma cu vreo luna si jumatate am comandat Green Sugar gelifiant...

Dulceata de caise
Galette cu caise. Reteta de tarta rustica cu caise
Gustos.RO

Galette cu caise. Reteta de tarta rustica cu caise

Galette cu caise - reteta de tarta rustica cu caise. Descopera cum sa prepari o tarta delicioasa si usor de facut, perfecta...

Galette cu caise. Reteta de tarta rustica cu caise
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia