Pentru blat separam albusurile de galbenusuri. Topim untul impreuna cu ciocolata. Lasam sa se raceasca. Mixam albusurile spuma cu praful de sare, adaugam zaharul si mixam pana se topeste. Amestecam galbenusurile cu untul si ciocolata topite, apoi le adaugam peste albusurile spuma, amestecand usor. Adaugam treptat si faina amestecata cu praful de copt si omogenizam. Turnam compozitia in tava tapetata cu hartie de copt si introducem in cuptorul incins. Coacem aproximativ 25 minute, facem testul cu scobitoarea.
Lasam blatul sa se raceasca si ne ocupam de creme.
Mai intai punem intr-o cratita pe foc ingredientele pentru crema de ciocolata: cele 360 g ciocolata, 60 g unt si 400 ml smantana pt frisca sau frisca lichida. Eu le pun intotdeauna pe ochiul cel mai mic de la aragaz si amestec pana se topeste ciocolata. Lasam sa se raceasca, apoi introducem la frigider pentru 2 ore.
Pregatim si crema de mascarpone: mixam smantana pentru frisca, apoi adaugam crema de mascarpone frecata in prealabil. Se mai poate adauga zahar pudra dupa gust cand se mixeaza smantana. Dupa gustul meu, nu a fost nevoie de zahar.
Am taiat din blat un patrat cu latura de 20 cm. Cu ajutorul unui pahar am facut 12 discuri pentru turnuri, cate 3 pentru fiecare turn. Am decupat fiecare colt al patratului cu forma rotunda a paharului pentru a introduce turnurile. Partile ramase le-am folosit la stratul 2 de blat.
Am taiat fiecare disc pe jumatate, obtinand cate 6 bucati pentru fiecare turn.
Am insiropat cu zeama de portocala in care am pus si cateva linguri de zahar (dupa gust) fiecare bucata de blat. Am pus crema de mascarpone intre discurile de blat pentru turnuri, unind cate 6. Peste forma patrata insiropata am pus crema de mascarpone, apoi resturile de blat insiropate si din nou crema de mascarpone.
Am asezat turnurile in colturile decupate ale patratului si am imbracat totul in crema de mascarpone.
Am introdus pentru o jumatate de ora la frigider, timp in care am mixat crema de ciocolata.
Am imbracat tot tortul in crema de ciocolata si am ornat cu fulgi de ciocolata, mini biscuiti Leibniz, fulgi de migdale, bucati de ciocolata.
Fursecurile cu ciocolata sunt o gustare delicioasa, perfecta pentru a satisface pofta de dulce sau pentru a insoti o ceasca...
Fursecuri cu ciocolata - moi si dulciPapricasul de pui cu galuste este unul dintre cele mai cunoscute feluri de mancare traditionale unguresti.
Papricas de pui cu galuste - gustos si savurosSavureaza o masa reconfortanta cu paste Bolognese, un deliciu clasic al bucatariei italiene. Pastele al dente sunt insotite...
Paste Bolognese - imbietoare si delicioaseMuffins cu mere si nuci sunt o gustare delicioasa si sanatoasa, usor de pregatit. Reteta de briose cu fructe se prepara usor...
Muffins cu mere si nuciTort cu crema de ciocolata si rom – un desert rafinat, cu blaturi pufoase de cacao, insiropate cu caramel aromat, crema...
Tort cu crema de ciocolata si rom. Un desert aromat si delicios, perfect pentru orice ocazie
Comentarii