Pentru blat separam albusurile de galbenusuri. Topim untul impreuna cu ciocolata. Lasam sa se raceasca. Mixam albusurile spuma cu praful de sare, adaugam zaharul si mixam pana se topeste. Amestecam galbenusurile cu untul si ciocolata topite, apoi le adaugam peste albusurile spuma, amestecand usor. Adaugam treptat si faina amestecata cu praful de copt si omogenizam. Turnam compozitia in tava tapetata cu hartie de copt si introducem in cuptorul incins. Coacem aproximativ 25 minute, facem testul cu scobitoarea.
Lasam blatul sa se raceasca si ne ocupam de creme.
Mai intai punem intr-o cratita pe foc ingredientele pentru crema de ciocolata: cele 360 g ciocolata, 60 g unt si 400 ml smantana pt frisca sau frisca lichida. Eu le pun intotdeauna pe ochiul cel mai mic de la aragaz si amestec pana se topeste ciocolata. Lasam sa se raceasca, apoi introducem la frigider pentru 2 ore.
Pregatim si crema de mascarpone: mixam smantana pentru frisca, apoi adaugam crema de mascarpone frecata in prealabil. Se mai poate adauga zahar pudra dupa gust cand se mixeaza smantana. Dupa gustul meu, nu a fost nevoie de zahar.
Am taiat din blat un patrat cu latura de 20 cm. Cu ajutorul unui pahar am facut 12 discuri pentru turnuri, cate 3 pentru fiecare turn. Am decupat fiecare colt al patratului cu forma rotunda a paharului pentru a introduce turnurile. Partile ramase le-am folosit la stratul 2 de blat.
Am taiat fiecare disc pe jumatate, obtinand cate 6 bucati pentru fiecare turn.
Am insiropat cu zeama de portocala in care am pus si cateva linguri de zahar (dupa gust) fiecare bucata de blat. Am pus crema de mascarpone intre discurile de blat pentru turnuri, unind cate 6. Peste forma patrata insiropata am pus crema de mascarpone, apoi resturile de blat insiropate si din nou crema de mascarpone.
Am asezat turnurile in colturile decupate ale patratului si am imbracat totul in crema de mascarpone.
Am introdus pentru o jumatate de ora la frigider, timp in care am mixat crema de ciocolata.
Am imbracat tot tortul in crema de ciocolata si am ornat cu fulgi de ciocolata, mini biscuiti Leibniz, fulgi de migdale, bucati de ciocolata.
Sarmalutele asortate, gatite lent intr-un sos bogat de rosii, te imbie cu arome divine si gusturi care te duc cu gandul la...
Sarmalute asortatePrajitura cu foi și gem de prune este o delicatesa dulce și rafinata, care îmbina texturile si aromele subtile ale foilor...
Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoaraPoate ca sunt unii dintre voi carora nu le place dovleacul placintar altfel decat copt in cuptor. Mie imi place in orice...
Tort cu crema de branza si dovleac placintarMere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese, un desert rapid si delicios, perfect pentru orice ocazie. Incearca reteta...
Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese
Comentarii