Tort Cetatea Cristinei

Portii
10
Timp pregatire
180 minute
Timp coacere
30 minute
Complexitate
ridicata
Tort Cetatea Cristinei

Ingrediente

  • 400 ml smantana pt frisca
  • Blat:
  • 6 oua
  • 150 g zahar
  • 150 g faina
  • 100 g cicolata cu lapte
  • 100 g cicolata amaruie
  • 2 lingurite praf de copt
  • 100 g unt
  • un praf de sare
  • Crema mascarpone:
  • 500 g mascarpone
  • Crema ciocolata:
  • 400 ml smantana pt frisca
  • 360 g ciocolata cu lapte
  • 60 g unt
  • Pentru ornat: fulgi de migdale, mini biscuiti Leibniz, fulgi de ciocolata.

Mod de preparare

Pentru blat separam albusurile de galbenusuri. Topim untul impreuna cu ciocolata. Lasam sa se raceasca. Mixam albusurile spuma cu praful de sare, adaugam zaharul si mixam pana se topeste. Amestecam galbenusurile cu untul si ciocolata topite, apoi le adaugam peste albusurile spuma, amestecand usor. Adaugam treptat si faina amestecata cu praful de copt si omogenizam. Turnam compozitia in tava tapetata cu hartie de copt si introducem in cuptorul incins. Coacem aproximativ 25 minute, facem testul cu scobitoarea.
Lasam blatul sa se raceasca si ne ocupam de creme.
Mai intai punem intr-o cratita pe foc ingredientele pentru crema de ciocolata: cele 360 g ciocolata, 60 g unt si 400 ml smantana pt frisca sau frisca lichida. Eu le pun intotdeauna pe ochiul cel mai mic de la aragaz si amestec pana se topeste ciocolata. Lasam sa se raceasca, apoi introducem la frigider pentru 2 ore.
Pregatim si crema de mascarpone: mixam smantana pentru frisca, apoi adaugam crema de mascarpone frecata in prealabil. Se mai poate adauga zahar pudra dupa gust cand se mixeaza smantana. Dupa gustul meu, nu a fost nevoie de zahar.
Am taiat din blat un patrat cu latura de 20 cm. Cu ajutorul unui pahar am facut 12 discuri pentru turnuri, cate 3 pentru fiecare turn. Am decupat fiecare colt al patratului cu forma rotunda a paharului pentru a introduce turnurile. Partile ramase le-am folosit la stratul 2 de blat.
Am taiat fiecare disc pe jumatate, obtinand cate 6 bucati pentru fiecare turn.
Am insiropat cu zeama de portocala in care am pus si cateva linguri de zahar (dupa gust) fiecare bucata de blat. Am pus crema de mascarpone intre discurile de blat pentru turnuri, unind cate 6. Peste forma patrata insiropata am pus crema de mascarpone, apoi resturile de blat insiropate si din nou crema de mascarpone.
Am asezat turnurile in colturile decupate ale patratului si am imbracat totul in crema de mascarpone.
Am introdus pentru o jumatate de ora la frigider, timp in care am mixat crema de ciocolata.
Am imbracat tot tortul in crema de ciocolata si am ornat cu fulgi de ciocolata, mini biscuiti Leibniz, fulgi de migdale, bucati de ciocolata.


 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Placinta cu prune (Mosocoarna)

Placinta cu prune (Mosocoarna)

Placinta cu prune (Mosocoarna)
Guacamole: un sos mexican autentic si delicios

Guacamole: un sos mexican autentic si delicios

Guacamole: un sos mexican autentic si delicios. Preparat din avocado copt, rosii, ceapa, usturoi, coriandru si suc de lime,...

Guacamole: un sos mexican autentic si delicios
Supa de Rosii cu Orez

Supa de Rosii cu Orez

Supa de Rosii cu Orez
Cele mai apreciate rețete
Prajitura 18 (prajitura Pufoasa cu Fructe)
1
Dulciuri

Prajitura 18 (prajitura Pufoasa cu Fructe)

Prajitura 18 (prajitura Pufoasa cu Fructe)
Prajitura Rustica
2
Dulciuri

Prajitura Rustica

Prajitura Rustica
Cum se face sucul de roșii
3
Conserve, muraturi

Cum se face sucul de roșii

Cum se face sucul de roșii
Prajitura Tosca - un desert imbietor
4
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Ardei Iuti Feliati in Otet
5
Conserve, muraturi

Ardei Iuti Feliati in Otet

Ardei Iuti Feliati in Otet
Parteneri
Zacusca cu vinete, gogosari si kapia
Bucataras.RO

Zacusca cu vinete, gogosari si kapia

Am incercat o noua reteta de zacusca ,,fara ardei". A reusit foarte bine, aroma intensa de toamna, gust spectaculos de...

Zacusca cu vinete, gogosari si kapia
Galuste cu prune
Culinar.RO

Galuste cu prune

Credeți că pokemonii mănâncă Găluște cu prune? Poate încearcă găluștele făcute de Andrei .

Galuste cu prune
Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe
Gustos.RO

Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe

Pandispan cu prune si cacao - cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe. Descopera reteta perfecta pentru un desert...

Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia