Ingrediente
● Ingrediente blat: |
● 250 g faina |
● 1/2 lgt sare |
● 15 cacao |
● 113 g unt la temp camerei |
● 300 g zahar |
● 2 oua |
● 1 lgt esenta vanilie |
● 240 ml lapte batut |
● colorant rosu |
● 1 lg otet |
● 1 lg bicarbonat de sodiu |
● Ingrediente crema |
● 360 ml frisca |
● 227 g crema de branza |
● 227 g mascarpone |
● 3/4 lg esenta vanilie |
● 115 g zahar pudra |
● Nuca de cocos pt ornat |
Mod de preparare

PREGĂTIRE
1h:30min
Blatul:
-Amestecati faina, sarea si cacaoa si dati deoparte
-Mixati untul intr-un vas mai mare timp de 1-2 minute, adaugati zaharul si mai mixati 2-3 minute.
-Adaugati oulale, unul cate unul, amestecand bine. Adaugati esenta de vanilie.
-Amestecati laptele batut cu colorantul.
-In compozitia de unt adaugati treptat faina si laptele batut, altenandu-le. Incepeti si terminati cu faina.
-Stingeti bicarbonatul cu otet si adaugati-l in compozitie
- Turnati in 2 tavi de diametru 23 cm unse si tapetate cu hartie de copt (eu am folosit o singura tava de 28 cm)
-Coaceti in cuptorul preincalzit la 175 grade timp de 25-30 min (incercati cu o scobitoare, eu a trebuit sa-l las vreo 35-40 min, probabil pt ca era si mai gros).
- Dupa ce il scoateti din cuptor lasati-l sa se raceasca pe un gratar apoi impachetati-l in folie alimentara si bagati-l in congelator 1-2 h pt a fi mai usor de taiat.
Crema:
-Mixati crema de branza si mascarpone. Adaugati vanilia si zaharul pudra.
-Bateti frisca
-Cu o spatula lata adaugati treptat frisca in compozitia de branza
-Daca crema nu este indeajuns de ferma lasati-o la frigider 1 h
Taiati cele de blaturi in 2 (in cazul meu am taiat blatul in 3) si ansamblati-l (blat, crema, blat, crema). Pastrati crema si pt a-l imbraca.
Ornati-l cu fulgi de cocos.
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta Tort Catifea Rosie (Red Velvet Cake)" nu uita sa ii faci un review.
-Amestecati faina, sarea si cacaoa si dati deoparte
-Mixati untul intr-un vas mai mare timp de 1-2 minute, adaugati zaharul si mai mixati 2-3 minute.
-Adaugati oulale, unul cate unul, amestecand bine. Adaugati esenta de vanilie.
-Amestecati laptele batut cu colorantul.
-In compozitia de unt adaugati treptat faina si laptele batut, altenandu-le. Incepeti si terminati cu faina.
-Stingeti bicarbonatul cu otet si adaugati-l in compozitie
- Turnati in 2 tavi de diametru 23 cm unse si tapetate cu hartie de copt (eu am folosit o singura tava de 28 cm)
-Coaceti in cuptorul preincalzit la 175 grade timp de 25-30 min (incercati cu o scobitoare, eu a trebuit sa-l las vreo 35-40 min, probabil pt ca era si mai gros).
- Dupa ce il scoateti din cuptor lasati-l sa se raceasca pe un gratar apoi impachetati-l in folie alimentara si bagati-l in congelator 1-2 h pt a fi mai usor de taiat.
Crema:
-Mixati crema de branza si mascarpone. Adaugati vanilia si zaharul pudra.
-Bateti frisca
-Cu o spatula lata adaugati treptat frisca in compozitia de branza
-Daca crema nu este indeajuns de ferma lasati-o la frigider 1 h
Taiati cele de blaturi in 2 (in cazul meu am taiat blatul in 3) si ansamblati-l (blat, crema, blat, crema). Pastrati crema si pt a-l imbraca.
Ornati-l cu fulgi de cocos.
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta Tort Catifea Rosie (Red Velvet Cake)" nu uita sa ii faci un review.
Recomandari pentru tine si casa ta
Aparat de vidat alimente FFS005X-01, vidare uscata/umeda, functie pulse
- 165 lei
1099.99 lei
934.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
pana la 12 rate
Comentarii
Fii primul care lasa un comentariu
Comentează rețeta
Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!
Ultimele retete
Rata pe varza acra
Tort cu mousse de vanilie si piure de zmeura
Ciorba de pui cu smantana
Tort cu ciocolata
Mix de fasole batuta
Papanasi moldovenesti
Hummus cu sfecla rosie si castraveti
Inima de vitel insotita de piure de conopida si sfecla
Tort cu mere
Cele mai noi discutii de pe forum
-
Coaste de porc glazurate
Concurs - Reteta Lunii / Autor: panacris
-
Fasole cu ciolan afumat
Concurs - Reteta Lunii / Autor: panacris
-
Prajitura cu foi cu miere, crema caramel si pasta de macese
Concurs - Bucatarul lunii / Autor: panacris
-
Duo de fasole boabe cu frigarui de muraturi si carnati taranesti
Concurs - Reteta Lunii / Autor: ladydi
-
Fasole fandosita cu muraturi pane
Concurs - Reteta Lunii / Autor: ladydi
-
Prajitura cu dovleac si branza
Concurs - Reteta Lunii / Autor: Lau Dany