Tort Catifea Rosie (Red Velvet Cake)

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie
Tort Catifea Rosie (Red Velvet Cake)

Ingrediente

  • Ingrediente blat:
  • -250 g faina
  • -1/2 lgt sare
  • -15 cacao
  • -113 g unt la temp camerei
  • -300 g zahar
  • -2 oua
  • -1 lgt esenta vanilie
  • -240 ml lapte batut
  • -colorant rosu
  • -1 lg otet
  • -1 lg bicarbonat de sodiu
  • Ingrediente crema
  • -360 ml frisca
  • -227 g crema de branza
  • -227 g mascarpone
  • -3/4 lg esenta vanilie
  • -115 g zahar pudra
  • Nuca de cocos pt ornat

Mod de preparare

Blatul:

-Amestecati faina, sarea si cacaoa si dati deoparte
-Mixati untul intr-un vas mai mare timp de 1-2 minute, adaugati zaharul si mai mixati 2-3 minute.
-Adaugati oulale, unul cate unul, amestecand bine. Adaugati esenta de vanilie.
-Amestecati laptele batut cu colorantul.
-In compozitia de unt adaugati treptat faina si laptele batut, altenandu-le. Incepeti si terminati cu faina.
-Stingeti bicarbonatul cu otet si adaugati-l in compozitie
- Turnati in 2 tavi de diametru 23 cm unse si tapetate cu hartie de copt (eu am folosit o singura tava de 28 cm)
-Coaceti in cuptorul preincalzit la 175 grade timp de 25-30 min (incercati cu o scobitoare, eu a trebuit sa-l las vreo 35-40 min, probabil pt ca era si mai gros).
- Dupa ce il scoateti din cuptor lasati-l sa se raceasca pe un gratar apoi impachetati-l in folie alimentara si bagati-l in congelator 1-2 h pt a fi mai usor de taiat.

Crema:
-Mixati crema de branza si mascarpone. Adaugati vanilia si zaharul pudra.
-Bateti frisca
-Cu o spatula lata adaugati treptat frisca in compozitia de branza
-Daca crema nu este indeajuns de ferma lasati-o la frigider 1 h

Taiati cele de blaturi in 2 (in cazul meu am taiat blatul in 3) si ansamblati-l (blat, crema, blat, crema). Pastrati crema si pt a-l imbraca.
Ornati-l cu fulgi de cocos.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Gem de gutui

Gem de gutui

Gem de gutui
Sarmalute asortate

Sarmalute asortate

Sarmalutele asortate, gatite lent intr-un sos bogat de rosii, te imbie cu arome divine si gusturi care te duc cu gandul la...

Sarmalute asortate
Supa cu carne de rata si galuste de gris

Supa cu carne de rata si galuste de gris

Supa cu carne de rata si galuste de gris
Cele mai apreciate rețete
Cozonac cu carne in foi de varza murata
2
Mancaruri cu carne

Cozonac cu carne in foi de varza murata

Cozonac cu carne in foi de varza murata
Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoara
3
Dulciuri

Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoara

Prajitura cu foi și gem de prune este o delicatesa dulce și rafinata, care îmbina texturile si aromele subtile ale foilor...

Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoara
Peltea de gutui cu petale de trandafiri
4
Dulciuri

Peltea de gutui cu petale de trandafiri

Peltea de gutui cu petale de trandafiri
Salam de biscuiti
5
Dulciuri

Salam de biscuiti

Salam de biscuiti
Parteneri
Tort cu crema de branza si dovleac placintar
Culinar.RO

Tort cu crema de branza si dovleac placintar

Poate ca sunt unii dintre voi carora nu le place dovleacul placintar altfel decat copt in cuptor. Mie imi place in orice...

Tort cu crema de branza si dovleac placintar
Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese
Gustos.RO

Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese

Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese, un desert rapid si delicios, perfect pentru orice ocazie. Incearca reteta...

Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia