Blatul:
-Amestecati faina, sarea si cacaoa si dati deoparte
-Mixati untul intr-un vas mai mare timp de 1-2 minute, adaugati zaharul si mai mixati 2-3 minute.
-Adaugati oulale, unul cate unul, amestecand bine. Adaugati esenta de vanilie.
-Amestecati laptele batut cu colorantul.
-In compozitia de unt adaugati treptat faina si laptele batut, altenandu-le. Incepeti si terminati cu faina.
-Stingeti bicarbonatul cu otet si adaugati-l in compozitie
- Turnati in 2 tavi de diametru 23 cm unse si tapetate cu hartie de copt (eu am folosit o singura tava de 28 cm)
-Coaceti in cuptorul preincalzit la 175 grade timp de 25-30 min (incercati cu o scobitoare, eu a trebuit sa-l las vreo 35-40 min, probabil pt ca era si mai gros).
- Dupa ce il scoateti din cuptor lasati-l sa se raceasca pe un gratar apoi impachetati-l in folie alimentara si bagati-l in congelator 1-2 h pt a fi mai usor de taiat.
Crema:
-Mixati crema de branza si mascarpone. Adaugati vanilia si zaharul pudra.
-Bateti frisca
-Cu o spatula lata adaugati treptat frisca in compozitia de branza
-Daca crema nu este indeajuns de ferma lasati-o la frigider 1 h
Taiati cele de blaturi in 2 (in cazul meu am taiat blatul in 3) si ansamblati-l (blat, crema, blat, crema). Pastrati crema si pt a-l imbraca.
Ornati-l cu fulgi de cocos.
Prajitura turnata cu branza si fructe de vara iti rasfața simturile cu fiecare muscatura. Textura fina a branzei se...
Prajitura turnata cu branza si fructe de vara - un desert racorosPrajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...
Prajitura Tosca - un desert imbietorSavarinele cu frisca sunt o delicioasa imbinare intre textura pufoasa și ușor umeda a savarinei, imbibata cu deliciosul...
Savarine cu frisca - desert delicat si racoritorPrajitura Medovik, cunoscuta si ca prajitura cu miere, este un desert format din foi subtiri cu miere si crema fina din...
Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicateCozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Comentarii