Tort Caprese

Complexitate
redusa
Tort Caprese

Ingrediente

  • 200 gr unt
  • 250 gr migdale macinate
  • 250gr zahar
  • 150 gr ciocolata neagra
  • 25 gr cacao
  • 5 oua
  • zahar pudra

Mod de preparare

Se topeste untul cu ciocolata in bainmarie. Se pune intr-un castron mai mare. Se adauga zaharul si cacao, se amesteca bine, sa se topeasca zaharul. Cand s-a mai racit, adaugati galbenusurile pe rand si amestecati bine. Adaugati migdalele macinate.

Eu am pus migdale deja macinate (le-am cumparat asa) dar puteti lua migdale intregi decojite, le prajiti putin si apoi le macinati voi.. mai mare sau mai fin.. cum va place. Bateti spuma albusurile si adaugatile la compozitie. Incorporati incet albusul, amestecand cu o lingura de lemn de jos in sus.

Captusiti cu hartie o tava rotunda cu diam. 26-28 cm., puneti compozitia si nivelati. Important sa nu fie mult aluat in tava. Coaceti dulcele in cuptorul deja incalzit, la o temperatura di circa 160° -180° circa 50 minute.

Incercati cu o scobitoare in mijloc, daca este uscata si aluatul nu s-a lipit dulcele este gata. Se raceste si dupa aceea se pudreaza cu zahar pudra. Inauntru ramane putin umeda dar asa trebuie sa fie.
Dulce original din Insula Capri si imprejurimi ... de aici si numele ei. Este o prajitura fara faina. Se povesteste ca a fost preparata de un bucatar renumit pe vremea lui Al Capone si ca din intamplare acesta a uitat sa puna faina.

Dulcele a iesit asa de bun si apreciat ca de atunci a fost preparat numai asa. a devenit practic o specialitate a insulei. Exista si alte variante, cu ciocolata alba ... cu amaretti sau alune in loc de migdale, cu gust de lamaie sau cu lichior limoncello.

Reteta traditionala este doar cu ciocolata neagra si migdale. Iese usor crocanta deasupra si moale ... usor umida inauntru ... cu un gust intens de ciocolata.

Eu am luat reteta dupa un site si in compozitie are putina cacaoa …nu doar ciocolata …asa cum este in reteta originala.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu caise si lapte de cocos

Prajitura cu caise si lapte de cocos

Prajitura cu caise si lapte de cocos
Dovlecei cu parmezan si pesmet, la cuptor

Dovlecei cu parmezan si pesmet, la cuptor

Descopera reteta de dovlecei copti in cuptor cu parmezan si pesmet, o gustare crocanta si delicioasa. Perfecti pentru un...

Dovlecei cu parmezan si pesmet, la cuptor
Cartofi Noi Umpluti, Pane

Cartofi Noi Umpluti, Pane

Cartofi Noi Umpluti, Pane
Cele mai apreciate rețete
Prajitura rasturnata cu visine si caise
1
Dulciuri

Prajitura rasturnata cu visine si caise

Prajitura rasturnata cu visine si caise
Inghetata de trandafiri si banane
2
Dulciuri

Inghetata de trandafiri si banane

Inghetata de trandafiri si banane
Dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza
3
Carte de bucate

Dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza

Reteta delicioasa de dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza, usor de preparat, perfecta pentru o masa sanatoasa si...

Dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza
Pizza Fara Blat
4
Paste

Pizza Fara Blat

Pizza Fara Blat
Prajitura cu Mere
5
Dulciuri

Prajitura cu Mere

Prajitura cu Mere
Parteneri
Reteta de tort cu mere si blat pufos
Bucataras.RO

Reteta de tort cu mere si blat pufos

"Culori de toamnă în bucate." Pe una dintre fetițele mele o cheama Andreea și cu ocazia zilei onomastice...

Reteta de tort cu mere si blat pufos
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Culinar.RO

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
Gustos.RO

Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti

Descopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...

Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti