Tort Caprese

Postat pe: 05-11-2012
(0)

Ingrediente

200 gr unt
250 gr migdale macinate
250gr zahar
150 gr ciocolata neagra
25 gr cacao
5 oua
zahar pudra

Mod de preparare

Se topeste untul cu ciocolata in bainmarie. Se pune intr-un castron mai mare. Se adauga zaharul si cacao, se amesteca bine, sa se topeasca zaharul. Cand s-a mai racit, adaugati galbenusurile pe rand si amestecati bine. Adaugati migdalele macinate.

Eu am pus migdale deja macinate (le-am cumparat asa) dar puteti lua migdale intregi decojite, le prajiti putin si apoi le macinati voi.. mai mare sau mai fin.. cum va place. Bateti spuma albusurile si adaugatile la compozitie. Incorporati incet albusul, amestecand cu o lingura de lemn de jos in sus.

Captusiti cu hartie o tava rotunda cu diam. 26-28 cm., puneti compozitia si nivelati. Important sa nu fie mult aluat in tava. Coaceti dulcele in cuptorul deja incalzit, la o temperatura di circa 160° -180° circa 50 minute.

Incercati cu o scobitoare in mijloc, daca este uscata si aluatul nu s-a lipit dulcele este gata. Se raceste si dupa aceea se pudreaza cu zahar pudra. Inauntru ramane putin umeda dar asa trebuie sa fie.
Dulce original din Insula Capri si imprejurimi ... de aici si numele ei. Este o prajitura fara faina. Se povesteste ca a fost preparata de un bucatar renumit pe vremea lui Al Capone si ca din intamplare acesta a uitat sa puna faina.

Dulcele a iesit asa de bun si apreciat ca de atunci a fost preparat numai asa. a devenit practic o specialitate a insulei. Exista si alte variante, cu ciocolata alba ... cu amaretti sau alune in loc de migdale, cu gust de lamaie sau cu lichior limoncello.

Reteta traditionala este doar cu ciocolata neagra si migdale. Iese usor crocanta deasupra si moale ... usor umida inauntru ... cu un gust intens de ciocolata.

Eu am luat reteta dupa un site si in compozitie are putina cacaoa …nu doar ciocolata …asa cum este in reteta originala.
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta culinara Tort Caprese" nu uita sa ii faci un review.

Recomandari electrocasnice

Caserola vidare 2.366 L

- 20 %
199.99 lei
159.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

Fii primul care lasa un comentariu
Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei Tort Caprese