Tort Caprese

Complexitate
redusa
Tort Caprese

Ingrediente

  • 200 gr unt
  • 250 gr migdale macinate
  • 250gr zahar
  • 150 gr ciocolata neagra
  • 25 gr cacao
  • 5 oua
  • zahar pudra

Mod de preparare

Se topeste untul cu ciocolata in bainmarie. Se pune intr-un castron mai mare. Se adauga zaharul si cacao, se amesteca bine, sa se topeasca zaharul. Cand s-a mai racit, adaugati galbenusurile pe rand si amestecati bine. Adaugati migdalele macinate.

Eu am pus migdale deja macinate (le-am cumparat asa) dar puteti lua migdale intregi decojite, le prajiti putin si apoi le macinati voi.. mai mare sau mai fin.. cum va place. Bateti spuma albusurile si adaugatile la compozitie. Incorporati incet albusul, amestecand cu o lingura de lemn de jos in sus.

Captusiti cu hartie o tava rotunda cu diam. 26-28 cm., puneti compozitia si nivelati. Important sa nu fie mult aluat in tava. Coaceti dulcele in cuptorul deja incalzit, la o temperatura di circa 160° -180° circa 50 minute.

Incercati cu o scobitoare in mijloc, daca este uscata si aluatul nu s-a lipit dulcele este gata. Se raceste si dupa aceea se pudreaza cu zahar pudra. Inauntru ramane putin umeda dar asa trebuie sa fie.
Dulce original din Insula Capri si imprejurimi ... de aici si numele ei. Este o prajitura fara faina. Se povesteste ca a fost preparata de un bucatar renumit pe vremea lui Al Capone si ca din intamplare acesta a uitat sa puna faina.

Dulcele a iesit asa de bun si apreciat ca de atunci a fost preparat numai asa. a devenit practic o specialitate a insulei. Exista si alte variante, cu ciocolata alba ... cu amaretti sau alune in loc de migdale, cu gust de lamaie sau cu lichior limoncello.

Reteta traditionala este doar cu ciocolata neagra si migdale. Iese usor crocanta deasupra si moale ... usor umida inauntru ... cu un gust intens de ciocolata.

Eu am luat reteta dupa un site si in compozitie are putina cacaoa …nu doar ciocolata …asa cum este in reteta originala.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Haiose

Haiose

Haiose
Biscuiti cu branza si chimen

Biscuiti cu branza si chimen

Biscuiti cu branza si chimen
Turta dulce cu mirodenii

Turta dulce cu mirodenii

Turta dulce cu mirodenii
Cele mai apreciate rețete
Cartofi cu Rozmarin, la Cuptor
1
Garnituri

Cartofi cu Rozmarin, la Cuptor

Cartofi cu Rozmarin, la Cuptor
Friptura pomana porcului
2
Fripturi

Friptura pomana porcului

Friptura pomana porcului
Prajitura Tosca - un desert imbietor
3
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Tort cu mere intregi
4
Dulciuri

Tort cu mere intregi

Tort cu mere intregi
Supa de linte turceasca - delicioasa, sanatoasa si usor de preparat
5
Carte de bucate

Supa de linte turceasca - delicioasa, sanatoasa si usor de preparat

Supa de linte turceasca (Mercimek Çorbası) este o reteta traditionala si foarte populara in bucataria turceasca. Este o...

Supa de linte turceasca - delicioasa, sanatoasa si usor de preparat
Parteneri
Prajitura cu foi de zahar ars
Culinar.RO

Prajitura cu foi de zahar ars

Prajitura cu foi de zahar ars este la fel de buna precum arata. Prajitura este perfecta pentru Craciun, pentru orice masa de...

Prajitura cu foi de zahar ars
Turta dulce
Gustos.RO

Turta dulce

Turta dulce
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia