Tort `Bolta Cereasca`

Complexitate
redusa
Tort `Bolta Cereasca`

Ingrediente

  • Ingrediente Blat:
  • 8 oua
  • 8 linguri faina
  • 8 linguri zahar
  • 1 praf de copt
  • Ingrediente crema:
  • 1 plic praf budinca cu gust de vanilie
  • 300 ml lapte
  • 200 gr zahar
  • 2 galbenusuri ou
  • 250 gr Rama (unt)
  • Ingrediente ornamente:
  • 200 gr zahar
  • 100 gr nuca macinata
  • 100 gr ciocolata menaj
  • Ingrediente pentru insiropat:
  • 100 gr zahar
  • 1 fiola esenta vanilie

Mod de preparare

Din 8 oua facem un blat de piscot in forma rotunda. Batem albusurile de ou cu un praf de sare, galbenusurile le frecam spuma cu 8 linguri de zahar. Amestecam albusul batut spuma cu galbenusurile frecate spuma si adaugam 8 linguri de faina treptat in care am adaugat in prealabil 1 plic praf de copt. Amestecam compozitia cu grija si o turnam in forma rotunda unsa cu un pic de ulei si tapetata cu faina. Dam pisotul la cuptor si coacem blatul. Se scoate si se lasa in forma la racit dupa care il scoatem si il taiem in doua.

Crema in timpul in care raceste blatul ne apucam sa il preparam in felul urmator: intr-un vas punem 1 plic budinca, 2 galbenusuri de ou, 200 gr zahar si 300 ml lapte rece adaugat treptat. Punem vasul cu aceasta compozitie la fiert la foc mic avand grija sa amestecam mereu in el pana se ingroase. Se lasa la racit apoi se adauga 250 gr rama (unt) si se mixeaza cu mixerul bine crema.

Ornamentele le pregatim in timpul cat crema raceste in felul urmator: Punem la caramelizat 200 gr zahar, cand acesta e caramelizat adaugam 100 gr nuca macinata si amestecam bine pana se omogenizeaza compozitia. Acesta se rastoarna pe o tava unsa cu ulei in prealabil, se intinde de 1/2 cm si inainte de a se intari (cat mai este caldut ) decupati ce forme doriti din el. Lasati pana raceste complet apoi desprindeti formele decupate si le dati prin ciocolata de menaj topit. Restul de zahar caramelizat il puneti intr-o punga si cu sucitorul il maruntiti, apoi il adaugati la crema (puteti lasa un pic din partea maruntita sa presarati pe tort).

Sirop: Zaharul il caramelizam, adaugam la el 200 ml apa si lasam sa dea un clocot pana se topeste. Se ia de pe foc si adaugam fiola cu esenta de vanilie. Lasam la racit.

Ansamblare: Dupa cum am mai spus blatul il taiem in doua si il insiropam cu sirop ambele jumatati. Cu o parte de crema umplem blatul si o parte lasam pentru ornatul exterior al tortului. Dupa ce imbracam tortul cu crema pe exterior asezam pe el ornamentele trase in glazura de ciocolata il presaram cu ramasite de zahar caramelizat maruntit daca dorim si il punem la rece pentru cel putin 12 ore dupa care se va servi.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Salata Caprese - simpla si delicioasa

Salata Caprese - simpla si delicioasa

O salata Caprese clasica, simpla si delicioasa, facuta cu rosii proaspete, mozzarella, busuioc si ulei de masline. Reteta...

Salata Caprese - simpla si delicioasa
Tocana picanta de vinete in stil coreean cu ceapa verde - o mancare savuroasa

Tocana picanta de vinete in stil coreean cu ceapa verde - o mancare savuroasa

Tocana picanta de vinete in stil coreean este o mancare savuroasa, cu vinete fragede gatite in sos iute si aromat, completata...

Tocana picanta de vinete in stil coreean cu ceapa verde - o mancare savuroasa
Pandișpan pufos cu zmeură – simplu, rapid și plin de gust

Pandișpan pufos cu zmeură – simplu, rapid și plin de gust

Pandișpan pufos cu zmeură, ideal pentru vară – simplu, rapid și plin de gust!

Pandișpan pufos cu zmeură – simplu, rapid și plin de gust
Cele mai apreciate rețete
Bomboane Raffaello
4
Dulciuri

Bomboane Raffaello

Bomboane Raffaello
Salata de ardei copti cu sos de rosii, usturoi si otet balsamic
5
Salate

Salata de ardei copti cu sos de rosii, usturoi si otet balsamic

Salata de ardei copti cu sos de rosii, usturoi si otet balsamic
Parteneri
Cочники-Placinta ruseasca  cu branza  II
Bucataras.RO

Cочники-Placinta ruseasca cu branza II

La fel de cunoscuta in CSI ca si si placinta ruseasca cu branza pe care am postat-o anterior...

Cочники-Placinta ruseasca cu branza II
Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaise
Culinar.RO

Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaise

Deserturi racoritoare de vara

Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaise
Clatite de dovlecei si branza – reteta simpla si delicioasa, gata in doar 30 de minute
Gustos.RO

Clatite de dovlecei si branza – reteta simpla si delicioasa, gata in doar 30 de minute

Incearca aceste clatite de dovlecei si branza, gata in doar 30 de minute! O reteta usoara, perfecta pentru pranz sau cina,...

Clatite de dovlecei si branza – reteta simpla si delicioasa, gata in doar 30 de minute