Blat:
Se separa albusurile de gallbenusuri. Albusurile se bat spuma cu un varf de sare, adaugam zaharul si mixam pana ce obtinem o spuma lucioasa si tare. Adaugam pe rand apa, galbenusurile, faina si cacaua. Mixam bine toate ingredientele.
Ungem cu unt o tava rotunda pentru cuptor si presaram faina. Adaugam compozitia si dam la cuptorul incins in prealabil la 180 grade. Cand e gata scoatem blatul (facem testul cu scobitoarea) si lasam sa se raceasca.
Crema:
Punem un vas pe foc si adaugam untul, oul, zaharul, nessul. Amestecam continuu la foc mic pana ce toate ingredientele s-au amestecat foarte bine. Dam vasul de pe foc si lasam sa se raceasca.
Separat mixam frisca lichida pana ce devine tare (sa nu curga din vas) si cand crema s-a racit o adaugam la frisca si mixam.
Sirop:
Topim zaharul in apa adaugand si fiola de rom.
Punem blatul pe un platou, il insiropam dupa care punem un strat din crema de ness. Ornam cu un strat de frisca batuta spuma si ciocolata rasa.
Se da cateva ore la frigider. Foarte bun daca va sta la frigider pana a doua zi.
Descopera reteta de dovlecei copti in cuptor cu parmezan si pesmet, o gustare crocanta si delicioasa. Perfecti pentru un...
Dovlecei cu parmezan si pesmet, la cuptorSupa de linte turceasca (Mercimek Çorbası) este o reteta traditionala si foarte populara in bucataria turceasca. Este o...
Supa de linte turceasca - delicioasa, sanatoasa si usor de preparatCand eram mai mica ,bunica ne facea ,, pupi cu scoasa ,, asa li se spune la noi . Erau extrem de bune si gustoase , coapte in...
BranzoiciMinitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuniDescopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
Comentarii