Ingrediente
● Blat: |
● 10 oua |
● 2 cani zahar |
● 2 cani faina |
● 1 esenta rom |
● 2 zahar vanilat |
● 1 lingura ulei |
● 1-2 linguri apa |
● Umplutura: |
● 1 plic crema dr otker ciocolata |
● 1 plic crema dr otker vanilie |
● 1 cutie ananas bucati |
● 2 banane |
● 2linguri zahar pudra |
● cicolata taiata fasii |
● Sirop: |
● 400 ml apa |
● 1 felie lamaie |
● coaja de portocala |
● 1 esenta rom-vanilie |
● 3 linguri zahar sau dupa gust |
● Glazura |
● 60 ml apa |
● 75 g zahar pudra din comert |
● 2-3 picaturi ulei |
● 1 lingurita miere (energizant) |
● 180 g sau mai mult lapte praf 26% grasime |
Mod de preparare

PREGĂTIRE
2h:30min
Blat
Se separa ouale in galbenusuri se adauga 1/2 din cantitatea de zahar si se bat pana se albesc se adauga uleiul si apa. Se bat albusurile spuma, cand incep sa se intareasca se adauga zaharul ramas si se bat in continuare (daca se intoarce vasul cu susul in jos nu trebuie sa cada). Cand e gata se adauga usor peste galbenusuri amestecand cu o paleta de jos in sus, se adauga si faina in ploaie amestecand usor. La sfarsit se adauga esenta si zaharul vanilat se omogenizeaza si se toarna pe tava unsa si acoperita cu hartie de copt.
Cand apesi cu mana si revine la forma initiala, blatul e gata. Se lasa sa se raceasca in cuptor.
Crema:
Se prepara dupa instructiunile de pe plic.
Siropul:
Se pun la fiert ingredientele in afara de esenta care se adauga cand se mai raceste.
Pasta de lapte praf:
Se pun la fiert apa si zaharul, se fierb 2-3 minute se iau de pe foc, se adauga energizantul si uleiul, se omogenizeaza. Cand ajunge la temperatura camerei se adauga laptele praf si se amesteca cu o lingura de lemn. Cand incepe sa se ingroase se framanta cu mana pana capata consistenta plastelinei. Pentru a se intinde mai bine aseaza intre doua fasii de folii de plastic unse cu ulei.
Montare:
Blatul se taie in 3 - 4, depinde de vasul de copt se insiropeaza prima foaie (cea care a fost fata blatului) nu prea mult, se intinde 1/2 din crema de ciocolata, felii de banana, bucati de ananas fasii de ciocolata. Se aseaza foaia a doua se insiropeaza, se intinde crema de vanilie (toata) fructe si ciocolata, se aseaza a 3-a foaie se insiropeaza se intinde crema de ciocolata, fructe, ciocolata fasii, se aseaza a 4-a foaie (in cazul meu).
Se intinde pasta de lapte se aseaza peste blat. Se decoreaza dupa imaginatia fiecaruia. (In interiorul papusii am folosit un bat micut).
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta Tort Barbie (II)" nu uita sa ii faci un review.
Se separa ouale in galbenusuri se adauga 1/2 din cantitatea de zahar si se bat pana se albesc se adauga uleiul si apa. Se bat albusurile spuma, cand incep sa se intareasca se adauga zaharul ramas si se bat in continuare (daca se intoarce vasul cu susul in jos nu trebuie sa cada). Cand e gata se adauga usor peste galbenusuri amestecand cu o paleta de jos in sus, se adauga si faina in ploaie amestecand usor. La sfarsit se adauga esenta si zaharul vanilat se omogenizeaza si se toarna pe tava unsa si acoperita cu hartie de copt.
Cand apesi cu mana si revine la forma initiala, blatul e gata. Se lasa sa se raceasca in cuptor.
Crema:
Se prepara dupa instructiunile de pe plic.
Siropul:
Se pun la fiert ingredientele in afara de esenta care se adauga cand se mai raceste.
Pasta de lapte praf:
Se pun la fiert apa si zaharul, se fierb 2-3 minute se iau de pe foc, se adauga energizantul si uleiul, se omogenizeaza. Cand ajunge la temperatura camerei se adauga laptele praf si se amesteca cu o lingura de lemn. Cand incepe sa se ingroase se framanta cu mana pana capata consistenta plastelinei. Pentru a se intinde mai bine aseaza intre doua fasii de folii de plastic unse cu ulei.
Montare:
Blatul se taie in 3 - 4, depinde de vasul de copt se insiropeaza prima foaie (cea care a fost fata blatului) nu prea mult, se intinde 1/2 din crema de ciocolata, felii de banana, bucati de ananas fasii de ciocolata. Se aseaza foaia a doua se insiropeaza, se intinde crema de vanilie (toata) fructe si ciocolata, se aseaza a 3-a foaie se insiropeaza se intinde crema de ciocolata, fructe, ciocolata fasii, se aseaza a 4-a foaie (in cazul meu).
Se intinde pasta de lapte se aseaza peste blat. Se decoreaza dupa imaginatia fiecaruia. (In interiorul papusii am folosit un bat micut).
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta Tort Barbie (II)" nu uita sa ii faci un review.
Recomandari pentru tine si casa ta
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
pana la 12 rate
Comentarii
Comentează rețeta
Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!
Ultimele retete
Salam de biscuiti
Salata de vinete asiatica
Budinca de tofu cu textura fina
Cornuri cu suc de portocale umplute cu rahat sau dulceata (de post)
Placinte cu branza
Macrou la gratar cu mamaliguta
Placinte cu carne
Rulouri cu spanac si telemea
Pate de casa, cu ciuperci
Cele mai noi discutii de pe forum
-
Saratelele bunicii
Retete preferate / Autor: cara
-
Bine v-am regasit!
Mesaj de bun venit / Autor: cara
-
Reteta gogosi cu gem
Retete ilustrate - Mancaruri / Autor: nadynady
-
Reteta gogosi glazurate cu ciocolata
Retete ilustrate - Mancaruri / Autor: kameluta
-
Reteta gogosi glazurate de post, la cuptor
Concurs - Reteta Lunii / Autor: nadynady
-
Reteta gogosi pufoase cu branza
Concurs - Bucatarul lunii / Autor: Lau Dany
• 23.02.2010 15:25:27
pacat ca nu sunt poze .. sunt foarte curioasa cum a iesit !