Blat
Se separa ouale in galbenusuri se adauga 1/2 din cantitatea de zahar si se bat pana se albesc se adauga uleiul si apa. Se bat albusurile spuma, cand incep sa se intareasca se adauga zaharul ramas si se bat in continuare (daca se intoarce vasul cu susul in jos nu trebuie sa cada). Cand e gata se adauga usor peste galbenusuri amestecand cu o paleta de jos in sus, se adauga si faina in ploaie amestecand usor. La sfarsit se adauga esenta si zaharul vanilat se omogenizeaza si se toarna pe tava unsa si acoperita cu hartie de copt.
Cand apesi cu mana si revine la forma initiala, blatul e gata. Se lasa sa se raceasca in cuptor.
Crema:
Se prepara dupa instructiunile de pe plic.
Siropul:
Se pun la fiert ingredientele in afara de esenta care se adauga cand se mai raceste.
Pasta de lapte praf:
Se pun la fiert apa si zaharul, se fierb 2-3 minute se iau de pe foc, se adauga energizantul si uleiul, se omogenizeaza. Cand ajunge la temperatura camerei se adauga laptele praf si se amesteca cu o lingura de lemn. Cand incepe sa se ingroase se framanta cu mana pana capata consistenta plastelinei. Pentru a se intinde mai bine aseaza intre doua fasii de folii de plastic unse cu ulei.
Montare:
Blatul se taie in 3 - 4, depinde de vasul de copt se insiropeaza prima foaie (cea care a fost fata blatului) nu prea mult, se intinde 1/2 din crema de ciocolata, felii de banana, bucati de ananas fasii de ciocolata. Se aseaza foaia a doua se insiropeaza, se intinde crema de vanilie (toata) fructe si ciocolata, se aseaza a 3-a foaie se insiropeaza se intinde crema de ciocolata, fructe, ciocolata fasii, se aseaza a 4-a foaie (in cazul meu).
Se intinde pasta de lapte se aseaza peste blat. Se decoreaza dupa imaginatia fiecaruia. (In interiorul papusii am folosit un bat micut).
Tarta cu prune si zmeura este un desert delicios, cu aluat fraged si umplutura aromata de fructe. O reteta simpla, perfecta...
Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromataMusacaua de vinete este un preparat traditional grecesc, compus din straturi de vinete prajite, carne tocata in sos aromat de...
Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecescAripioarele lipicioase sunt o delicatesa savuroasa, perfecta pentru orice masa. Marinarea in sos de soia, miere, ketchup,...
Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasaO prajitura taraneasca si simpla, perfecta de vara, cu caise coapte si aluat fraged.
Galette rustica cu caise - prajitura taraneasca si simplaIncearca reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem, usor de preparat si perfecte pentru orice ocazie. Savureaza gogosi...
Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie
Comentarii