Tort Barbie (II)

Postat pe: 27-09-2010
(2)

Ingrediente

Blat:
10 oua
2 cani zahar
2 cani faina
1 esenta rom
2 zahar vanilat
1 lingura ulei
1-2 linguri apa
Umplutura:
1 plic crema dr otker ciocolata
1 plic crema dr otker vanilie
1 cutie ananas bucati
2 banane
2linguri zahar pudra
cicolata taiata fasii
Sirop:
400 ml apa
1 felie lamaie
coaja de portocala
1 esenta rom-vanilie
3 linguri zahar sau dupa gust
Glazura
60 ml apa
75 g zahar pudra din comert
2-3 picaturi ulei
1 lingurita miere (energizant)
180 g sau mai mult lapte praf 26% grasime

Mod de preparare

Timp pregatire

PREGĂTIRE

2h:30min
Blat
Se separa ouale in galbenusuri se adauga 1/2 din cantitatea de zahar si se bat pana se albesc se adauga uleiul si apa. Se bat albusurile spuma, cand incep sa se intareasca se adauga zaharul ramas si se bat in continuare (daca se intoarce vasul cu susul in jos nu trebuie sa cada). Cand e gata se adauga usor peste galbenusuri amestecand cu o paleta de jos in sus, se adauga si faina in ploaie amestecand usor. La sfarsit se adauga esenta si zaharul vanilat se omogenizeaza si se toarna pe tava unsa si acoperita cu hartie de copt.

Cand apesi cu mana si revine la forma initiala, blatul e gata. Se lasa sa se raceasca in cuptor.

Crema:
Se prepara dupa instructiunile de pe plic.

Siropul:
Se pun la fiert ingredientele in afara de esenta care se adauga cand se mai raceste.

Pasta de lapte praf:
Se pun la fiert apa si zaharul, se fierb 2-3 minute se iau de pe foc, se adauga energizantul si uleiul, se omogenizeaza. Cand ajunge la temperatura camerei se adauga laptele praf si se amesteca cu o lingura de lemn. Cand incepe sa se ingroase se framanta cu mana pana capata consistenta plastelinei. Pentru a se intinde mai bine aseaza intre doua fasii de folii de plastic unse cu ulei.

Montare:
Blatul se taie in 3 - 4, depinde de vasul de copt se insiropeaza prima foaie (cea care a fost fata blatului) nu prea mult, se intinde 1/2 din crema de ciocolata, felii de banana, bucati de ananas fasii de ciocolata. Se aseaza foaia a doua se insiropeaza, se intinde crema de vanilie (toata) fructe si ciocolata, se aseaza a 3-a foaie se insiropeaza se intinde crema de ciocolata, fructe, ciocolata fasii, se aseaza a 4-a foaie (in cazul meu).

Se intinde pasta de lapte se aseaza peste blat. Se decoreaza dupa imaginatia fiecaruia. (In interiorul papusii am folosit un bat micut).
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta culinara Tort Barbie (II)" nu uita sa ii faci un review.

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 23 %
389.99 lei
299.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

tsilly
•  23.02.2010 15:25:27

pacat ca nu sunt poze .. sunt foarte curioasa cum a iesit !

chrissaly
•  05.02.2010 00:33:47

din pacate nu stiu unde si cum sa atasez poze

Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei Tort Barbie (II)