Tort Barbie (II)

Timp pregatire
150 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Blat:
  • 10 oua
  • 2 cani zahar
  • 2 cani faina
  • 1 esenta rom
  • 2 zahar vanilat
  • 1 lingura ulei
  • 1-2 linguri apa
  • Umplutura:
  • 1 plic crema dr otker ciocolata
  • 1 plic crema dr otker vanilie
  • 1 cutie ananas bucati
  • 2 banane
  • 2linguri zahar pudra
  • cicolata taiata fasii
  • Sirop:
  • 400 ml apa
  • 1 felie lamaie
  • coaja de portocala
  • 1 esenta rom-vanilie
  • 3 linguri zahar sau dupa gust
  • Glazura
  • 60 ml apa
  • 75 g zahar pudra din comert
  • 2-3 picaturi ulei
  • 1 lingurita miere (energizant)
  • 180 g sau mai mult lapte praf 26% grasime

Mod de preparare

Blat
Se separa ouale in galbenusuri se adauga 1/2 din cantitatea de zahar si se bat pana se albesc se adauga uleiul si apa. Se bat albusurile spuma, cand incep sa se intareasca se adauga zaharul ramas si se bat in continuare (daca se intoarce vasul cu susul in jos nu trebuie sa cada). Cand e gata se adauga usor peste galbenusuri amestecand cu o paleta de jos in sus, se adauga si faina in ploaie amestecand usor. La sfarsit se adauga esenta si zaharul vanilat se omogenizeaza si se toarna pe tava unsa si acoperita cu hartie de copt.

Cand apesi cu mana si revine la forma initiala, blatul e gata. Se lasa sa se raceasca in cuptor.

Crema:
Se prepara dupa instructiunile de pe plic.

Siropul:
Se pun la fiert ingredientele in afara de esenta care se adauga cand se mai raceste.

Pasta de lapte praf:
Se pun la fiert apa si zaharul, se fierb 2-3 minute se iau de pe foc, se adauga energizantul si uleiul, se omogenizeaza. Cand ajunge la temperatura camerei se adauga laptele praf si se amesteca cu o lingura de lemn. Cand incepe sa se ingroase se framanta cu mana pana capata consistenta plastelinei. Pentru a se intinde mai bine aseaza intre doua fasii de folii de plastic unse cu ulei.

Montare:
Blatul se taie in 3 - 4, depinde de vasul de copt se insiropeaza prima foaie (cea care a fost fata blatului) nu prea mult, se intinde 1/2 din crema de ciocolata, felii de banana, bucati de ananas fasii de ciocolata. Se aseaza foaia a doua se insiropeaza, se intinde crema de vanilie (toata) fructe si ciocolata, se aseaza a 3-a foaie se insiropeaza se intinde crema de ciocolata, fructe, ciocolata fasii, se aseaza a 4-a foaie (in cazul meu).

Se intinde pasta de lapte se aseaza peste blat. Se decoreaza dupa imaginatia fiecaruia. (In interiorul papusii am folosit un bat micut).

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide
Friptura De Miel

Friptura De Miel

Friptura De Miel
Drob de Miel

Drob de Miel

Drob de Miel
Cele mai apreciate rețete
Prajitura Kinder Bueno
1
Dulciuri

Prajitura Kinder Bueno

Aceasta prajitura se bazeaza adesea pe baza de biscuiti sau blat de ciocolata fina, care este apoi umpluta cu o crema moale...

Prajitura Kinder Bueno
Negresa (III)
2
Dulciuri

Negresa (III)

Negresa (III)
Peste cu telina si sos de portocale
3
Mancaruri cu peste

Peste cu telina si sos de portocale

Peste cu telina si sos de portocale
Dovlecei umpluti - reteta practica si rapida
4
Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Dovlecei umpluti - reteta practica si rapida

Acesti dovlecei sunt umpluți cu un amestec bogat de piept de pui, cascaval, mozzarella, ciuperci, bacon si ierburi...

Dovlecei umpluti - reteta practica si rapida
Parteneri
Ficatei de pui cu mazare
Bucataras.RO

Ficatei de pui cu mazare

Pentru aceasta reteta delicioasa am avut ca sursa de inspiratie o reteta de la Mihaela, careia ii multumesc pentru idee si o...

Ficatei de pui cu mazare
Cozonac pufos cu aluat oparit
Culinar.RO

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Pasca traditionala
Gustos.RO

Pasca traditionala

Pasca traditionala