Tort Barbie

Complexitate
redusa
Tort Barbie

Ingrediente

  • Blat:
  • 10 oua
  • 10 lg zahar
  • 10 lg faina
  • razatura de lamaie
  • Crema:
  • 1 l frisca
  • 500 gr mascarpone
  • 7 galbenusuri
  • 2 plic gelatina (20gr)
  • 300 gr zahar
  • esenta de vanilie
  • 500 gr zmeura
  • Sirop:
  • 600 ml apa
  • 300 gr zahar
  • razatura de lamaie
  • Decor
  • 500 ml frisca

Mod de preparare

Blat:
- separam albusurile de galbenus;
- albusurile se bat spuma cu 4 lg cu varf de zahar pana obtinem o spuma ca de bezea;
- galbenusul se freaca spuma cu restul de zahar si razatura de lamaie;
- amestecam lejer cele doua compozitii;
- cernem faina (lg trebuie sa fie pline cu varf) deasupra;
- amestecam lejer pana ce se incorporeaza toata;
- turnam compozitia intr-o tava tapetat cu hartie de copt;
- se coace la foc potrivit.

Siropul:
- se amesteca apa cu zaharul si se fierb
- dupa racire se adauga razatura de lamaie

Crema:
- galbenusurile se amesteca cu zaharul si se fierb pe foc mic pana ce se spumeaza
- gelatina se pune la inmuiat in 200 ml de apa rece, dupa ce a absorbit toata apa se rastoarna peste galbebusurile fierte cu zaharul si se amesteca bine pana ce se dizolva.

Compozitia astfel obtinuta se amesteca cu mascarponele si esenta de vanilie formand o pasta omogena. Peste aceasta crema se adauga frisca batuta si se amesteca pana se incorporeaza toata crema.

Asamblare:
Blatul racit se taie in 3 foi. Doua foi le folosim pentru a forma postamentul dreptunghiular intre care se toarna crema peste care presaram zmeura din belsug. Foile desigur trebuie insiropate.

Pentru a forma fustita papusii am decupat din cea de-a treia foaie cercuri pe care le-am asezat intr-un castron alternand cu crema si zmeura. Se tine la frigider cateva ore dupa care se rastoarna continutul castronului peste blatul dreptunghiular, fixam papusa in mijloc nu inainte de ai inveli picioarele in staniol.

Se decoreaza cu frisca dupa placul fiecaruia.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Negresa - irezistibil de gustoasa

Negresa - irezistibil de gustoasa

O imbinare sublima de texturi și arome, prajitura negresa te incanta cu savoarea sa intensa de ciocolata si cu consistența...

Negresa - irezistibil de gustoasa
Salata in Mantie de Iaurt

Salata in Mantie de Iaurt

Salata in Mantie de Iaurt
Cartofi noi copti cu rosii cherry si usturoi

Cartofi noi copti cu rosii cherry si usturoi

Cartofi noi copti cu rosii cherry si usturoi
Cele mai apreciate rețete
Prajitura cu crema de lamaie si mascarpone
1
Dulciuri

Prajitura cu crema de lamaie si mascarpone

Prajitura cu crema de lamaie si mascarpone
Prajitura La Metru
2
Dulciuri

Prajitura La Metru

Prajitura La Metru
Amandine III
3
Dulciuri

Amandine III

Amandine III
Cozonac Pufos
4
Dulciuri

Cozonac Pufos

Cozonac Pufos
Chec Aperitiv cu Ou
5
Aperitive

Chec Aperitiv cu Ou

Chec Aperitiv cu Ou
Parteneri
Cocktail cu espresso si inghetata “Afogato"
Bucataras.RO

Cocktail cu espresso si inghetata “Afogato"

foto credit Tudor Raiciu

Cocktail cu espresso si inghetata “Afogato"
Clafoutis cu capsuni
Culinar.RO

Clafoutis cu capsuni

Reteta dietetica, cu fructe de sezon, preferatele mele: capsunile! A venit sezonul căpșunilor și acum nu lipsesc de pe...

Clafoutis cu capsuni
Prajitura Ferrero Rocher cu ciocolata si alune de padure
Gustos.RO

Prajitura Ferrero Rocher cu ciocolata si alune de padure

Iata o reteta minunata de prajitura Ferrero Rocher cu ciocolata si alune de padure. Bucura-te de gustul bogat al ciocolatei...

Prajitura Ferrero Rocher cu ciocolata si alune de padure
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci
Preparăm o rețetă de tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci. citeste mai mult
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola