Tort aniversar RC - 10 ani (Tort Trio Chocolate)

Timp pregatire
180 minute
Complexitate
ridicata
Tort aniversar RC - 10 ani (Tort Trio Chocolate)

Ingrediente

  • pentru blat:
  • 2 oua
  • 2 linguri zahar
  • 2 linguri faina
  • 2 linguri ulei
  • 2 linguri cacao
  • 1 lingurita praf copt
  • pentru crema de ciocolata amaruie:
  • 200 gr ciocolata amaruie
  • 100 ml frisca lichida
  • 100 ml frisca batuta
  • 1 plic gelatina
  • 30 grame zahar pudra
  • pentru crema de ciocolata cu lapte:
  • 200 gr ciocolata cu lapte
  • 100 ml frisca lichida
  • 100 ml frisca batuta
  • 1 plic gelatina
  • pentru crema de ciocolata alba:
  • 300 gr ciocolata alba
  • 100 ml frisca lichida
  • 200 ml frisca batuta
  • 1 plic gelatina
  • 1 Esenta de vanilie
  • pentru decor:
  • 150 gr ciocolata amaruie,trufe de ciocolata,rulouri umplute cu ciocolata,frisca,o banda cu bule de aer taiata dupa dimensiunile tortului

Mod de preparare

Blat: Batem ouale cu zaharul pana compozitia devine cremoasa. Adaugam uleiul si incorporam. Punem faina, cacao si praful de copt si omogenizam compozitia.Turnam in forma de copt cu margini detasabile (28 cm diametrul) si dam la cuptor.
Punem blatul pe un platou si montam in jurul lui inelul reglabil pentru tort.

Mousse de ciocolata neagra:Punem frisca lichida pe foc, o dam in clocot apoi o dam deoparte si adaugam ciocolata amaruie rupta cubulete sau data pe razatoare. Omogenizam,adaugam cele 30 grame de zahar pudra si lasam sa se racoreasca.
Punem gelatina intr-un bol, o hidratam cu apa rece apoi o dam la microunde pentru 30-40 secunde. Adaugam gelatina peste compozitia de ciocolata si o incorporam.
Amestecam crema de ciocolata amaruie calduta cu frisca batuta.
Omogenizam compozitia si o turnam peste blat. Dam la rece 20 minute.

Mousse de ciocolata cu lapte:Punem frisca lichida pe foc, o dam in clocot apoi o dam deoparte si adaugam ciocolata cu lapte rupta cubulete sau data pe razatoare. Omogenizam si lasam sa se racoreasca.
Punem gelatina intr-un bol, o hidratam cu apa rece apoi o dam la microunde pentru 30-40 secunde. Adaugam gelatina peste compozitia de ciocolata si o incorporam.
Amestecam crema de ciocolata cu lapte calduta cu frisca batuta.
Omogenizam compozitia si o turnam peste crema de ciocolata amaruie. Dam la rece 20 minute.

Mousse de ciocolata alba:Punem frisca lichida pe foc, o dam in clocot apoi o dam deoparte si adaugam ciocolata alba rupta cubulete sau data pe razatoare.Adaugam esenta de vanilie, omogenizam si lasam sa se racoreasca. Punem gelatina intr-un bol, o hidratam cu apa rece apoi o dam la microunde pentru 30-40 secunde. Adaugam gelatina peste compozitia de ciocolata si o incorporam.
Amestecam crema de ciocolata alba calduta cu frisca batuta.
Omogenizam compozitia si o turnam peste crema de ciocolata cu lapte(dar mai oprim putina compozitie pentru imbracarea tortului). Dam la rece tortul, de preferat peste noapte sau macar 6 ore.

Decor:se topeste 150 grame de ciocolata neagra la aburi,o lasam sa se raceasca putin apoi turnam ciocolata peste o banda cu bule de aer(trebuie masurat tortul si banda taiata dupa dimensiunile tortului) si o uniformizam cu cutitul,apoi asteptam sa se intareasca putin pana cand la palpare ciocolata nu se mai lipeste de degete.Crema de mousse de ciocolata alba oprita pentru imbracarea tortului este intinsa pe marginile acestuia pentru ca banda de ciocolata sa se lipeasca de tort),iar urmatorul pas este sa infasuram tortul cu grija si sa il lasam la rece 20 minute,dupa care banda se dezlipeste foarte usor.
Urmatorul pas este ornarea cu frisca,adaugarea de trufe si rulouri umplute cu ciocolata.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Pui cu  usturoi si lamaie

Pui cu usturoi si lamaie

Aceasta reteta simpla de pui cu usturoi si lamaie este perfectă pentru o cină rapida si delicioasa! Poti să o adaptezi si...

Pui cu usturoi si lamaie
Lahmacun - delicioasa pizza turceasca

Lahmacun - delicioasa pizza turceasca

Lahmacun este un fel traditional de mancare turceasca, originara din regiunea Levantului si consumata in intreaga lume. Este...

Lahmacun - delicioasa pizza turceasca
Tarta rustica cu capsuni - un dulce aromat

Tarta rustica cu capsuni - un dulce aromat

O reinterpretare fermecatoare a clasicului desert cu capșuni, tarta rustica cu capsuni este o bucurie simpla si autentică...

Tarta rustica cu capsuni - un dulce aromat
Cele mai apreciate rețete
Tarta cu aluat fraged si umplutura de mere. Cel mai fraged si gustos aluat.
1
Dulciuri

Tarta cu aluat fraged si umplutura de mere. Cel mai fraged si gustos aluat.

O minunata minunata tarta cu aluat crocant și umplutură dulce de mere.

Tarta cu aluat fraged si umplutura de mere. Cel mai fraged si gustos aluat.
Pandispan cu mere si budinca
2
Dulciuri

Pandispan cu mere si budinca

Pandispan cu mere si budinca
Inghetata cu Branza si Capsuni
4
Dulciuri

Inghetata cu Branza si Capsuni

Inghetata cu Branza si Capsuni
Rulada cu biscuiti, fineti si cocos
5
Dulciuri

Rulada cu biscuiti, fineti si cocos

Rulada cu biscuiti, fineti si cocos
Parteneri
Vinete cu mozzarela la cuptor
Bucataras.RO

Vinete cu mozzarela la cuptor

O reteta simpla si foarte buna

Vinete cu mozzarela la cuptor
Inghetata de lapte
Culinar.RO

Inghetata de lapte

Pentru ca se anunta o saptamana calduroasa, va propun sa o incepem cu o inghetata simpla si foarte buna.

Inghetata de lapte
Inghetata de vanilie facuta in casa, reteta simpla si delicioasa
Gustos.RO

Inghetata de vanilie facuta in casa, reteta simpla si delicioasa

Inghetata de vanilie facuta in casa - reteta simpla si delicioasa!Invata cum sa pregatesti o inghetata cremoasa si aromata,...

Inghetata de vanilie facuta in casa, reteta simpla si delicioasa
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola
 Am preparat un burger în care brânza gorgonzola și-a pus amprenta pentru un gust delicios. citeste mai mult
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia