Tort aniversar RC - 10 ani (Tort Trio Chocolate)

Timp pregatire
180 minute
Complexitate
ridicata
Tort aniversar RC - 10 ani (Tort Trio Chocolate)

Ingrediente

  • pentru blat:
  • 2 oua
  • 2 linguri zahar
  • 2 linguri faina
  • 2 linguri ulei
  • 2 linguri cacao
  • 1 lingurita praf copt
  • pentru crema de ciocolata amaruie:
  • 200 gr ciocolata amaruie
  • 100 ml frisca lichida
  • 100 ml frisca batuta
  • 1 plic gelatina
  • 30 grame zahar pudra
  • pentru crema de ciocolata cu lapte:
  • 200 gr ciocolata cu lapte
  • 100 ml frisca lichida
  • 100 ml frisca batuta
  • 1 plic gelatina
  • pentru crema de ciocolata alba:
  • 300 gr ciocolata alba
  • 100 ml frisca lichida
  • 200 ml frisca batuta
  • 1 plic gelatina
  • 1 Esenta de vanilie
  • pentru decor:
  • 150 gr ciocolata amaruie,trufe de ciocolata,rulouri umplute cu ciocolata,frisca,o banda cu bule de aer taiata dupa dimensiunile tortului

Mod de preparare

Blat: Batem ouale cu zaharul pana compozitia devine cremoasa. Adaugam uleiul si incorporam. Punem faina, cacao si praful de copt si omogenizam compozitia.Turnam in forma de copt cu margini detasabile (28 cm diametrul) si dam la cuptor.
Punem blatul pe un platou si montam in jurul lui inelul reglabil pentru tort.

Mousse de ciocolata neagra:Punem frisca lichida pe foc, o dam in clocot apoi o dam deoparte si adaugam ciocolata amaruie rupta cubulete sau data pe razatoare. Omogenizam,adaugam cele 30 grame de zahar pudra si lasam sa se racoreasca.
Punem gelatina intr-un bol, o hidratam cu apa rece apoi o dam la microunde pentru 30-40 secunde. Adaugam gelatina peste compozitia de ciocolata si o incorporam.
Amestecam crema de ciocolata amaruie calduta cu frisca batuta.
Omogenizam compozitia si o turnam peste blat. Dam la rece 20 minute.

Mousse de ciocolata cu lapte:Punem frisca lichida pe foc, o dam in clocot apoi o dam deoparte si adaugam ciocolata cu lapte rupta cubulete sau data pe razatoare. Omogenizam si lasam sa se racoreasca.
Punem gelatina intr-un bol, o hidratam cu apa rece apoi o dam la microunde pentru 30-40 secunde. Adaugam gelatina peste compozitia de ciocolata si o incorporam.
Amestecam crema de ciocolata cu lapte calduta cu frisca batuta.
Omogenizam compozitia si o turnam peste crema de ciocolata amaruie. Dam la rece 20 minute.

Mousse de ciocolata alba:Punem frisca lichida pe foc, o dam in clocot apoi o dam deoparte si adaugam ciocolata alba rupta cubulete sau data pe razatoare.Adaugam esenta de vanilie, omogenizam si lasam sa se racoreasca. Punem gelatina intr-un bol, o hidratam cu apa rece apoi o dam la microunde pentru 30-40 secunde. Adaugam gelatina peste compozitia de ciocolata si o incorporam.
Amestecam crema de ciocolata alba calduta cu frisca batuta.
Omogenizam compozitia si o turnam peste crema de ciocolata cu lapte(dar mai oprim putina compozitie pentru imbracarea tortului). Dam la rece tortul, de preferat peste noapte sau macar 6 ore.

Decor:se topeste 150 grame de ciocolata neagra la aburi,o lasam sa se raceasca putin apoi turnam ciocolata peste o banda cu bule de aer(trebuie masurat tortul si banda taiata dupa dimensiunile tortului) si o uniformizam cu cutitul,apoi asteptam sa se intareasca putin pana cand la palpare ciocolata nu se mai lipeste de degete.Crema de mousse de ciocolata alba oprita pentru imbracarea tortului este intinsa pe marginile acestuia pentru ca banda de ciocolata sa se lipeasca de tort),iar urmatorul pas este sa infasuram tortul cu grija si sa il lasam la rece 20 minute,dupa care banda se dezlipeste foarte usor.
Urmatorul pas este ornarea cu frisca,adaugarea de trufe si rulouri umplute cu ciocolata.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa

Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa
Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita

Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita

Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita
Saramura de pui

Saramura de pui

Saramura de pui
Cele mai apreciate rețete
Prajitura turnata cu branza si fructe de vara - un desert racoros
1
Dulciuri

Prajitura turnata cu branza si fructe de vara - un desert racoros

Prajitura turnata cu branza si fructe de vara iti rasfața simturile cu fiecare muscatura. Textura fina a branzei se...

Prajitura turnata cu branza si fructe de vara - un desert racoros
Desert rapid cu biscuiti si ciocolata - gata in cateva minute
2
Dulciuri

Desert rapid cu biscuiti si ciocolata - gata in cateva minute

Un desert rapid si delicios facut cu biscuiti si crema de ciocolata. Alternezi straturile de biscuiti si crema pentru a...

Desert rapid cu biscuiti si ciocolata - gata in cateva minute
Clatite cu dovlecel si branza
3
Aperitive

Clatite cu dovlecel si branza

Clatite cu dovlecel si branza
Prajitura Tosca - un desert imbietor
4
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor
5
Dulciuri

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor

Savarinele cu frisca sunt o delicioasa imbinare intre textura pufoasa și ușor umeda a savarinei, imbibata cu deliciosul...

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor
Parteneri
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Culinar.RO

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.