Blat: Batem ouale cu zaharul pana compozitia devine cremoasa. Adaugam uleiul si incorporam. Punem faina, cacao si praful de copt si omogenizam compozitia.Turnam in forma de copt cu margini detasabile (28 cm diametrul) si dam la cuptor.
Punem blatul pe un platou si montam in jurul lui inelul reglabil pentru tort.
Mousse de ciocolata neagra:Punem frisca lichida pe foc, o dam in clocot apoi o dam deoparte si adaugam ciocolata amaruie rupta cubulete sau data pe razatoare. Omogenizam,adaugam cele 30 grame de zahar pudra si lasam sa se racoreasca.
Punem gelatina intr-un bol, o hidratam cu apa rece apoi o dam la microunde pentru 30-40 secunde. Adaugam gelatina peste compozitia de ciocolata si o incorporam.
Amestecam crema de ciocolata amaruie calduta cu frisca batuta.
Omogenizam compozitia si o turnam peste blat. Dam la rece 20 minute.
Mousse de ciocolata cu lapte:Punem frisca lichida pe foc, o dam in clocot apoi o dam deoparte si adaugam ciocolata cu lapte rupta cubulete sau data pe razatoare. Omogenizam si lasam sa se racoreasca.
Punem gelatina intr-un bol, o hidratam cu apa rece apoi o dam la microunde pentru 30-40 secunde. Adaugam gelatina peste compozitia de ciocolata si o incorporam.
Amestecam crema de ciocolata cu lapte calduta cu frisca batuta.
Omogenizam compozitia si o turnam peste crema de ciocolata amaruie. Dam la rece 20 minute.
Mousse de ciocolata alba:Punem frisca lichida pe foc, o dam in clocot apoi o dam deoparte si adaugam ciocolata alba rupta cubulete sau data pe razatoare.Adaugam esenta de vanilie, omogenizam si lasam sa se racoreasca. Punem gelatina intr-un bol, o hidratam cu apa rece apoi o dam la microunde pentru 30-40 secunde. Adaugam gelatina peste compozitia de ciocolata si o incorporam.
Amestecam crema de ciocolata alba calduta cu frisca batuta.
Omogenizam compozitia si o turnam peste crema de ciocolata cu lapte(dar mai oprim putina compozitie pentru imbracarea tortului). Dam la rece tortul, de preferat peste noapte sau macar 6 ore.
Decor:se topeste 150 grame de ciocolata neagra la aburi,o lasam sa se raceasca putin apoi turnam ciocolata peste o banda cu bule de aer(trebuie masurat tortul si banda taiata dupa dimensiunile tortului) si o uniformizam cu cutitul,apoi asteptam sa se intareasca putin pana cand la palpare ciocolata nu se mai lipeste de degete.Crema de mousse de ciocolata alba oprita pentru imbracarea tortului este intinsa pe marginile acestuia pentru ca banda de ciocolata sa se lipeasca de tort),iar urmatorul pas este sa infasuram tortul cu grija si sa il lasam la rece 20 minute,dupa care banda se dezlipeste foarte usor.
Urmatorul pas este ornarea cu frisca,adaugarea de trufe si rulouri umplute cu ciocolata.
Descopera reteta de dovlecei copti in cuptor cu parmezan si pesmet, o gustare crocanta si delicioasa. Perfecti pentru un...
Dovlecei cu parmezan si pesmet, la cuptorSupa de linte turceasca (Mercimek Çorbası) este o reteta traditionala si foarte populara in bucataria turceasca. Este o...
Supa de linte turceasca - delicioasa, sanatoasa si usor de preparatReteta delicioasa de dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza, usor de preparat, perfecta pentru o masa sanatoasa si...
Dovlecei umpluti cu pui si crusta de branzaÎnvață să pregătești suberek cu carne: un preparat tradițional turcesc, crocant și savuros, umplut cu carne bine...
Șuberec - Rețeta de casă cu gust autenticMinitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuniDescopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
Comentarii