Tort Aniversar RC - 10 Ani (Tort cu crema caramel si crema de vanilie)

Timp pregatire
150 minute
Complexitate
medie
Tort Aniversar RC - 10 Ani (Tort cu crema caramel si crema de vanilie)

Ingrediente

  • 4 oua
  • 120 g zahar
  • 100 g faina
  • 20 g cacao
  • un varf de cutit sare
  • 5 grame praf de copt
  • Crema caramel
  • 2 plicuri de crema cu aroma de caramel
  • 500 ml lapte
  • 8 linguri de zahar
  • Crema vanilie
  • 2 plicuri de crema cu aroma de vanilie
  • 500 ml lapte
  • 6 linguri de zahar
  • Decor:
  • Frisca
  • Gelatina rosie
  • Trandafiri

Mod de preparare

1. Pentru pandispanul cu cacao se separa albusurile de galbenusuri, se cantaresc ingredientele si apoi se cerne faina, cacao si praful de copt. Se bat albusurile spuma apoi se adauga si zaharul. Se mixeaza in continuare pana ce zaharul se dizolva complet. Se adauga galbenusurile si se omogenizeaza usor. Se adauga in ploaie faina amestecata cu cacao si praful de copt, putin cate putin, pentru a nu se face cocoloase. Ingredientele solide se amesteca cu o spatula incet pana se omogenizeaza pentru ca blatul sa ramana pufos.
Compozitia se toarna intr-o tava cu inel detasabil cu diametrul de 24 de centimetri unsa cu ulei si tapetata cu faina. La baza se poate pune hartie de copt. Se da tava la cuptorul preincalzit aproximativ 25 de minute la foc mic la cuptorul pe gaz. La cuptorul electic se incalzeste la 170 de grade. Se face proba cu scobitoarea.
2. Crema se prepara conform instructiunile de pe plic.
3. Gelatina se dizolva in 500 ml suc.

Asamblarea tortului
4. Se taie pandispanul de cacao in doua, se unge primul blat cu jumatate din ciocolata cu crema de caramel si apoi se aseaza in centrul unei tavi cu inel detasabil cu dimensiunea de 28 de centimetri.
5. Se adauga peste blat jumatate din crema obtinuta, se aseaza apoi si cel de-al doilea blat in mijlocul tavii uns in prealabil cu cealalta jumatate de ciocolata cu crema de vanilie. Se toarna in tava si restul de crema, se niveleaza si apoi se da la frigider pana cand se incheaga crema.
6. Se mixeaza frisca si se incepe decorarea tortului. Se pune gelatina dizolvata si se orneaza cu trandafiri.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cornulete dulci vanilate cu nuca sau migdale - fragede si aromate

Cornulete dulci vanilate cu nuca sau migdale - fragede si aromate

Cornulete dulci vanilate, cu nuca sau migdale, fragede si aromate, perfecte pentru un desert rapid.

Cornulete dulci vanilate cu nuca sau migdale - fragede si aromate
Bors rusesc cu sfecla rosie –  hranitor si plin de culoare

Bors rusesc cu sfecla rosie – hranitor si plin de culoare

Borsul rusesc cu sfecla rosie este hranitor si colorat, cu gust dulce-acrisor, perfect pentru zilele racoroase. O reteta...

Bors rusesc cu sfecla rosie – hranitor si plin de culoare
Paste penne cu sos cremos de spanac - o reteta rapida, gustoasa si satioasa

Paste penne cu sos cremos de spanac - o reteta rapida, gustoasa si satioasa

Paste penne cu sos cremos de spanac, o reteta rapida, gustoasa si satioasa, ideala pentru pranz sau cina. Pennele se combina...

Paste penne cu sos cremos de spanac - o reteta rapida, gustoasa si satioasa