Tort Aniversar RC - 10 Ani (Tort cu crema caramel si crema de vanilie)

Timp pregatire
150 minute
Complexitate
medie
Tort Aniversar RC - 10 Ani (Tort cu crema caramel si crema de vanilie)

Ingrediente

  • 4 oua
  • 120 g zahar
  • 100 g faina
  • 20 g cacao
  • un varf de cutit sare
  • 5 grame praf de copt
  • Crema caramel
  • 2 plicuri de crema cu aroma de caramel
  • 500 ml lapte
  • 8 linguri de zahar
  • Crema vanilie
  • 2 plicuri de crema cu aroma de vanilie
  • 500 ml lapte
  • 6 linguri de zahar
  • Decor:
  • Frisca
  • Gelatina rosie
  • Trandafiri

Mod de preparare

1. Pentru pandispanul cu cacao se separa albusurile de galbenusuri, se cantaresc ingredientele si apoi se cerne faina, cacao si praful de copt. Se bat albusurile spuma apoi se adauga si zaharul. Se mixeaza in continuare pana ce zaharul se dizolva complet. Se adauga galbenusurile si se omogenizeaza usor. Se adauga in ploaie faina amestecata cu cacao si praful de copt, putin cate putin, pentru a nu se face cocoloase. Ingredientele solide se amesteca cu o spatula incet pana se omogenizeaza pentru ca blatul sa ramana pufos.
Compozitia se toarna intr-o tava cu inel detasabil cu diametrul de 24 de centimetri unsa cu ulei si tapetata cu faina. La baza se poate pune hartie de copt. Se da tava la cuptorul preincalzit aproximativ 25 de minute la foc mic la cuptorul pe gaz. La cuptorul electic se incalzeste la 170 de grade. Se face proba cu scobitoarea.
2. Crema se prepara conform instructiunile de pe plic.
3. Gelatina se dizolva in 500 ml suc.

Asamblarea tortului
4. Se taie pandispanul de cacao in doua, se unge primul blat cu jumatate din ciocolata cu crema de caramel si apoi se aseaza in centrul unei tavi cu inel detasabil cu dimensiunea de 28 de centimetri.
5. Se adauga peste blat jumatate din crema obtinuta, se aseaza apoi si cel de-al doilea blat in mijlocul tavii uns in prealabil cu cealalta jumatate de ciocolata cu crema de vanilie. Se toarna in tava si restul de crema, se niveleaza si apoi se da la frigider pana cand se incheaga crema.
6. Se mixeaza frisca si se incepe decorarea tortului. Se pune gelatina dizolvata si se orneaza cu trandafiri.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata

Tarta cu prune si zmeura este un desert delicios, cu aluat fraged si umplutura aromata de fructe. O reteta simpla, perfecta...

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata
Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc

Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc

Musacaua de vinete este un preparat traditional grecesc, compus din straturi de vinete prajite, carne tocata in sos aromat de...

Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc
Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa

Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa

Aripioarele lipicioase sunt o delicatesa savuroasa, perfecta pentru orice masa. Marinarea in sos de soia, miere, ketchup,...

Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa
Cele mai apreciate rețete
Pandispan cu mere si budinca
3
Dulciuri

Pandispan cu mere si budinca

Pandispan cu mere si budinca
Galette rustica cu caise - prajitura taraneasca si simpla
4
Carte de bucate

Galette rustica cu caise - prajitura taraneasca si simpla

O prajitura taraneasca si simpla, perfecta de vara, cu caise coapte si aluat fraged.

Galette rustica cu caise - prajitura taraneasca si simpla
Vinete cu Ton si Mozzarella
5
Mancaruri cu peste

Vinete cu Ton si Mozzarella

Vinete cu Ton si Mozzarella
Parteneri
Prajitura cu caise si iaurt
Culinar.RO

Prajitura cu caise si iaurt

Retete dietetice

Prajitura cu caise si iaurt
Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie
Gustos.RO

Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie

Incearca reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem, usor de preparat si perfecte pentru orice ocazie. Savureaza gogosi...

Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie