Tort Aniversar Nunta

Timp pregatire
180 minute
Complexitate
ridicata
Tort Aniversar Nunta

Ingrediente

  • pentru blat avem nevoie de:
  • 5 oua;
  • 5 linguri de zahar;
  • 2 linguri de faina;
  • 7 linguri cu nuca;
  • un praf de copt;
  • un varf lingurita sare;
  • pentru crema de vanilie:
  • 3 galbenusuri ramase;
  • 250 ml lapte;
  • 4 linguri zahar;
  • 3 linguri faina;
  • 1 pastaie de vanilie;
  • 100 g unt;
  • pentru sirop avem nevoie de:
  • apa 500 ml;
  • 1 lingurita (sau dupa gust) esenta rom;
  • 4 linguri zahar;
  • 1 lingurita coaja de portocala la borcan;
  • pentru ornat avem nevoie de:
  • frisca lichida 200 ml;
  • pentru trandafiri din ciocolata alba:
  • o tableta ciocolata alba;
  • 2 lingurite lapte;
  • 1 lingurita miere

Mod de preparare

Pentru aniversarea parintilor nostri (3 mai) am pregatit un tort cu nuca, crema de vanilie si frisca.

Trandafirii de ciocolata:
Pentru a pregati trandafirii, se topesc la chocolate fondue (sau pe baie de aburi) o tableta de ciocolata alba rupta in bucatele mici, alaturi de 2 lingurite cu lapte. Dupa ce se topeste, se da deoparte vasul, se adauga o lingurita cu miere si se amesteca bine. Ciocolata alba poate fi dificila, asa ca daca se branzeste, puneti din nou vasul la incalzit pentru a se topi si amestecati din nou. Pasta obtinuta se pune pe o bucata de folie alimentara si se lasa la racit la temperatura camerei, apoi se da la congelator. Nu raciti brusc. Daca nu aveti prea mult timp la dispozitie si vreti sa modelati cat mai repede, asteptati macar o ora, dupa care puteti scoate batonul de ciocolata si incepeti sa taiati felii. Acestea se preseaza cu podul palmei prin folia alimentara si treptat se modeleaza trandafirul in maini (uscate si curate). Trandafirii se pastreaza la frigider pana la utilizare.

Blatul:
Se separa ouale. Se bat cu mixerul albusurile cu un praf de sare pana se fac spuma, se adauga zaharul si se bat in continuare pana se intareste spuma. Se adauga treptat galbenusurile. Acum se adauga praful de copt, faina si nuca si amestecam cu o lingura. Compozitia se asaza intr-o cratita rotunda, pe foaie de copt, si se da la cuptor 30 de minute.

Siropul:
Se pune pe foc vasul cu apa, zaharul, coaja de portocala (din cea tinuta in zahar la borcan) si se fierbe cam 5 minute. Dupa ce se da de pe foc, se adauga esenta de rom.

Dupa ce s-au racit si blatul si siropul, taiem blatul in doua parti (baza trebuie sa fie mai groasa decat capacul) si il insiropam.

Pentru crema: se incalzeste laptele intr-un ibric. Separat, intr-o craticioara, se amesteca cele 3 galbenusuri cu zaharul, semintele de vanilie si faina. Se toarna incet laptele cald (nu fierbinte, pentru a nu se praji ouale), se omogenizeaza si apoi se pune inapoi craticioara pe foc. Se adauga si pastaia de vanilie. Se fierbe pana se ingroasa. Cand a inceput sa se ingroase, mai amestecam un pic, apoi luam focul. Acum scoatem pastaia de vanilie, adaugam untul si amestecam bine.

Decorul:
Frisca lichida se bate cu mixerul pana se intareste, insa nu o bateti prea mult, ca sa nu se stranga la frigider, ci atat cat sa ramana moale, matasoasa. Se imbraca tortul in frisca si se orneaza cu flori de frisca si trandafiri de ciocolata.


Pofta Buna!

Reteta se gaseste si pe blogul meu. Sper sa va placa.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Placinta cu prune (Mosocoarna)

Placinta cu prune (Mosocoarna)

Placinta cu prune (Mosocoarna)
Guacamole: un sos mexican autentic si delicios

Guacamole: un sos mexican autentic si delicios

Guacamole: un sos mexican autentic si delicios. Preparat din avocado copt, rosii, ceapa, usturoi, coriandru si suc de lime,...

Guacamole: un sos mexican autentic si delicios
Supa de Rosii cu Orez

Supa de Rosii cu Orez

Supa de Rosii cu Orez
Cele mai apreciate rețete
Prajitura 18 (prajitura Pufoasa cu Fructe)
1
Dulciuri

Prajitura 18 (prajitura Pufoasa cu Fructe)

Prajitura 18 (prajitura Pufoasa cu Fructe)
Prajitura turnata cu branza de vaci
2
Dulciuri

Prajitura turnata cu branza de vaci

Prajitura turnata cu branza de vaci
Prajitura Rustica
3
Dulciuri

Prajitura Rustica

Prajitura Rustica
Cum se face sucul de roșii
4
Conserve, muraturi

Cum se face sucul de roșii

Cum se face sucul de roșii
Prajitura Tosca - un desert imbietor
5
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Parteneri
Coaste de porc cu cartofi noi
Bucataras.RO

Coaste de porc cu cartofi noi

 Perfecte pentru un pranz de duminica! Sunt atat de fragede si gustoase, de te lingi pe degete! Reteta video pas cu pas...

Coaste de porc cu cartofi noi
Galuste cu prune
Culinar.RO

Galuste cu prune

Credeți că pokemonii mănâncă Găluște cu prune? Poate încearcă găluștele făcute de Andrei .

Galuste cu prune
Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe
Gustos.RO

Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe

Pandispan cu prune si cacao - cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe. Descopera reteta perfecta pentru un desert...

Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia