Pentru aniversarea parintilor nostri (3 mai) am pregatit un tort cu nuca, crema de vanilie si frisca.
Trandafirii de ciocolata:
Pentru a pregati trandafirii, se topesc la chocolate fondue (sau pe baie de aburi) o tableta de ciocolata alba rupta in bucatele mici, alaturi de 2 lingurite cu lapte. Dupa ce se topeste, se da deoparte vasul, se adauga o lingurita cu miere si se amesteca bine. Ciocolata alba poate fi dificila, asa ca daca se branzeste, puneti din nou vasul la incalzit pentru a se topi si amestecati din nou. Pasta obtinuta se pune pe o bucata de folie alimentara si se lasa la racit la temperatura camerei, apoi se da la congelator. Nu raciti brusc. Daca nu aveti prea mult timp la dispozitie si vreti sa modelati cat mai repede, asteptati macar o ora, dupa care puteti scoate batonul de ciocolata si incepeti sa taiati felii. Acestea se preseaza cu podul palmei prin folia alimentara si treptat se modeleaza trandafirul in maini (uscate si curate). Trandafirii se pastreaza la frigider pana la utilizare.
Blatul:
Se separa ouale. Se bat cu mixerul albusurile cu un praf de sare pana se fac spuma, se adauga zaharul si se bat in continuare pana se intareste spuma. Se adauga treptat galbenusurile. Acum se adauga praful de copt, faina si nuca si amestecam cu o lingura. Compozitia se asaza intr-o cratita rotunda, pe foaie de copt, si se da la cuptor 30 de minute.
Siropul:
Se pune pe foc vasul cu apa, zaharul, coaja de portocala (din cea tinuta in zahar la borcan) si se fierbe cam 5 minute. Dupa ce se da de pe foc, se adauga esenta de rom.
Dupa ce s-au racit si blatul si siropul, taiem blatul in doua parti (baza trebuie sa fie mai groasa decat capacul) si il insiropam.
Pentru crema: se incalzeste laptele intr-un ibric. Separat, intr-o craticioara, se amesteca cele 3 galbenusuri cu zaharul, semintele de vanilie si faina. Se toarna incet laptele cald (nu fierbinte, pentru a nu se praji ouale), se omogenizeaza si apoi se pune inapoi craticioara pe foc. Se adauga si pastaia de vanilie. Se fierbe pana se ingroasa. Cand a inceput sa se ingroase, mai amestecam un pic, apoi luam focul. Acum scoatem pastaia de vanilie, adaugam untul si amestecam bine.
Decorul:
Frisca lichida se bate cu mixerul pana se intareste, insa nu o bateti prea mult, ca sa nu se stranga la frigider, ci atat cat sa ramana moale, matasoasa. Se imbraca tortul in frisca si se orneaza cu flori de frisca si trandafiri de ciocolata.
Pofta Buna!
Reteta se gaseste si pe blogul meu. Sper sa va placa.
Descopera reteta de dovlecei copti in cuptor cu parmezan si pesmet, o gustare crocanta si delicioasa. Perfecti pentru un...
Dovlecei cu parmezan si pesmet, la cuptorSupa de linte turceasca (Mercimek Çorbası) este o reteta traditionala si foarte populara in bucataria turceasca. Este o...
Supa de linte turceasca - delicioasa, sanatoasa si usor de preparatReteta delicioasa de dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza, usor de preparat, perfecta pentru o masa sanatoasa si...
Dovlecei umpluti cu pui si crusta de branzaImi era dor de o prajitura cu dovleac. Am pregatit una in care am pus fructele mele preferate-merisoarele si am glazurat...
Desert chec cu dovleac si merisoareMinitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuniDescopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
Comentarii