Tort Aniversar Copii cu Blat de Cacao si Crema Mascarpone

Timp pregatire
150 minute
Complexitate
redusa
Tort Aniversar Copii cu Blat de Cacao si Crema Mascarpone

Ingrediente

  • blat:
  • - 6 oua
  • - 4 linguri cacao
  • - 180 ml apa clocotita
  • - 300 g zahar
  • - 120 ml ulei
  • - 280 g faina
  • - 1 praf de copt
  • crema :
  • - 750 ml frisca lichida
  • - 750 g mascarpone
  • - 200 g zahar pudra
  • - zahar vanilat sau esenta vanilie
  • decor :
  • - 4 cutii togo
  • - 1 punga m&ms
  • - 1 imagine decor dupa preferinta

Mod de preparare

Preparare:
Mentionez avem nevoie de doua balaturi de aceeasi dimensiune eu am facut in tava de tort de 28 cm.
Prepararea blatului:
Se fierbe apa si se adauga peste cacao amestecand cu telul bine sa nu faca cocoloase si se lasa la racit.
Se separa albusurile de galbenusuri. Albusurile se bat spuma cu 150 g zahar si se dau deoparte. Galbenusurile se bat si ele pana se albesc cu 150 g zahar dupa care se adauga uleiul treptat ca la maioneza si cacaoa care intre timp s-a racit putin amestecand bine cu mixerul dupa care adaugam faina cu praful de copt cernute se bat bine sa nu ramana cocoloase.
Adaugati albusurile batute amestecand cu o lingura sau spatula se jos in sus pana se incorporeaza bine.
Se pune compozitia intr-o tava unsa si tapetata cu faina, forma de 28 cm, cuptorul la 180 grade pentu 40 min pentru siguranta se face testul cu scobitoarea.
Cand e gata se lasa un pic la racit in tava si dupa se pune pe un gratar la racit, si ne apucam sa facem al doilea blat identic ca primul.
De preferat este sa lasam blaturile la racit de pe o zi pe alta.
Cand sunt reci unul il taiem in trei parti si din celalalt decupam urechile si le taiem si pe acestea in trei parti egale. Restul de blat care ne ramane eu il congelez si fac cakepops.
Prepararea cremei:
Se bate frica bine si se da deoparte. Mascarponele se bate si el cu zaharul pudra si vanilia.
Se amesteca usor cele doua compozitii.
Asamblarea tortului:
Se aseaza pe un platou o bucata de blat si se pune un strat de crema uniform eu prefer sa folosesc posul si sa fac o spirala peste blat, se pune o alta foaie de blat si tot asa pana am asamblat tortul.
Dupa care se pozitioneaza urechile si se procedeaza la fel cu crema. La urma se imbraca tot tortul in crema ramasa si ne pregatim de decorat.
Eu am folosit togo de jur imprejur am fixat imaginea si dupa cu m&m am decorat restul tortului.
Se da la frigider cel putin o seara.
Mentionez ca blatul nu are nevoie de sirop este umed si perfect eu il folosesc la toate torturile de ciocolata.


Acest tort l-am facut de ziua baietelului anul trecut!!!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Gem de gutui

Gem de gutui

Gem de gutui
Sarmalute asortate

Sarmalute asortate

Sarmalutele asortate, gatite lent intr-un sos bogat de rosii, te imbie cu arome divine si gusturi care te duc cu gandul la...

Sarmalute asortate
Supa cu carne de rata si galuste de gris

Supa cu carne de rata si galuste de gris

Supa cu carne de rata si galuste de gris
Cele mai apreciate rețete
Cozonac cu carne in foi de varza murata
2
Mancaruri cu carne

Cozonac cu carne in foi de varza murata

Cozonac cu carne in foi de varza murata
Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoara
3
Dulciuri

Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoara

Prajitura cu foi și gem de prune este o delicatesa dulce și rafinata, care îmbina texturile si aromele subtile ale foilor...

Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoara
Peltea de gutui cu petale de trandafiri
4
Dulciuri

Peltea de gutui cu petale de trandafiri

Peltea de gutui cu petale de trandafiri
Salam de biscuiti
5
Dulciuri

Salam de biscuiti

Salam de biscuiti
Parteneri
Tort cu crema de branza si dovleac placintar
Culinar.RO

Tort cu crema de branza si dovleac placintar

Poate ca sunt unii dintre voi carora nu le place dovleacul placintar altfel decat copt in cuptor. Mie imi place in orice...

Tort cu crema de branza si dovleac placintar
Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese
Gustos.RO

Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese

Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese, un desert rapid si delicios, perfect pentru orice ocazie. Incearca reteta...

Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia